mei 2, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

2023 March Madness: UConn verslaat de staat San Diego in de nationale kampioenswedstrijd

(CNN) De Universiteit van Connecticut won een prijs Vijfde landstitel voor herenbasketbal Met een 76-59 overwinning op San Diego State University maandagavond in het NRG Stadium in Houston.

Senior guard Tristin Newton leidde Ocon (31-8) met 19 punten en 10 rebounds, terwijl Final Four Most Valuable Player Adama Sanogo, een jonge aanvaller, 17 punten en 10 rebounds scoorde.

“We stonden niet op de ranglijst bij het begin van het jaar, dus we hadden de chip op onze schouders”, vertelde OConn-hoofdcoach Dan Hurley aan CBS. “We wisten op welk niveau we konden spelen, zelfs in die moeilijke tijden”, zei hij. Hij voegde eraan toe, wijzend naar het team Zes nederlagen in acht wedstrijden tijdens het reguliere seizoen.

Bij het begin van het toernooi, zei hij, had zijn groep het vertrouwen dat ze tijdens het seizoen hadden gewonnen.

“En als je het soort leiders hebt zoals Andre Jackson (zes assists op maandag) en Adama Sanogo, ze hielden dit team bij elkaar, brachten ons weer op het goede spoor en we wisten dat we het beste team van het toernooi waren. spelen op ons niveau.”

San Diego State (32-7) leidt Kechad Johnson met 14 punten.

Adama Sanogo van UConn schiet tegen Nathan Mensah van de staat San Diego tijdens de eerste helft van het titelspel.

UConn stond al heel vroeg achter, maar San Diego State stond 11 minuten en acht seconden achter omdat ze slechts vijf vrije worpen scoorden en 12 opeenvolgende schoten van het veld misten. De Huskies vielen tijdens de rust van 10-6 naar 36-24.

READ  Mets ruilen voor Eliezer Hernandez, Jeff Brigham van de Marlins

De Azteken namen halverwege de tweede periode een voorsprong en brachten de voorsprong terug naar vijf op 60-55 met 5:19 te spelen, maar de Huskies scoorden de volgende negen om een ​​comfortabele voorsprong te nemen in de laatste twee minuten.

“We hebben gevochten”, zei bondscoach Brian Dutcher van San Diego. “We moesten op ons best zijn. We waren niet op ons best. Er had veel te maken met UConn.”

Senior guard Adam Seko vertelde verslaggevers dat ze zichzelf een kans gaven met hun comeback in de tweede helft, maar dat Ocon uiteindelijk “meer plays maakte”.

“Ze hebben veel wapens. Ze waren erg goed”, zei Matt Bradley, ook een hoge bewaker. “Om ze te verslaan, moesten we de schoten raken. Ik sloeg slecht. En je moest echt een goed spel hebben om die jongens aan de aanvallende kant te verslaan.”

UConn won elk van zijn zes toernooispellen met minstens 10 punten, waarbij de wedstrijd die het dichtst in de buurt kwam een ​​overwinning van 13 punten was op de Universiteit van Miami in de nationale halve finales.

“Ik wil gewoon mijn teamgenoten en coaches bedanken die in mij geloofden”, zei Sanogo tegen CBS. “Zonder hen zou ik hier nu niet zijn.”

Jordan Hawkins, die 16 punten scoorde voor UConn, sprak over het winnen van de titel een dag nadat zijn neef, Engel Reese van de Louisiana State University, Ze won de titel bij de vrouwen.

“Ik bedoel, het is zo geweldig dat we allebei deze kans krijgen en ik bedoel, de familiereünie gaat geweldig worden, dus dat is alles wat ik weet,” zei hij.