april 26, 2024

Lightning vs. Rangers Game 5-score: Mikhail Sergachev en Ondrej Palat bezorgen Tampa Bay een enorme overwinning in New York

In een defensieve strijd kreeg de Tampa Bay Lightning een doelpunt van vleugelspeler Ondrej Palat minder dan twee minuten voor het einde van de wedstrijd om ze op te tillen naar een 3-1 overwinning op de New York Rangers in Game Five van de Eastern Conference Final. Lightning heeft nu een voorsprong van 3-2 in de serie, ondanks dat hij in de eerste twee wedstrijden van de serie is weggevallen.

Het was ook de derde wedstrijd op rij dat Balat scoorde

Met nog 1:50 te gaan vuurde Lightning-verdediger Mikhail Sergachev een schot af vanaf de blauwe lijn die zich een weg baande langs een reeks verkeer voor hem en versloeg Rangers-doelman Igor Shesterkin. Hoewel het doelpunt oorspronkelijk in het voordeel van Sergeachev was, kreeg Balat een stuk van de puck op weg naar het net en kreeg de uitslag op zijn naam.

In de afgelopen drie wedstrijden scoorde Balat drie doelpunten en twee assists, waaronder een prestatie van drie punten in de vierde overwinning van dinsdag.

Na een eerste doelpuntloze periode opende Rangers de score, met dank aan verdediger Ryan Lindgren. Lindgren scoorde vanaf het bord en draaide de bal over de blocker Andrei Vasilevskiy. Bliksemverdediger Zach Bogosian probeerde het gebied vrij te maken, maar Lindgren kon op play drukken en door het verkeer scoren om Rangers halverwege de tweede helft op een 1-0 voorsprong te zetten.

Het was Lindgren’s tweede doelpunt in het naseizoen en zijn eerste in de Eastern Conference Final. Verdedigen Rangers scoorde het laatste doelpunt in de openingswedstrijd van het team vijf wedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins.

READ  Ross Chastain wint de Alli 400 in Nashville

Sergechev, die tijdens Game Five ongelooflijk energiek was geweest, scoorde de gelijkmaker om het spel op 1-1 te houden om 17:34 in de tweede helft. Verdediger Lightning schoot er een door de benen van Rangers-vooruit Kevin Rooney en passeerde op de een of andere manier de Shesterkin-puck in de tweede oneven score van de avond.

Voorafgaand aan de vijfde wedstrijd had Sergechev slechts vier assists gedurende het hele naseizoen. De ervaren verdediger sloot de cruciale wedstrijd donderdag af met een doelpunt en een assist.

Nu krijgt Lightning de kans om door te gaan naar de Stanley Cup-finale voor het derde opeenvolgende seizoen op het ijs in hun huis in Game 6, dat op zaterdag plaatsvindt. Tampa Bay heeft een record van 8-2 aller tijden wanneer het met 3-2 leidt in een reeks van top zeven. Bovendien proberen ze voor de tweede keer in de franchisegeschiedenis een 0-2-reekstekort in een conferentiefinale weg te werken.