Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brookville controleert Dutch Homecoming |  spel

Brookville controleert Dutch Homecoming | spel

ST MARY’S – Het voetbalteam van Brookville kende vrijdagavond een trage start in St. Mary’s, maar de punten bleven komen om de thuiskomstfestiviteiten van de Flying Dutchmen te bederven terwijl de Raiders op weg waren naar een dominante 49-13 overwinning.

De uiteindelijke score liet het niet zien, maar de verdediging had het eerste kwart echt in handen, aangezien de teams tot een puntloos gelijkspel speelden.

Brookville kreeg eindelijk zijn aanval op gang na zijn derde balbezit, waardoor de quarterback breder werd. Quarterback Charlie Krug sloot een lange drive van 13 play af met een touchdown-duik van 1 meter, en het extra punt van Steven Plyer zorgde ervoor dat de Raiders met 7-0 voor stonden met 10:42 op de tweede kwartierklok.

De Raiders scoorden vervolgens op zes van hun volgende zeven drives, en de verdediging opende de score toen ze wegrenden van St. Mary’s voor een overwinning op basis van genade om een ​​gevecht van tegenstanders te winnen.

Beide ploegen staan ​​nu op 3-3 van het seizoen, maar Brookville heeft na een 0-3-start drie keer op rij gewonnen, terwijl de Nederlanders er drie op rij hebben laten vallen na een 3-0-start.

Ook won Brookville zijn derde opeenvolgende wedstrijd door alle drie de fasen van het spel te domineren – vooral aan de verdedigende kant toen de Raiders St. Mary’s op 137 yards hielden, waarvan 74 op een touchdown drive in het derde kwartaal. De Raiders leiden met 42-6.

Ondertussen verzamelden de Raiders in totaal 345 yards aan aanval (191 haasten, 154 passeren) en lieten vijf verschillende spelers de eindzone in het spel vinden.

Brookville’s passerende spel voedde de aanval in de eerste helft voordat de Raiders in de laatste twee kwartalen de klok opraakten. Vijf verschillende renners vonden immers de eindzone van de overwinning.

Golden Griffin leidde de grondaanval in Brookville met 13 carry’s voor 126 yards en twee touchdowns.

Kruk voltooide 12 van de 21 passes voor 154 yards met twee TD’s en een onderschepping en rende voor een score, terwijl Jack Peet de Raiders leidde bij het ontvangen met vier grijpers voor 81 yards en een score.

READ  Neem een ​​kijkje in de Newmar Dutch Star RV uit 2023

Sam Crook voegde een ontvangende touchdown en een onderschepping toe voor de Raiders, terwijl Tony Ceriani scoorde op een onhandige poging van 25 meter voor een touchdown op de grond en in de verdediging.

“Alle drie fasen van de wedstrijd speelden vandaag een rol”, zei Brookville-coach Gabe Pauley. “De aanvals-, verdedigings- en speciale teams deden allemaal hun werk en de kinderen deden geweldig werk door elkaar te vertrouwen. Het was de hele tijd een teamprestatie en ik kon niet trotser zijn.

Pauley was ook trots op de prestaties van zijn team op zo’n grote avond voor St. Mary’s, met alle thuiskomstfestiviteiten.

“Er werd vóór de wedstrijd over gesproken: verpest het feest voor hen”, zei Pauley. “Het was een rally voor hen, maar het vermogen om uit de bus te stappen, sterk te beginnen en te blijven winnen zal het hele seizoen belangrijk voor ons zijn. We hebben maar één thuiswedstrijd.”

Zoals het voor de Raiders bleek, begonnen ze niet zo, toen St. Mary’s Lucas Bauer een springende onderschepping met één hand maakte op een pass naar Pete in het midden van het veld tijdens de eerste actie van de wedstrijd. .

St. Mary’s was niet in staat te profiteren van een snelle omzet toen Brookville een snelle drie-en-uit afdwong. De Raiders reden vervolgens van hun eigen 26 naar de Nederlandse 24, maar draaiden het uiteindelijk bij downs om.

De Brookville D dwong een tweede drie-en-uit af, en de Raiders kregen de bal terug op hun 48 met 3:34 over in het eerste kwart.

Een St. Mary’s penalty leverde de Raiders een primeur op, waarna Brookville een eigen penalty brak toen Charlie Crook Pete 22 yards raakte. De 9-yard grab van Sam Crook bezorgde Brookville opnieuw een eerste down, maar Brookville counterde snel op de vierde en vijftien.

