juni 17, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple heeft zichzelf in de war gebracht met zijn vreselijke iPhone 15 FineWoven-hoesje

Apple heeft zichzelf in de war gebracht met zijn vreselijke iPhone 15 FineWoven-hoesje

De nieuwe FineWven-hoesjes van Apple voor de iPhone 15 zijn een groot succes. Ze zuigen. Apple zou het uit de verkoop moeten halen en iedereen die er al een heeft gekocht, moeten terugbetalen. Je kunt op dit punt stoppen met het lezen van het verhaal, maar ik zal wat bewijs leveren om mijn beweringen te ondersteunen.

Toen ik de twee nieuwe FineWoven-hoesjes voor de iPhone 15 Pro Max uit de doos haalde, waren mijn eerste indrukken negatief. Ik deelde mijn gedachten op Twitter, maar postte geen diepgaandere berichten totdat ik wat tijd kon besteden aan het gebruiken van de hoesjes met de hoesjes op de iPhone 15 Pro Max.

Nou, dat is wat ik dit weekend deed, en mijn gevoelens zijn niet veranderd. Door tijd door te brengen met FineWven-zaken in de echte wereld werd ik zelfs nog teleurgestelder.

Het FineWoven-behuizingsontwerp is fundamenteel slecht. Op de foto hierboven kun je zien hoe mijn hoesje eruit zag na minder dan 48 uur gebruik. En ik heb ook niets wilds gedaan. Ik nam mijn iPhone 15 Pro Max mee voor wat cameratesten, maar verder had ik een vrij rustig weekend.

Maar de zaak interesseerde mij ook niets, en dat zou jij ook niet moeten doen. Ik gooide ze in mijn tas, stopte ze in en uit mijn zakken en legde ze op de draadloze opladers. Ik behandelde het zoals een telefoonhoesje moet worden behandeld.

Het ontwerp is ook ongemakkelijk om vast te houden. De achterkant is gemaakt van fluweelachtig materiaal, dat Apple in een aantal marketingartikelen ‘suède’ noemt. Dit is het prima, afgezien van de bovengenoemde duurzaamheidsproblemen. Het leuke zijn echter de rubberen randen (kunstleer? Plastic?). Deze dingen zijn moeilijk, ruw en moeilijk om langer dan een paar minuten achter elkaar vast te houden zonder ze in je handen te graven.

READ  Intel Core i9-13900T CPU-benchmarks tonen snellere prestaties dan 12900K 125W bij 35W

Maar hier is de druppel die voor mij de emmer deed overlopen: de sleuf in de USB-C-behuizingen van FiveWoven is zo smal en onnauwkeurig dat veel USB-C-kabels niet in de sleuf passen. Ik kwam dit voor het eerst tegen op zaterdagavond toen ik probeerde de Nomad USB-C-kabel op mijn iPhone 15 aan te sluiten. De randen van de connector zijn iets te breed.

Je kunt op de foto hierboven zien hoe de kabel niet past en hoe ik hem daarin vast probeerde te krijgen door de behuizing net onder de randen van de iPhone op te tillen.

Stephen Hackett in 512 pixels Ik merkte iets soortgelijks op. Hij merkte ook op dat de scheiding van geval tot geval lijkt te variëren, en dat de scheiding in sommige gevallen niet correct is gecentreerd.

De USB-C-kabels van Apple passen zonder problemen door de FineWoven-hoessleuf. Maar dit betekent dat mensen die kabels van derden kopen op de een of andere manier moeten verifiëren voordat ze kopen dat die kabel daadwerkelijk werkt met hun FineWoven-hoesje. Dat klinkt een beetje dom, nietwaar?

Federico Viticci deelde dit op Mastodon: “Gisteravond ging ik uit eten met vrienden en legde mijn telefoon op tafel. Zoals ik al honderden keren heb gedaan sinds 2008. Ik werd vanochtend wakker met een vlek op mijn FineWoven dienblad.

En Parker Ortolani heeft gedeeld Deze afbeelding toont een demo van Apple’s FineWoven-hoesjes in de Apple Store, en ze zien er behoorlijk verdomd uitgebreid uit:

Nog wat weetjes:

  • Er is ons verteld dat Apple Stores hun FineWoven-hoesjes minstens één keer per dag moeten vervangen omdat ze er zo vies uitzien.
  • Sommige Apple Store-medewerkers moedigen kopers actief aan om siliconen hoesjes of hoesjes van derden te kiezen.
  • Dit verklaart ook waarom het moeilijk was om hands-on tijd te krijgen met FineWoven in het Steve Jobs Theater na het iPhone 15-evenement. Ik moest specifiek vragen om de case te mogen zien. Het was niet direct beschikbaar op tafels om te proberen.
READ  Dolphin Emulator voor GameCube en Wii komt niet meer naar Steam

Ik gebruik al een jaar een leren hoesje op mijn iPhone 14 Pro Max en het ziet er versleten en gescheurd uit. Maar nogmaals, ik heb het een heel jaar gebruikt. Als FineWven-zaken er voor zoveel mensen al zo slecht uitzien, zullen ze dan wel een jaar duren? Dat is een geldige vraag die de moeite waard is om te stellen als het maar liefst $ 59 kost.

Het voor de hand liggende tegenargument tegen dit alles is dat de kwesties bedoeld zijn om vies te worden, en dat het ook de bedoeling is dat ze vies worden. Het is immers beter dat je hoesje er slecht uitziet dan dat de telefoon zelf er slecht uitziet.

Apple heeft de juiste beslissing genomen door dit jaar om milieuredenen geen leer meer te gebruiken. Ik ben er voorstander van om geen dieren te gebruiken om telefoonhoesjes te maken. Maar nogmaals, FineWven is niet de oplossing. Wat is de impact op het milieu van deze behuizingen die vervangen moeten worden? Of de milieu-impact van elke Apple Store die dagelijks display-units moet vervangen?

Je kunt beter kopen Apple siliconen hoesje voor iPhone 15 Of kies gewoon een zaak van een derde partij. Of gebruik je iPhone 15 gewoon zonder hoesje. Ik denk dat dat mijn plan is, althans voorlopig. Als je al $ 50 hebt uitgegeven aan een FineWoven-hoesje, raad ik je aan het 14-daagse retourbeleid van Apple te raadplegen.

Maakt dit alles uiteindelijk echt uit? Dit zijn maar telefoonhoesjes. Er zijn grotere problemen in de wereld. Maar hier zijn we dan. Het is maandagochtend en je hebt zojuist 90 minuten over telefoonhoesjes gesproken. Zo is het leven.

READ  Uitgelekte Pixel Watch-afbeeldingen tonen bandontwerpen, wijzerplaten en Fitbit-integratie

Hoe dan ook: een fijne week allemaal!

Volg de kans: Draden, Twitteren, InstagramEn Mastodont.

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te verdienen. meer.