mei 2, 2024

Centraal damesbasketbal wint in Missouri, Nederlands herenbasketbal verliest eerste wedstrijd van het jaar in Wisconsin |  KNIA KRLS-radio

Centraal damesbasketbal wint in Missouri, Nederlands herenbasketbal verliest eerste wedstrijd van het jaar in Wisconsin | KNIA KRLS-radio

Central boekt overwinning op damesbasketbal in Missouri

Met punten van 11 spelers behaalde het damesbasketbalteam van Central College zaterdag op Fontbonne University (ma.) de derde overwinning op rij, 64-41.

Bewaker Abby Johnson voegde 11 punten toe en eerstejaars Emily Naughton voegde er 10 toe om een ​​evenwichtige aanval te leiden. De Nederlanders (3-2) kregen zeven rebounds van centrum Allison Van Korb, zes van Naughton en vijf van Johnson. Fontbonne (0-4) kreeg een outrebound van 35-27, terwijl Central maar liefst 58,5% vanaf de vloer schoot en de Griffins beperkte tot slechts 22,6%. Nadat ze in het tweede kwart een voorsprong van 15-12 hadden genomen, trokken de Nederlanders zich gestaag terug en breidden de voorsprong uit naar 28-20 bij rust. Geen enkele centrumspeler stond langer dan 23 minuten op de vloer en de Nederlandse reserven scoorden 29 punten bij de winst.

De Central Girls komen vandaag om 13.00 uur weer in actie tegen de ongeslagen Webster in St. Louis.

Late Wisconsin-Platteville 3 Central First herenbasketbal rebounds

Zonder hoofdcoach of veel geluk laat in de wedstrijd leed het herenbasketbalteam van Central College zaterdag zijn eerste nederlaag in Wisconsin-Platteville, 66-65.

Een late driepuntsgolf, inclusief een startsein met nog 9 seconden te gaan, verzamelde de traditionele NCAA Division III-rivaal Pioneers (4-1) in een intense wedstrijd. Central (5-1) zat zonder hoofdcoach Joe Steinkamp, ​​die wegens ziekte in Bella zat. Desalniettemin braken de Nederlanders tijdelijk een strak duel open en namen een voorsprong van 11 punten met nog 4:16 te gaan, maar Wisconsin-Platteville reageerde snel met drie opeenvolgende driepunters om de winnende score neer te zetten. De Pioneers sloegen zes drieën in de tweede helft neer en schoten 54,5% voor de helft vanaf lange afstand. Guard Caleb Brand had 17 punten en zes rebounds, terwijl aanvaller Grant Johnson zijn derde double-double van het seizoen plaatste met 15 punten en 12 rebounds. Wisconsin-Platteville stortte de verdediging in rond het Nederlandse centrum Joshua Van Korb, die acht punten had.

READ  Open Oproep voor Chinese producenten van sociale media-inhoud | nieuwsbericht

De Central-mannen keren woensdag terug naar de actie van de American Rivers Conference in de achterste helft van een doubleheader op Buena Vista University in Lake Wednesday. De tip voor de herenwedstrijd staat gepland om 19.30 uur.