Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Lakers maakten eindelijk de klus af om een ​​einde te maken aan de verliezende reeks tegen de Nuggets

LOS ANGELES – Gekreun verspreidde zich door de Crypto.com-arena. Het gebeurde opnieuw.

Toen Michael Porter Jr. uit Denver een dunk voorbij Gabe Vincent voltooide, waren de Nuggets plotseling binnen zeven punten van de Los Angeles Lakers met nog 3 minuten en 41 seconden te gaan in het derde kwart van Game 4. De Lakers leken op de rand van een nieuwe overwinning. Een ineenstorting, een nieuwe aanval door de Nuggets, een nieuw seizoen om hun plaats in de Western Conference opnieuw te evalueren.

De menigte werd stil en gespannen. De bank van de Lakers zag er onstabiel uit.

Bij het volgende balbezit trok D'Angelo Russell, die een rebound-play had na een ganzenei Game 3, echter de aandacht van verschillende Nugget-verdedigers en vuurde een no-look pass in de rechterhoek voor Vincent's 3. Drie balbezit later Anthony Davis versloeg Porter en Nikola Jokic om een ​​aanvallende rebound te pakken – een van de 23 carrièreborden was gelijk – en schopte de bal naar Taurean Prince voor nog eens 3.

De crisis werd, althans tijdelijk, afgewend.

De Lakers wonnen vervolgens met 119-108 om hun verliesreeks van elf wedstrijden tegen Denver te breken en Game 4 van hun eerste ronde van de NBA-play-offs te winnen. Deze overwinning is de eerste overwinning van Los Angeles op Denver sinds 16 december 2022, dat wil zeggen ongeveer 500 dagen geleden. De Lakers staan ​​nog steeds met 3-1 achter in de best-of-seven series, maar hebben grote vragen buiten het seizoen vermeden over de status van hoofdcoach Darvin Hamm, de toekomst van LeBron James, hoe de selectie er volgend seizoen uit zal zien en meer voor tenminste nog een paar jaar. dagen.

Ondertussen hebben ze een kans om hun seizoen te verlengen in Game 5 op maandag.

'Nou, de enige kans voor ons is pas de volgende wedstrijd', zei James. “En we hebben onszelf een nieuwe levenslijn gegeven, en het is een serie van één game voor ons.

Ga dieper

'We weten dat we beter moeten zijn': de tekortkomingen van The Nuggets kostten hen uiteindelijk tegen de Lakers

Na drie wedstrijden waarin de tweede helft instortte, hield de aanval van de Lakers het tempo van de Nuggets in Game 4 hoog. Ze werden pas in de tweede helft met 60-58 verslagen nadat ze in de tweede helft van de reeks met 4-minus 42 aan de wedstrijd waren begonnen.

READ  Pac-12 Performance Awards, uitgereikt door Nextiva - Voetbalweek 11

In vier wedstrijden hebben de Lakers in 136 van de 192 minuten 70,8 procent aan de leiding gestaan. Daarentegen leidden de Nuggets slechts 21,8 procent van de minuten van de reeks, terwijl de score gelijk was aan de resterende 7,4 procent.

Het feit dat de Lakers drie van de vier wedstrijden verloren ondanks een voorsprong van meer dan tweederde van de minuten in de reeks, is een nog grotere aanklacht tegen hun nederlaag in Game 2, toen ze in de laatste 22 minuten een voorsprong van 20 punten verspeelden. Als de Lakers het hadden volgehouden en die wedstrijd hadden gewonnen, zou deze reeks met 2-2 gelijk zijn gebleven, waarbij de Lakers meer momentum hadden ondanks dat de Nuggets een thuisvoordeel hadden.

“Het is duidelijk dat ik hoop dat we (de reeks) met 4-0 winnen”, zei Lakers-bewaker Austin Reeves. “De kansen zijn niet in ons voordeel. Maar elke keer dat we onszelf overeind kunnen houden, hebben we een kans om iets speciaals te doen. En we zijn klaar voor die uitdaging.”

Hoe belangrijk het ook was voor hun psyche, de overwinning van de Lakers was.

Of de Lakers het nu toegeven of niet, de Nuggets zaten er min of meer boven hun hoofd in. Telkens wanneer een wedstrijd dichterbij komt of de Nuggets een lange run maken, beginnen de Lakers nerveus en in paniek te raken. Denver is het betere team, vooral het betere team in crisistijd. Maar het was de bedoeling dat de Lakers op zijn minst een paar van die elf opeenvolgende nederlagen zouden winnen.

Dat de Lakers bereid waren om in Game 4 uit te dagen, hun seizoen te redden en eindelijk enkele van de verhalen die verband hielden met de Denver Devils te elimineren, is een bewijs van de strijd en de geest van de groep.

“Een mooie dag om te leven omwille van het overleven”, zei Hamm. “Dat was gisteren de boodschap en vandaag de dag. Win gewoon één wedstrijd. We moeten ons opnieuw concentreren, opnieuw kalibreren en dezelfde mentaliteit hebben als we Denver binnengaan.”

