mei 18, 2024

Jonathan Kuminga scoort 29 punten in overwinning op Grizzlies – NBC Sports Bay Area en Californië

Jonathan Kuminga bleef de beste aanvallende speler van de Warriors en scoorde 15 van zijn game-high 29 punten in het tweede kwart, wat hen vrijdag naar hun openingsoverwinning van 121-101 op de Memphis Grizzlies op FedExForum leidde.

Stephen Curry, die donderdag werd benoemd tot reserve voor het Western Conference-team, had twintig punten en zes assists. Klay Thompson keerde terug na het missen van een wedstrijd vanwege ziekte en scoorde 14 punten.

Brandin Podzemski was goed voor twaalf punten, zeven rebounds en veertien assists. Zijn assists zijn de meeste van alle NBA-rookies dit seizoen en de meeste van alle Warriors-rookies sinds Ky Bowman er bijna vier jaar geleden elf had.

In tegenstelling tot toen de twee teams elkaar op 15 januari ontmoetten, toen de Grizzlies de bal vanaf de perimeter niet konden missen en de Warriors vrij gemakkelijk konden hanteren, nam Golden State vrijdag vroeg de controle over en behield het grootste deel van de nacht een comfortabele voorsprong.

De Grizzlies waren wederom niet op volle sterkte, maar deze keer speelden ze niet zo groot vanaf de bank als een paar weken geleden. JJ Jackson, die 23 punten in zijn carrière scoorde op vijf driepunters in een overwinning op Memphis op 15 januari, scoorde één punt in 16 minuten tijdens de herkansing.

De Warriors (21-24) hebben defensief nog steeds problemen. De Grizzlies (18-31), die 20 3's maakten in Game 1, kregen opnieuw open blikken vanaf de perimeter en schoten 14 van de 46 voorbij de boog.

Het was de eerste van vijf wedstrijden in zeven dagen voor Golden State, wat misschien de reden is waarom coach Steve Kerr op de bank kwam, waardoor zelden gebruikte spelers als Joey Santos en Lester Quiñones wat pit kregen. Quiñones had een career-high 10 punten en zes rebounds, terwijl Santos vier punten had.

READ  Kaitlyn Clark, Iowa verplettert het damesbasketbal van Indiana State in Big Ten-matchup

Hier zijn de hoogtepunten van de 20-puntenoverwinning van de Warriors:

De Kuminga-lijn bereikt een mijlpaal

Kuminga's scorestijging van de afgelopen maand was een welkome impuls voor de aanval van Golden State. De Warriors zijn het hele seizoen op zoek geweest naar een consistente complementaire doelpuntenmaker voor Curry, en de 21-jarige aanvaller heeft precies daarin voorzien, terwijl Klay Thompson en Andrew Wiggins op en neer blijven gaan.

Kuminga, die ook zes rebounds pakte, heeft nu in 25 wedstrijden op rij in de dubbele cijfers gescoord, waarvan de laatste acht met twintig of meer. Het is de langste dubbelcijferige reeks van een Golden State-speler onder de 22 sinds Monta Ellis dit deed in 48 wedstrijden op rij tijdens het NBA-seizoen 2007-2008.

De manier waarop JK speelt heeft veel van de kritiek die hem in de beginfase van zijn carrière volgde, tot zwijgen gebracht. Het verklaart ook waarom eigenaar Joe Lacob geen afstand wil doen van het fenomeen nu de handelsdeadline nadert.

Kerr's frustratie neemt toe

Kerr klaagt al weken – en misschien wel veel langer – over het gebrek aan telefoontjes die Carrie ontvangt. Nadat hij de tweevoudig NBA MVP in het eerste kwart tegen zijn hoofd had zien slaan, kreeg Kerr's woede de overhand. Hij betrad het veld om te klagen en werd al snel blootgesteld aan een technische fout.

Kerr heeft een verhulde verwijzing gemaakt naar de inconsistenties die hij heeft gezien als het gaat om de beslissingen die Curry's kant op gaan dit seizoen, en hij heeft feiten die dit ondersteunen.

READ  Ruzies in Qatar: Argentinië overleeft bitter einde aan Nederlandse Duivel | WK 2022

Hoewel Curry bekend staat om zijn driepuntsschietvaardigheid, rent hij agressief vanuit de hoepel en zou hij veel meer fouten moeten maken dan hij. Curry kwam in de wedstrijd met de Grizzlies en leidde de NBA wat betreft vrije worppercentage, maar had een gemiddelde van slechts 5,5 pogingen per wedstrijd, 28e algemeen en achtste minst onder de point guards. Vrijdag sloeg hij 4-uit-4 vanaf de streep.

Waar zijn de notulen van Saric gebleven?

Nu Dario Saric afwezig is en momenteel niet bij het team is voor de roadtrip vanwege ziekte, is Kerr een beetje creatief geworden met de manier waarop hij de minuten verdeelt die de ervaren grote man doorgaans krijgt.

Trayce Jackson-Davis, die zijn speeltijd de afgelopen twee weken flink heeft zien teruglopen, was de eerste die de kans kreeg om de schoenen van Saric te vullen. De rookie eindigde met vijf punten in negen minuten.

Santos kwam ook op de grond om het gat te helpen dichten. De keuze van de Warriors voor de tweede ronde van 2022, die dit seizoen eerder in slechts zes wedstrijden speelde, maakte beide schoten en scoorde een plus-vijf in 10:46 minuten.