april 29, 2024

De ongeslagen streak van de Nederlandse Australiër eindigde toen India op een winnende noot eindigde tegen Ierland

Lausanne, Zwitserland – Nederlandse mannen hebben de ongeslagen reeks van Australië zondag op de slotdag van de FIH Hockey Pro League in Rourkela, India, afgesloten met een indrukwekkende prestatie.

Door de 5-3 overwinning wreekten de Nederlanders hun verlies tegen dezelfde tegenstander negen dagen eerder en bevestigden ze hun voorsprong aan de top van de tafel met 26 punten uit twaalf tot nu toe gespeelde wedstrijden. Australië staat tweede met 20 punten uit 8 wedstrijden.

India staat momenteel op de derde plaats na het afsluiten van hun eigen minitoernooi zondag met een 4-0 overwinning op Ierland, wat zich heeft verbeterd naar 15 punten uit acht tot nu toe gespeelde wedstrijden.

De FIH Hockey Pro League-actie verplaatst zich nu naar Antwerpen, België, waar de competitie op 22 mei wordt hervat.

(Heren) Australië 3 – 5 Nederland

Nederland versloeg Australië met 5-3 in een duel tussen de beste herenteams. De Australiërs hadden de overhand in de eerste minuten en Jacob Anderson scoorde voor hen in de zesde minuut. Zijn bliksemsnelle reacties zorgden ervoor dat hij een afgeweken pass wist vast te houden om de linkerpaal binnen te tikken. Ze verloren wat momentum door schorsingen van spelers en Oranje kreeg een doelpunt terug in de 13eE Min, Tuco Delkenkamp duikt van dichtbij binnen nadat een mooie ploeg langs de basislijn is opgeschoven. Delkenkamp voegde vanuit een vrijwel identieke positie een tweede toe in 20E, waarbij hij een stok voor zijn verdediger krijgt om een ​​felle voorzet vanaf links af te weren. Bij het Australische doelpunt maakte Andrew Charter een goede dubbele redding in de strafcorner, waarna hij snel optrad om de hoek van het derde schot af te snijden om het doelpunt buiten te houden.

READ  De Nederlandse premier Mark Rutte beloofde samen te werken met de VAE om resultaten te boeken bij Cop28

Nederland verprutste het in het derde kwart, bleef lang aanvallen en verdiende zeven strafcorners. Hierdoor kon Zip Jansen zijn voorsprong aan de top van de doelpuntentabel vergroten met een krachtige sleepbeweging op 35.E minuut, en Tjep Hoedemakers wendde een strafcornervariant af naar de rechterpaal in de 42ez.d. De Kookaburra's dreigden in het laatste kwart een comeback te maken toen Tim Brandt op hun eerste balbezit rommelde, maar Terence Peters scheerde het af met 48.E– Minuut velddoelpunt. Zeven minuten later scoorde Jeremy Hayward een enorme baanbeweging voor Australië, maar Nederland kwam als comfortabele winnaar uit de bus tegen de voorheen ongeslagen Kookaburra's.

Thierry Brinkman uit Nederland werd uitgeroepen tot Man of the Match Yar zei: “Het belangrijkste is dat we hebben geleerd van de eerste wedstrijd tegen Australië. We hebben veel dingen beter gedaan dan de eerste wedstrijd tegen Australië, dus ik ben erg trots op het team en het was een goede wedstrijd voor ons.” .

(Mannen) India 4 – 0 Ierland

Het Indiase team leverde een klinische prestatie door Ierland met 4-0 te verslaan in de laatste wedstrijd van het minitoernooi van de FIH Hockey Pro League in Rourkela. Heel Ierland speelde positief aanvallend hockey. Neelakanda Sharma opende de score met 14 puntenE Minuten buigt een strafcornervariant af van de eerste golf en landt in zijn boog voor een eerste smash. Akashdeep Singh maakte er een minuut later twee door met een vlakke pass over het doel te koppen, en India stond bij rust met 2-0 voor, ondanks dat Sreejesh een sensationele doelman was.

READ  Duurzame Nederlandse projecten in Uttar Pradesh helpen landbouwinkomen te verdubbelen Lucknow News

Sreejesh werd aan het begin van de tweede helft opnieuw in actie gebracht toen Ierland zonder beloning bleef aanvallen. Gurjant Singh maakte vervolgens een uitstekende duikafwijking om de voorsprong van India uit te breiden naar 38 runsE minuut en India begon meer controle over de wedstrijd te krijgen. De Ierse doelmannen Jamie Carr en Sreejesh moesten in het laatste kwart cruciale reddingen uitvoeren voor India en het was Jugraj Singh die in de slotseconden het boek op het minitoernooi goed sloot. Thuisfans.

De Indiase Manpreet Singh werd gekozen tot man van de wedstrijd Hij voegde eraan toe: “We zijn trots op het spel dat we vandaag speelden… Het is geweldig als we hier in Bhubaneswar of Rourkela spelen, het publiek hier is geweldig, ze steunen ons altijd, we zijn er trots op hier te zijn, dit is van ons. Een tweede huis.”

Armband is de hoogste scorer

Om de productieve doelpuntenmakers gedurende het seizoen te eren, heeft FIH de Topscorersarmband geïntroduceerd, die wordt gedragen door de belangrijkste doelpuntenmakers in de heren- en damescompetities van het huidige seizoen, als visueel symbool voor fans. Spelers moeten het met trots dragen en na de wedstrijd matchen.

Huidige topscorers:

Vrouwen – Yippi Johnson (NED) (15 doelpunten)

Heren – Zip Janssen (NED) (12 doelpunten)

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 25 februari 2024

Birsa Munda Hockeystadion, Rourkela (IND)

Resultaat: Match 31 (M)

Australië 3 – 5 Nederland

Man van de wedstrijd: Thierry Brinkmann (NED)

Scheidsrechters: Martin Madden (SCO), Gareth Greenfield (NZL), David Tomlinson (NZL-Video)

READ  Nederlandse politie legt voor het eerst NFT vast

Resultaat: Match 32 (M)

India 4 – 0 Ierland

Man van de wedstrijd: Manpreet Singh (IND)

Scheidsrechters: David Tomlinson (NZL), Christy Robertson (AUS), Junko Wagatsuma (JPN-Video)