mei 18, 2024

NBA Playoffs: Donovan Mitchell’s 39 punten zorgen voor furieuze comeback in de tweede helft, Game 7 overwinning op Magic

Donovan Mitchell deed het opnieuw en de Cleveland Cavaliers schoven door naar de tweede ronde van de NBA-play-offs.

Mitchell scoorde niet 50 punten zoals hij vrijdag in Game 6 deed. Maar hij scoorde 39 punten in de Game 7-overwinning van zondagmiddag, 106-94, voor de Cavaliers op de Orlando Magic. Cleveland won de play-offserie in de eerste ronde met 4-3.

In het begin kreeg Mitchell opnieuw weinig hulp. Echter, voor de tweede wedstrijd op rij wonnen de Cavaliers. Hoewel Jalen Suggs hem solide verdedigde, zette Mitchell wederom een ​​geweldige prestatie neer. In de eerste helft sloeg Mitchell 3-uit-13 met 15 punten. Maar hij deed zijn best tegen Suggs, scoorde 17 punten in de derde periode en zorgde voor de comeback.

Caris LeVert voegde 15 punten toe voor de Cavaliers, Max Strus scoorde 13 en Darius Garland had er 12, waardoor Mitchell meer steun kreeg dan hij kreeg na de nederlaag van vrijdag. Evan Mobley leidde de defensieve inspanning met 16 rebounds en vijf blocks.

De thuisploeg won elke wedstrijd van de reeks van zeven wedstrijden. Orlando leek de controle te hebben overgenomen na het verslaan van Cleveland in Games 3 en 4. In Game 6 konden de Cavaliers niet eens 100 punten scoren, ondanks dat Mitchell 50 punten had.

Cleveland zag eruit als een team met bijna niets meer, met een achterstand van 18 punten in het tweede kwartaal. Ze brachten de achterstand echter terug tot 10 punten, 53-43, tijdens de rust en kwamen terug met een voorsprong van 65-64. De Cavaliers versloegen Orlando met 33-15 in het derde kwartaal en namen een voorsprong van 76-68 in het vierde kwartaal.

READ  Randy Arzarena levert als de Rays weer van de White Sox aflopen

Buitenschieten bleef in de eerste helft een groot probleem voor de Cavaliers. Ze schoten slechts 2-uit-11 (17,8%) van achter de boog en Sam Merrill sloeg beide.

Strus sloeg echter twee driepunters om Cleveland’s langeafstandsstrijd te verbreken en de rallyinspanning te ondersteunen. Een driehonkslag van Garland bezorgde de Cavaliers hun grootste voorsprong, 88-77, met nog minder dan zes minuten te gaan.

Als Paolo Banchero nog niet als NBA-ster was gearriveerd, probeerde hij zijn aanwezigheid kenbaar te maken tijdens zijn eerste play-offoptreden in Game 7, toen het seizoen van de Magic op het spel stond.

Zoals Stephen A. zei: Smith tijdens de rustshow van ESPN, “Brother’s Celebrity.” Banchero, de nummer 1 overall keuze in de NBA Draft van 2022, scoorde 38 punten met 16 rebounds en drie steals in een verliezende poging. Dit keer was hij degene die niet genoeg hulp kreeg van zijn teamgenoten.

Banchero scoorde slechts vier punten in het derde kwartaal en schoot 1-uit-7 terwijl hij werd gecontroleerd door Isaac Okoro. Het vrijwel verdwijnen vanuit scorend oogpunt was een belangrijke factor in de comeback van Cleveland.

Wendell Carter Jr. scoorde 13 punten en Suggs voegde er 10 toe, maar geen enkele andere Magic-speler scoorde in dubbele cijfers. Dit omvatte Franz Wagner, die punten met dubbele cijfers had gescoord in elk van de voorgaande zes games van de serie, met name 34 in Game 4 en 26 in Game 6. Wagner scoorde slechts zes punten en schoot 1-uit-14 vanuit het veld. (en 0-uit-5 van drie).

Game 1 van de tweede ronde tussen de Cavaliers en Celtics staat dinsdag op het programma. Tip-off is om 19.00 uur ET met uitzending op TNT.

READ  Vraag en antwoord: Voormalig Vikings-GM Jeff Diamond ziet wat de toekomst biedt nu Kirk Cousins ​​een jaar lang vermist is