James leidde de Lakers met 30 punten (14 van de 23 schietpartijen), waarvan 14 in het vierde kwartaal. Achttien van zijn 23 schotpogingen kwamen in de verf, terwijl de Nuggets aanvielen met een gestaag dieet van bullebakbal. Hij snelde naar de rand, verspreidde een mismatch en raakte een omzetspringer. De 39-jarige ster blijft Jokic achtervolgen in de pick-and-roll.

READ  Broncos huren Sean Payton in als hoofdtrainer, terwijl Texanen DeMeco Ryans | inhuren NFL

Davis had 25 punten (11 van 17 schieten), de eerder genoemde 23 rebounds, zes assists op teamniveau en één blok in een teamhoge 42 minuten. Jokic, die zaterdag 33 punten scoorde, 14 rebounds pakte en 14 assists had, was de MVP van de serie. Hij is de beste speler ter wereld en is de favoriet om voor de derde keer de prijs voor beste speler te winnen. Maar Davis maakte de ontmoeting competitiever dan vorig seizoen, door zijn grote tegenhanger gedurende lange perioden te evenaren en te verslaan. Voor deze serie behaalt Davis gemiddeld 30,5 punten (62,2 procent schieten) en 15,8 rebounds per wedstrijd.

'AD hoeft aan niemand iets te bewijzen,' zei James. “Hij is een van onze beste spelers in de game, een van de beste ter wereld. En dat laat hij de eerste vier games opnieuw zien.”

Reeves voegde een teamhoge 21 punten en zes assists toe. Hachimura scoorde negen punten, een serie-high, in een seizoen-laagste 22 minuten. Prince scoorde ook negen punten in zijn carrière in 29 minuten, waarvan 17 in de tweede helft.

Maar de swingprestatie kwam van Russell, die terugkaatste van zijn game 3-dunk en 21 punten scoorde bij 8-of-15-schieten, waaronder vier 3's vorig seizoen in Game 4 van de Western Conference Finals. Hamm bleef erbij Russell en hield hem als starter.

“Ik heb veel vertrouwen in hem”, zei Hamm.

Toen dat bericht na de wedstrijd werd doorgegeven, reageerde Russell, die twee verzoeken om na Game 3 met verslaggevers te spreken afsloeg, zelfverzekerd.

“Ik waardeer het, maar ik geloof meer in mezelf dan wie dan ook”, zei Russell. “Het was niet nodig, maar ik waardeerde het.”

verdiepen

Ga dieper

Trotter: Lakers en D'Angelo Russell vermijden het opgeven van Nuggets en geschiedenis (voorlopig)

De Lakers deden de meeste kleine dingen goed in Game 4. Ze versloegen Denver met 46-40 en hielden Denver-aanvaller Aaron Gordon op slechts drie rebounds en geen aanvallende boards nadat ze respectievelijk 15 en vijf hadden gepakt in Game 3. Los Angeles versloeg Denver met 14-5 in tweedekanspunten. Ze domineerden ook de verfstrijd en versloegen de Nuggets met 72-52.

READ  Tennessee gebruikt een sterke defensieve inspanning om Duke uit het NCAA Tournament te slaan

Geen enkel NBA-team is ooit teruggekomen van een 3-0-achterstand. Maar als er één speler is met de meest ervaren running back, dan is het James, die de Cleveland Cavaliers naar een 3-1 comeback leidde tegen de Golden State Warriors met 73 overwinningen in de NBA Finals van 2016. Net zo belangrijk is dat James een leider is die de leiding heeft NBA aller tijden in prestaties van 30 punten in playoff-wedstrijden met 19 punten.

“De wedstrijd van maandag is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, en dat begrijpen we en dat weten we ook, dus het is het punt waarop je verliest en het is voorbij”, zei James. “Je wint en je gaat door.”

De Lakers hebben er vertrouwen in dat ze door kunnen gaan. Ondertussen zal Game 5 hun grootste test tot nu toe zijn.

De Lakers zijn dit seizoen 0-3 in Denver en slechts 21-23 onderweg (inclusief het seizoenskampioenschap, play-inkampioenschap en play-offs). Denver zal zeker extra motivatie hebben nadat hij in een play-offwedstrijd heeft verloren en de Lakers uiteindelijk het leven heeft gegeven. Het publiek van de Ball Arena zal voor een klein deel juichen.”wie is je vader?‘En het beëindigen van het seizoen van de Lakers.

Ondanks het resultaat van Game 5 en de reeks, nam de overwinning van zaterdag een zware mentale hindernis uit de verliezende reeks weg en veranderde dit in een meer normale basketbalreeks.

“Het is moeilijk om meegesleept te worden”, zei Davis. “Niemand wil dat gevoel, zeker niet als je de zomer ingaat. Met dat gevoel moet je de rest van de zomer leven. Dus we hebben er niet over gesproken. We weten wat er op het spel staat. Niemand wil dat gevoel de hele tijd in je mond hebben.” De manier waarop we vanavond speelden, is de manier waarop we de rest van de serie moeten spelen.”

(Bovenste afbeelding: Ronald Martinez/Getty Images)