juli 21, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eindelijk beginnen de zaken er beter uit te zien voor het interstellaire ruimtevaartuig Voyager 1

Eindelijk beginnen de zaken er beter uit te zien voor het interstellaire ruimtevaartuig Voyager 1

Ik zat eens bij mijn vader terwijl ik aan het googlen was hoe ver verschillende dingen in het zonnestelsel van de aarde verwijderd zijn. Hij was op zoek naar exacte cijfers en raakte duidelijk meer geïnteresseerd in elk nieuw cijfer dat ik riep. Ik voelde me zo gelukkig. de maan? Gemiddeld 238.855 mijl (384.400 km). James Webb-ruimtetelescoop? Verhoog dat tot ongeveer 1 miljoen mijl (1.609.344 km). de zon? 93 miljoen mijl (149.668.992 km). Neptunus? 2.8 een miljard Mijlen (4,5 miljard km). ‘Wacht maar tot je over Voyager 1 hoort,’ zei ik ten slotte, ervan uitgaande dat hij wist wat er ging gebeuren. Dat was hij niet.

“NASA’s Voyager 1-ruimtevaartuig bevindt zich niet meer in het zonnestelsel”, kondigde ze aan. “Nee, het is meer dan 24 miljard kilometer.” Weg van ons “En het gaat nog verder terwijl we praten.” Ik kan me zijn antwoord niet helemaal herinneren, maar ik herinner me wel een uitdrukking van volkomen ongeloof. Er werd onmiddellijk gevraagd hoe dit fysiek kon gebeuren. Er werd verbijsterd gelachen en er werd op verschillende manieren gelachen “cool.” Er was vooral een aanstekelijk gevoel van ontzag, en zo werd een nieuwe Voyager 1-fan geboren.