mei 12, 2024

De Nederlands-Finse Raleigh-volleybalcompetitie verloopt vlekkeloos

RALEIGH, North Carolina – Volleybal van Central College voltooide zaterdag zijn ongeslagen reeks tijdens de Raleigh Invitational met overwinningen op Piedmont University (Ga.) en William Peace University (N.C.).

De overwinning op William Peace (2-4) was de eerste keer dit seizoen dat Central (7-1) meer dan drie sets in een wedstrijd speelde. Na de eerste set met 27-25 te hebben verloren, won Central de volgende twee sets met 25-21 en 25-20. De pacers wonnen de vierde set met 25-14. Nederland won de laatste set met 15-12.

“Ik vind het leuk dat we worden uitgedaagd”, zei coach Sibri. “En nog belangrijker: ik vind het leuk hoe we reageerden na een strakke vijfde set in de vierde set. Felicitaties aan een ongelooflijke tegenstander met alle wapens, geweldige setters en geweldige verdediging.”

Gracie Daniels Beiden hadden een teamhoge 12 moorden Leslie Sneeuw (Tweedejaars, Olivia, Minnesota, BOLD HS) en middenhitter Emma Wagler (Jr., Des Moines, Roosevelt HS) 10. Daniels en Wagler hadden elk drie blokken. Setter Avery Rexrode (Tweedejaars, Macomb, Illinois) 25 assists, Libero Colin Kenny (Tweedejaars, Taylor Ridge, Illinois Rock Island Alleman HS) Had 29 opgravingen en geen externe hitters Grace Pearson (Jr., Lake City, Minnesota) Er waren vier servicebonnen.

In de eerste wedstrijd van vandaag versloeg Central Piemonte met 25-21, 25-16, 25-14. Daniels had 10 kills in die wedstrijd, terwijl Pearson er acht had.

“Piëmont is niet onze puurste concurrentie”, zei Sibri. “Beide Gracie’s speelden aanvallend goede wedstrijden.”

READ  Millwall-middenvelder wint tweejarig contract met Nederlandse nieuwkomers op het hoogste niveau - South London News

Rexrode had 28 assists, Kenny had 15 opgravingen en Sophia Folkerts (Eerstejaarsstudent, Dyke, Dyke-New Hartford HS) Er waren drie delen.

De Nederlanders hadden 14 service-azen tegen de Lions, aangevoerd door vier van Rexroth en drie van Setter. Makayla Ribble (Junior, Iowa-stad) en defensiespecialist Gwen Calke (Jr., Blandinsville, West Prairie HS).

“Serveren wordt onze kracht, en ik houd van de resultaten die we behalen, zelfs als we serveren zonder azen”, zei Cispri.

Central reist volgend weekend naar Dubuque voor een toernooi georganiseerd door Loras College. De Nederlanders spelen vrijdag tegen St. Olaf College (Minn.) en Monmouth College (nr.) en sluiten het evenement zaterdagochtend af tegen Westminster College (ma.).