mei 1, 2024

Engeland wint met 6-0, maar Team GB loopt de Olympische Spelen mis omdat Nederland oprukt

GLASGOW, Schotland – Engeland versloeg Schotland donderdagavond met 6-0 in Hampton Park, maar het was niet genoeg om Nederland te passeren in hun Nations League-groep, waardoor GB niet in het vrouwenvoetbal zal spelen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De Lions waren het genomineerde team van GB om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen en moesten de finale van de Nations League bereiken om een ​​van de twee beschikbare plaatsen veilig te stellen. Maar door het doelpunt van Tamaris Egurola in de 95e minuut voor Nederland versloegen ze België met 4-0.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Een doelpunt van Lucy Brons in de 91e minuut leek de klus te klaren voor Engeland en Team GB, maar Nederland scoorde tweemaal in blessuretijd en stuurde hen door naar de halve finales.

“Ik ben erg teleurgesteld”, zei de Engelse manager Sarina Wickman, die GB coachte op de Olympische Spelen. “Ik had het gevoel dat we vanavond resultaten hebben geboekt.

“Het team toonde veel karakter, maar we begonnen goed. Toen Lucy scoorde, dacht ik dat we het zouden halen. Toen scoorde Nederland en zo dichtbij was het. Ik was erg trots op de prestatie, maar dat deden we niet.” t, het was zeer teleurstellend.

“Als je niet wint op doelsaldo, is dat niet genoeg. Ik denk nog steeds dat dat is wat we deden op het EK in de WK-finale. [any] Bij het ingaan van de rust, de First Nations League-campagne, ja, er waren momenten dat we het moeilijk hadden, maar er waren ook momenten dat we het goed deden, maar dat is voetbal.”

READ  Een Nederlandse rechter oordeelde dat huisvesting voor asielzoekers in Nederland ontoereikend was

Engeland kwam in de wedstrijd met de kopbal van Alex Greenwood, twee langeafstandsaanvallen van Lauren James en een groot doelpunt van Beth Mead tegen het einde van de eerste helft en stond tijdens de rust met 4-0 voor. Zijn eerste start in Engeland sinds september 2022.

Fran Kirby tikte vroeg in de tweede helft een voorzet van Georgia Stanway van dichtbij binnen en de bronzen medaillewinnaar maakte er in blessuretijd zes van.

Schotland kreeg slechts twee goede kansen, Mary Earps deed het goed om één-op-één te stoppen met Kirsty Hanson, maar Earps wist een van de laatste worpen van de wedstrijd terug te trekken toen ze een kopbal van Martha Thomas op de paal tikte. .

Nederland schoof dinsdagavond door naar de laatste ronde van de groepsfasewedstrijden met Engeland op punten, maar met een beter doelsaldo van drie doelpunten. Dus als Engeland bovenaan de groep wilde staan, hadden ze België nodig om punten te pakken van Nederland in hun andere wedstrijd van de avond, of dat doelsaldo terug te winnen met een uitstekende overwinning in Glasgow.

Uiteindelijk won Nederland met 4-0, terwijl de indrukwekkende overwinning van Engeland niet genoeg was. Engeland had de hele wedstrijd de volledige controle, maar het waren de Nederlanders die in februari een halve finale tegen Frankrijk, Duitsland of Spanje moesten spelen.

“We wachtten, het waren lange minuten en dachten dat we het gedaan hadden”, voegde Weickman eraan toe. “En toen werd duidelijk dat we het niet hadden gedaan. En ik zei dat ik niet weet wat ik moet zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik trots ben op de prestatie van deze week en op wat we hebben gedaan, maar dat is het niet. Genoeg is genoeg.”

READ  "Wat moeten we doen?" - Nederlandse opmerkingen van Mandel over het missen van WWE bij het inhuren van AEW Star (exclusief)