april 17, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is tijd om meldingen opnieuw in te stellen

Het is tijd om meldingen opnieuw in te stellen

voel dat? Gaat je telefoon over in de zak van je yogabroek? Bekijk het liever eens. Misschien is het een verzoek om een ​​vervanging van uw boodschappenbestelling goed te keuren. Het kunnen frauduleuze afschrijvingen op uw creditcard zijn. Misschien is het je moeder, je vrouw of je zus. Het kan een bericht zijn van de kinderopvang van uw kind. Het kan elk van die dingen zijn! Maar misschien ook niet. Het kan zoiets zijn als:

Hallo! Je hebt geen tijd meer voor een Spaanse les! Denk je er nog over na om een ​​diner te bestellen? Geniet van $ 8 korting op uw aankoop. Voorwaarden zijn van toepassing. Je hebt je slaapdoel de afgelopen twee weken zeven keer bereikt. Leuk, Alison. Shop deze frisse beauty picks. Neem even de tijd om na te denken over hoe je je voelt. Beck presenteert op woensdag 3 juli. Klik om meer te leren!

Meldingen zijn een hel, vooral op iOS. Android biedt betere controles en verplaatst gelukkig enkele overtreders naar een “stille” mailbox, maar het is ook niet helemaal van de hand. Op beide platforms waren en blijven meldingen een constante afleiding, een plaag voor onze toch al magere aandachtsspanne. In theorie hebben we de middelen om ze te temmen. Maar ik denk niet dat ik in de minderheid ben als ik zeg dat ik het ontoereikend, saai en verwarrend vind. Ik ben ook paranoïde als ik een belangrijke melding mis, dus laat ik de hele dag, elke dag, meldingen op mijn telefoon achter. Zo resulteert één boodschappenbezorging in minimaal vijf individuele pushmeldingen:

READ  AirTag-waarschuwing bereikt de telefoon in Disney World - zonder de tracker te lokaliseren

Uw bestelling is bevestigd. Uw bestelling staat klaar voor bezorging. Uw bestelling wordt spoedig geleverd. Je bestelling is afgeleverd ❄️ Vergeet niet om bederfelijke artikelen in de koelkast te bewaren. Vertel ons hoe we het hebben gedaan!

De hele dag, elke dag, ben ik gemotiveerd om meer te leren! Beoordeel mijn ervaring! Psychiatrische behandeling! Probeer nieuwe seizoensdrankjes! Meld u aan voor premium en bespaar!

Het punt is: ik denk dat het tijd is voor apps om van deze onzin af te komen. Laten we allemaal failliet gaan en opnieuw beginnen.

Ik heb een paar ideeën over hoe ik dit kan doen. Ten eerste: Tinder voor meldingsinstellingen. Elke app zou u een voorbeeld moeten laten zien van het type melding dat de app u wil sturen, en u kunt naar links of rechts vegen om u aan of af te melden. Dit zou ons de moeite besparen om in tweehonderd verschillende apps naar de instellingen te gaan en tweeduizend kleine 'uitschrijf'-knoppen te selecteren. Bovendien ziet het eruit als een leuk spel.

Mijn tweede suggestie – die een wilde is – is deze Promotionele meldingen mogen niet worden toegestaan. Of je kunt je abonneren als je wanhopig elke dag iets wilt horen van de Starbucks-app, maar je moet er wel je uiterste best voor doen en je moet Nee Dit is het standaardgedrag wanneer u Meldingen toestaan ​​kiest. gewoon een idee!

Ik denk echter dat het tijd is om de controle over meldingen terug te geven aan de mensen, en niet aan app-ontwikkelaars die willen dat we deze deals controleren! Aanbiedingen! Aanbiedingen! Als u mij nu wilt excuseren, ik denk dat ik mijn telefoon in mijn zak voelde rinkelen. We kunnen beter kijken wat er aan de hand is.

READ  Pokemon Legends: Arceus - Nul interpunctie