READ  Eerbetoon volgt de dood van de Nederlandse muzikant Pierre Gardner van "Smurf Song" roem

De Raiders vervaagden toen Pete een pass binnenhaalde en een tackle brak voordat hij naar een eerste down dook tijdens de tweede actie van het tweede kwart. Brookville scoorde drie plays later op Charlie Crook’s TD-duik van 1 meter. Plyer’s trap bracht de stand op 7-0.

De teams wisselden bezittingen uit voordat het noodlot toesloeg toen St. Mary’s er één omdraaide. Ceriani pakte uiteindelijk het losse varkensleer op en rende 25 meter weg om de Raiders snel op 14-0 te zetten.

De Brookville D kwam met nog een grote actie om de volgende drive te starten toen Trenton Colgan Cameron Contriet bij de Dutch 40 uitschakelde en terugbracht naar de 15.

Crook ging dwars door de lucht en vond jongere broer Sam in de eindzone, die sprong en een hoge pass naar zichzelf sloeg voor een score van 15 meter, waardoor de voorsprong van Brookville naar 21-0 werd geduwd met nog 6:13 te gaan in de eerste helft. .

St. Mary’s kreeg eindelijk zijn aanval op gang tijdens de daaropvolgende drive toen een 17-jarige Ben Reynolds de Nederlanders hun eerste eerste down van de wedstrijd bezorgde. Matt Davis’ run van 7 meter leverde opnieuw een eerste nederlaag op voordat Reynolds een uitstapje van 42 meter afbrak om zijn team het eerste en doelpunt te geven bij de Raider 7.

Er waren vier pogingen voor nodig, maar St. Mary’s sloeg de vierde plaats toen Davis scoorde vanaf vier meter afstand met 1:58 over in de helft. Er is geen extra punt aangegeven.

Brookville kon een voorsprong van 21-6 tijdens de rust vasthouden, maar ging onmiddellijk aan de slag en reed 71 meter in 1:30 om een ​​voorsprong van 28-6 te nemen in de rust.

Easton Belfiore begon de rit met een vangbal van 10 meter, waarna een pass van 20 meter van Charlie Crook de Raiders het territorium van St. Mary binnenduwde. Brookville liep vervolgens nog een crossroute, deze naar Peet, die de Nederlandse verdediging te slim af was voor een touchdown van 35 meter met 19,7 seconden op de klok.

READ  Goldman betaalt 7 1,7 miljard aan Nederlandse vastgoedbeheerder

De rust vertraagde de Raiders niet, want ze vonden de eindzone nog tweemaal in de eerste 6:20 van het derde kwartaal.

St. Mary’s hielp daarbij, toen ze de aftrap van de tweede helft onhandig maakten, waardoor Brookville een kort veld kreeg bij de Nederlandse 26. Brookville scoorde vijf plays op Ceriani’s 1-yard run.

De Raiders dwongen vervolgens een snelle trap af bij St. Mary’s, waarbij een trapretour van 32 meter door Pete Brookville nog een kort veld opleverde bij de Dutch 39.

De drie runs van Griffin brachten de Raiders terug in de eindzone voordat Raider vanaf een meter naar binnen rende om de stand op 42-6 te brengen en de genaderegel in werking te stellen met nog 5:40 over in het derde kwartaal.

St. Mary’s reageerde met een 7-play, 74-yard scoring drive op Davis’ 1-yard run laat in de derde. Davis had 15 carry’s voor 85 yards en twee scores en heeft nu meer dan 1.000 yards in het seizoen.

De Nederlanders probeerden een buitenschop te herstellen, maar Sam Crook onteigende Gaudriat tijdens de daaropvolgende actie.

Brookville was eigenaar van het vierde kwartaal en onderdrukte St. Mary’s 1 tot 13 spelen van de Nederlanders.

De Raiders scoorden één eindscore met nog 3:36 te gaan toen Griffins tweede drive van de 1 een drive van 10 play en 90 meter afsloot die 9:15 opslokte.

“Het doel is nu om je voet op het pedaal te zetten, in die inhaalbaan te komen en de vaart erin te houden gedurende de trainingsweek”, zei Pauley. “We houden de jongens ook gezond. Ik geloof eerlijk gezegd dat de hemel de limiet is voor dit team, wat ze willen bewijzen en voor hen willen winnen.

Brookville reist volgende week naar Bradford terwijl St. Mary’s in DuBois speelt.