mei 22, 2024

Hockey verplettert Wagner, Nederlands duo scoort vier doelpunten tijdens gedeelde weekendwedstrijden – The Lafayette

Junior Linek Spons betreedt het veld tegen Ohio State. (Foto met dank aan Coleobarts)

Het hockeyteam trapte eindelijk het seizoen 2023 af en kwam het weekend uit met één overwinning en één nederlaag.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op 35 augustus versloeg de ploeg Wagner met 5-0. Junior-aanvoerder Linek Spons opende vijf minuten na rust de score en scoorde na rust opnieuw. Ze voegde ook twee assists toe.

“Het was geweldig onder de lampen vrijdagavond”, zei Spons. “Het was erg leuk voor het hele team om zo’n geweldige prestatie neer te zetten en het zou niet zijn gebeurd zonder dat we allemaal hadden samengewerkt.”

Spons werd een paar weken geleden samen met collega-junior en aanvoerder India Ralph benoemd tot lid van het Preseason All-Patriot League-team van 2023.

Tweedejaars middenvelder Josephine Van Wijk scoorde twee doelpunten, bijna evenveel als haar totaal van drie vorig seizoen. Deze twee voelden echter extra speciaal voor de Nederlander.

“Ik vond het een heel leuk spel om te spelen en ik heb er heel lang naar uitgekeken”, aldus Van Wijk. “Ik was ongeveer acht maanden geblesseerd, ik had een operatie aan mijn rug, dus het was fysiek en mentaal een zware tijd voor mij. Ik heb hard gewerkt om weer in vorm en kracht te komen, dus het was geweldig om in de eerste fase weer een bijdrage te kunnen leveren. Ik ben erg blij met de start en om meer wedstrijden te winnen met het team. Ik ben opgewonden.

Tweedejaars aanvaller/middenvelder Catalina Rubel evenaarde haar rookie-seizoensdoelpunt met één, terwijl tweedejaars doelman Raffi Fragomeni beide schoten redde die ze tegenkwam.

Het team stond twee dagen later tegenover de Ohio State of the Big-10. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar ontmoetten in 2021, verloren de Leopards met 4-3 in dubbele verlengingen. Dit keer was de wedstrijd echter minder een strijd, want Ohio State won met 4-1 voor de reizende fans.

“We speelden niet goed tegen Ohio State”, zei Spons. “Er waren te veel gedwongen omzetten en we speelden niet op onze sterke punten. We waren niet snel genoeg en Ohio was erg goed op de counter.

Eerstejaars middenvelder Stella Malinowski scoorde laat in het derde kwartaal haar eerste collegiale doelpunt, maar dat was niet genoeg tegen de Buckeyes.

Ohio State won met 2-0 in de Lehigh Valley, toen ze een paar dagen geleden Lehigh versloegen.

De Panthers bereikten dezelfde prestatie vorig jaar op hetzelfde moment toen ze tegen Temple en Bryant speelden aan het begin van het seizoen 7-11.

“Ik heb er vertrouwen in hoe ver we dit seizoen kunnen gaan”, aldus Van Wijk. “Ik heb vertrouwen in het team en ik denk dat we een goede communicatie hebben, zowel op als buiten het veld. Een 5-0 overwinning is geweldig om het seizoen te beginnen, maar onze tweede wedstrijd tegen Ohio zal een reality check zijn.

“Er valt nog veel te verbeteren, maar er is een goede basis om op verder te groeien”, vervolgde Van Wijk. Ik denk dat het team vastbesloten is om daar dit jaar te komen. Onze aanvoerders doen het al geweldig en ik heb het gevoel dat we samen geweldige dingen kunnen doen.

De Panthers reizen op 1 en 3 september naar Vermont en UMass.

READ  De burgemeester van Utrecht verontschuldigt zich voor de rol van de Nederlandse stad in de slavenhandel