april 20, 2024

Lexington, Dutch fork boys, Grey College girls gaan door naar play-offs

Door Thomas Grant Jr. | Kronieken

Dit jaar won hij de nieuwe staatskampioenstitel in klasse 5A herenbasketbal.

River Bluff eindigde zijn titelrun op vrijdag en verloor met 74-42 in de tweede ronde in Fort Dorchester.

Brookland-Case verloor 51-40 van OceanSite Collegiate in de tweede ronde van de play-offs van seizoen 3A Class.

Ondertussen kwamen een paar regionale 5-5A-concurrenten een stap dichter bij het veranderen van de Gators in de Lower State en State Champion. De Nederlandse vork en Lexington gingen beide door naar de derde ronde op maandag en hebben niet gewonnen sinds het opzetten van een tweede opeenvolgende All-Chronicle Country Lower State-finale.

Bij de vrouwen domineerde Gray Collegiate hun wedstrijd in de tweede ronde met een score van zesennegentig en Northeastern Christian verloor 44-34 van Greenwood Christian Academy in de SCISA Class 2A-opener.

READ  Nederlandse zuivelonderneming zoekt steun van de overheid voor investeringen

De openingswedstrijd van de SCISA-jongens is zaterdag in Orangeburg Prep. Northeastern Christian Academy kijkt om 13:30 uur uit op Beaufort Academy, gevolgd door Andrew Jackson Academy en WW King Academy om 15:00 uur

Dutch Fork 47, West Ashley 25

Zilvervossen hebben geen aanvalsstoot nodig.

Dit was vooral het geval toen het team een ​​duizelingwekkende, enorme defensieve inspanning leverde tegen de Wildcats.

West Ashley (14-9) scoorde 10 velddoelpunten in de wedstrijd en maakte vijf 3-punters. De Wildcats waren in de eerste helft meer dan 10 minuten out.

“De verdediging was uitstekend”, zei bondscoach Brett Jones. “Ze zijn echt goed getraind en de verdediging is erg goed. Dus ik weet dat dit een wedstrijd met lage scores zal zijn. Maar ik ben trots op mijn teamgenoten. Zoals ik van mijn college-coach heb geleerd: ‘Elke wedstrijd heeft beveiliging in je rug’ Verdediging, Schoten begonnen te vallen en het begon te vallen in het derde kwart, dus we openden de voorsprong vanaf dat punt en vanaf daar was het voorbij.

Silver Fox (14-11) kreeg genoeg aanstoot om voor de derde keer door te gaan naar de halve finales van de Lower State van Houston Jones met 12 punten en JT Renner met 11 punten. Het zal een beroep doen op Irmo Monday Summer, die Summerville versloeg met 39-36 om een ​​van de twee plaatsen in de finale van Lower State te beslissen.

READ  Head sluit zich aan bij de Australische WK-selectie, maar mist de Nederlandse wedstrijd

Lexington 51, Kane Bay44

Vrijdagavond herhaalt de geschiedenis zich voor wilde stakingen.

Ze kwamen vijf jaar geleden naar Summerville om het op te nemen tegen de gerangschikte Cobra’s op de perfecte dag van de laatste playoff-overwinning van de show tegen Summer.

All-State Guard Cam Scott en aanvaller Jose Fikurova voerden opnieuw de aanval uit en verbaasden het gastteam tijdens de Lexington 9-game winning streak.

Scott eindigde met 19 punten en Fikurova had 12 punten voor de Wildcats (15-12), die de vroege 9-4-achterstand wegwerkten en een voorsprong van 17-16 namen.

Na een stijging van 33-26 aan het einde van het derde kwartaal, opende Lexington het vierde kwartaal met zes onbeantwoorde punten en behaalde zijn grootste voorsprong. De Wildcats blokkeerden Kane Bay (21-7) in de laatste minuten om hun voorsprong uit te breiden naar zes.

Lexington hoofdcoach Elliott Pope pochte dat hij voor het team speelde in een “zeer moeilijke omgeving” zoals Kane Bay.

“Ze hebben genoeg succesvolle acties voor onze jongens gedaan om ze vanavond naar de top te brengen”, zei hij. “We moeten maandag heel goed spelen om het echt getalenteerde Ford D-team te verslaan.”

Ford Dorchester 74, River Bluff 42

OceanSite Collegiate 51, Brookland-Case40

Damesbasketbal

Gray Collegiate 57, zesennegentig11

Vanaf het startpunt controleerden de als derde geplaatste Lady War Eagles hun wedstrijd in de tweede ronde.

Na het eerste kwart namen ze een 18-1 voorsprong, die verdubbelde tot 36-3. In het derde kwartaal had Gray Collegiate een voorsprong van 48 punten en won beslissend ondanks een 5-3 outscore in het vierde kwartaal.

READ  De parvenu Nederlandse Boerenpartij gaat vooruit, maar de weg is hobbelig ━ Europees conservatief

Cadence Walker-Lee stond bovenaan de lijst van Lady Wildcats met 13 punten, terwijl teamgenoot Diamond Tottam de gelijkmaker maakte met 11 punten.

Het was 11E Een directe overwinning voor de Lady War Eagles (16-6), ze nemen het woensdag op tegen Christ Church aan de Allen University in de 2A Upper State-finale.

Greenwood Christian School 44, Northside Christian Academy 34

Lauren Reynolds heeft 20 punten gescoord voor de Lady Crusaders, waaronder 4, 3-punters.

Ondanks zijn inspanningen liep Northside Christian in de meeste wedstrijden een achterstand op. Na een achterstand van 27-22 bij de pauze, was het in staat om derde te worden, waarbij Lady Hawks 11 onbeantwoorde punten scoorde en de voorsprong naar de dubbele cijfers duwde.

Carolyn Reid scoorde 13 punten en Holly Strombo acht punten voor Greenwood Christian School.