mei 20, 2024

NBA Play-offs: Luka Doncic, Mavericks houden de Thunder tegen in Game 2 om de reeks gelijk te trekken

Luka Doncic en de Dallas Mavericks zijn er weer mee bezig.

Na een zware nederlaag bij het begin van de reeks versloegen de Mavericks donderdagavond de Oklahoma City Thunder met 119-110 in Baycom Center. De overwinning brengt de reeks in evenwicht op 1-1 terwijl deze zaterdagavond naar Dallas gaat voor Game 3. Dit was ook de eerste nederlaag van Oklahoma City in de play-offs dit jaar.

Dončić had bijna een triple-double en PJ Washington explodeerde voor een career-high in de play-offs met 29 punten, waaronder zeven 3-pointers, om de Mavericks naar de overwinning te stuwen. Hun 119 punten waren het hoogste aantal dat de Thunder toestond in het ‘postseason’ nadat het beste zaad in de Western Conference de New Orleans Pelicans versloeg in de openingsronde.

Dončić en de Mavericks kwamen sterk naar voren in het eerste kwartaal en zagen vrijwel onmiddellijk een triple-double. Dončić scoorde 16 punten en sloeg vier van de acht driepunters van de Mavericks in de openingsperiode, waardoor ze onmiddellijk op voorsprong kwamen. Hij had 24 van de 36 punten van Dallas in het eerste kwartaal.

De voorsprong van de Mavericks werd aan het einde van het eerste kwart teruggebracht tot vier punten, nadat Thunder quarterback Chet Holmgren een belachelijke buzzer-beater maakte met een pass over het hele veld.

Terwijl de Mavericks voor rust bijna wegreden met een voorsprong van 15 punten, kwam Oklahoma City op een punt van 15-4 om de stand terug te brengen tot één balbezit. Ondanks 68 punten in de eerste helft, kwam de Thunder de kleedkamer binnen met een achterstand van slechts vijf punten tijdens de rust.

READ  De Ravens maken zevenbenige bewegingen voor het trainingskamp

Aaron Wiggins zorgde voor een enorme vonk voor de Thunder om aan de tweede helft te beginnen. Nadat hij het derde kwart was begonnen in de plaats van Josh Guede, leidde Wiggins de Thunder met een punt van 13-4 en bezorgde hen hun eerste voorsprong van de wedstrijd via een clutch floater in de baan.

Het was echter een even grote vooruitgang als het succes van de Thunder. De Mavericks, met Doncic op de bank, gebruikten een run van 18-4, inclusief tien opeenvolgende punten van Tim Hardaway Jr., om opnieuw een voorsprong met dubbele cijfers te nemen.

Hoewel de Thunder hem het hele vierde kwartaal dichtbij hielden, hielden de Mavericks hen de rest van de weg op afstand. Dončić leek overal een antwoord op te hebben, en de Thunder maakten een zwaar traject door, aangezien ze slechts één van de elf velddoelpogingen onderweg maakten, waardoor de Mavericks zich konden terugtrekken.

Shai Gilgeous-Alexander was de topscorer voor Oklahoma City met 33 punten, 12 rebounds en acht assists. Hij schoot 13 van de 24 vanuit het veld. Jalen Williams scoorde 20 punten en Holmgren eindigde met 11 punten en zes rebounds. De Thunder, die de Pelicans in de eerste ronde versloeg, had tot donderdagavond niet meer dan 95 punten toegestaan ​​in een ‘postseason’-wedstrijd.

Doncic leidde Dallas met 29 punten, 10 rebounds en zeven assists. Washington had 11 rebounds en vier assists te gaan met 29 punten, terwijl hij 7 van de 11 van achter de boog schoot. Hardaway voegde 17 punten toe vanaf de bank bij 6-van-9-schieten vanaf het veld. Kyrie Irving had 11 assists en negen punten, maar schoot slechts 2-uit-8 uit het veld.

READ  Verplichte NFL-minicamping Dag 2: OBJ, Lamar Jackson komt in het ritme

De Mavericks hebben gezondheidsproblemen. Doncic kampt met een beenblessure en liep donderdag kort een enkelblessure op, terwijl Daniel Gafford met een polsblessure speelde. Ze behaalden echter al vroeg in de serie een broodnodige overwinning. Als ze voor de tweede keer in drie jaar de Western Conference Finals zouden bereiken, was dat cruciaal voordat ze terugkeerden naar Dallas.