december 7, 2023

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jordan Radis van Footloose the Musical in het Nederlandse Apple Dinner Theater

Jordan Radis van Footloose the Musical in het Nederlandse Apple Dinner Theater

Een hitfilm uitgebracht in 1984 Sokken Aangepast voor het podium en in première op Broadway in 1998. Sokken Het vertelt het verhaal van Ren McCormack, een jonge man die verhuist naar een klein stadje waar dansen verboden is. Gevuld met bekende nummers als ‘Footloose’, ‘Holding Out for a Hero’ en ‘Let’s Hear It Here for the Boy’, is de show vrolijk, emotioneel en leuk – en het publiek kan niet anders dan dansen. Dit opwindende concert vindt plaats van 7 april tot 20 mei in het Nederlandse Apple. Jordan Radiss, die Wren speelt in deze productie, neemt even de tijd om met BroadwayWorld over zijn ervaringen te praten. Sokken.

BWW: Vertel ons hoe je voor het eerst geïnteresseerd raakte in muziek en theater.

Stralen: “Murray the Monster” was mijn enige rol die kon wedijveren met Ren McCormack, mijn eerste muziektheaterrol op 9-jarige leeftijd. “Ik zal je missen, zul je mij missen?” Na het zingen van de powerballad. Ik besefte dat het podium was waar ik moest zijn. Vanaf dat moment werd muziektheater mijn passie. Mijn ouders gaven me niet-aflatende steun om mijn dromen na te jagen en die samenvloeiing van steun en kansen is de reden dat ik hier vandaag ben.

BWW: Wat is je favoriete rol tot nu toe? Waarom is het jouw favoriet?

Stralen: Mijn favoriete rol tot nu toe is absoluut Pepper In Mama Mia! We moesten zwembroeken en duikuitrusting dragen op het podium als we dansten op ABBA-muziek – wat is er mooier dan dat? Het was een geweldige kans voor mij om mijn stuntachtergrond te laten zien en ik vond de cast en crew erg leuk. ik zal doen Mama Mia! Herhaal als ik kan!

READ  De wereldberoemde Nederlandse fotograaf Erwin Olaf sterft op 64-jarige leeftijd na een longtransplantatie

BWW: Heb je een droomrol die je nog niet hebt gespeeld? Waarom is het een droomrol?

Stralen: Ik hou absoluut van het spelen van Cape Naast normaal. Ik hou van het zingen van hedendaagse liedjes en de muziek is niet van deze wereld. Ik wil me verdiepen in een rol die me duwt als acteur en zanger. Als ik wat ouder ben, speel ik graag Visser Falsetto’s.

BWW: Hoe voelt het om zo’n iconisch personage te portretteren?

Stralen: Het voelt spannend. Van Kevin Bacon in de originele film tot Jeremy Kushner op Broadway tot Kenny Wormald in de remake van 2011, er zijn een aantal geweldige talenten die de rol hebben gespeeld. Tijdens het repetitieproces vond ik veel van mezelf in Ren en het was een genoegen om zijn charisma, levendigheid en charisma op het podium te laten doorschijnen.

BWW: Omdat dans zo’n belangrijk thema is in deze show, kun je ons iets vertellen over de choreografie en hoe het de choreografie voor deze show heeft geleerd.

Stralen: We hebben uitzonderlijke dansers in onze productie, waardoor onze regisseur/choreografe Amy McCleary ons echt kon pushen. Amy’s aandacht voor detail en motivatie gaven ons de tools die we nodig hadden om te stijgen. Wat ik zo leuk vind aan Amy als leider, is dat ze verschillende mensen probeert te dansen zoals ze kleding past. Eén maat past niet allemaal en Amy zorgde ervoor dat iedereen comfortabel en zelfverzekerd was voordat we het podium betraden.

BWW: Aangezien deze musical is gebaseerd op een film uit de jaren 80, denk je dat het verhaal een moderner publiek aanspreekt?

READ  Wat betekenen de Nederlandse verkiezingen voor Europa?

Stralen: Sokken Een jukebox is veel meer dan muziek. Het heeft inhoud en hart, en het belichaamt de geest van de jongere generatie. Nu alle stemmen in de wereld de boodschappen van tolerantie, de thema’s, versterken Sokken Ze zijn vandaag de dag nog net zo relevant als toen ze voor het eerst werden gepubliceerd. Ik hoop dat ons publiek wordt gestimuleerd door de muziek en aangemoedigd door de boodschap van acceptatie.

BWW: Wat was je favoriete nummer uit de show en waarom?

Stralen: Mijn favoriete nummer van de show is “Let’s Ask for the Boy”. Het is niet alleen een geweldig nummer uit zijn verband, maar het belicht ook twee van mijn favoriete personages in de show, Rusty en Willard. Onze mooie Audrey Floyd zorgt voor ongelooflijke vocalen als Rusty.

BWW: Welk nummer denk je dat het publiek enthousiast zal maken voor de show?

Stralen: Ik denk dat onze “finale” het publiek zal rocken! Na het volgen van het verhaal van Sokken en de reizen van onze personages, zal het leuk zijn om enkele van de favoriete nummers van het publiek te horen. Onze onverschrokken leider Amy McCleary heeft geweldig werk geleverd met de choreografie en de cast hield niets tegen! Het is gebonden om de tenen te tikken.

BWW: Een grappige vraag. Als je een dansstijl zou kunnen leren, welke zou dat dan zijn en waarom?

Stralen: Nou… ik heb altijd al Iers stepdansen willen leren. De precisie en kracht die door die dansers wordt gebruikt, is ongelooflijk om te zien en te praten over het voetenwerk! Voorlopig blijf ik bij mijn heupbewegingen.

READ  Ajax-leiding houdt vol dat Nederlandse club Manchester United-manager Eric Den Hawk probeerde te lokken

BWW: Is er nog iets dat u onze lezers over dit product wilt laten weten?

Stralen: ons Sokken De cast deelt een speciale band waarvan ik hoop dat die zich vertaalt naar ons publiek op het podium. Het is een groep mensen die zich inzetten voor het succes van de show en elkaars welzijn, en daarom vind ik het heerlijk om elke avond met hen het podium te delen.

Ga los met de cast Sokken Tot en met 20 mei in het Nederlands Apple Dinner Theater! aankomst Klik hier Voor je kaartjes!