mei 4, 2024

De Nederlandse baas Koeman geeft toe dat de rustwisselingen competitief zijn geworden na een ‘zeer slechte’ start tegen Ieren

Cody Kakpo uit Nederland schudt manager Ronald Koeman de hand

Ronald Koeman suggereerde dat zijn tactische omschakeling tijdens de rust cruciaal was voor de uitkomst van een cruciale overwinning voor zijn Nederlandse ploeg, waarbij de Nederlandse baas de 2-1 overwinning van zijn ploeg als een ‘eerlijk resultaat’ bestempelde.

Koeman gaf toe dat zijn aanvalsploegen in de eerste 20 tot 25 minuten moeite hadden met de dwingende aanpak van Ierland, maar had het gevoel dat zijn ploeg de storm had doorstaan ​​en nam vervolgens de controle over toen hij ervoor koos om tijdens de pauze terug te keren naar zijn favoriete vier achterhoede.

De voormalige baas van Barcelona, ​​Southampton en Everton liet zijn voorkeursmethode voor de overwinning van donderdag op Griekenland varen, als reactie op een matig jaar. Hij bleef hier vanaf het begin bij de achterste drie, voordat hij 45 runs maakte.

“De start was heel slecht”, aldus Koeman. “We hadden meer druk van de Ierse ploeg verwacht, maar verloren te veel ballen. We hadden geen controle over de wedstrijd en na 20-25 minuten was het stil.

“Het was een goede beslissing om tijdens de rust het systeem te veranderen en met vier man achterin te gaan spelen. Na de rust hadden we de wedstrijd onder controle. Ze brachten in de laatste minuten dezelfde druk, maar creëerden geen scoringskansen. Ik denk dat dit een eerlijke beslissing is.