mei 18, 2024

NBA Playoffs: Kyrie Irving neemt het over van Mavericks voorbij Clippers in de tweede ronde tegen Thunder

De eerste helft was van Luka Dončić. Kyrie Irving nam het over in de tweede.

De Dallas Mavericks behaalden vrijdag een grote overwinning op de Los Angeles Clippers met 114-101 in Game 6, waarmee ze een 4-2 overwinning veiligstelden en zich kwalificeerden voor de tweede ronde van de play-offs. De als vijfde geplaatste Mavericks gaan door naar de tweede ronde met de best geplaatste Oklahoma City Thunder. Het seizoen van de Clippers is teleurstellend geëindigd.

Na thuis met 123-93 te hebben verloren in Game 5, vielen de Clippers vrijdag in een hole van het eerste kwart met 34-26. Ze vochten terug om de wedstrijd gelijk te trekken op 52 voor rust, terwijl ze Irving in de eerste helft tot twee punten beperkten. Deze race markeerde hun laatste stand in de serie.

De Mavericks openden de wedstrijd na rust met Irving met 35-20 voor in het derde kwartaal met 13 punten in de strofe. De Clippers zagen geen enkele vooruitgang in het vierde kwartaal, omdat spelmakers er niet in slaagden het dynamische duo van Dallas bij te houden.

Nadat hij in de eerste helft 1-uit-6 had geschoten, sloeg Irving in het derde kwart 5-uit-6-schoten. Irving’s persoonlijke 5-0-run met verkeer en een tweedekans-3-pointer breidde de voorsprong van Dallas uit naar een toen hoge 15 punten in de laatste minuut van het kwart.

Een driepunter van Irving en -1 in de vierde periode vergrootten de voorsprong van Dallas naar 106-82, waardoor alle resterende hoop op een comeback van de Clippers werd verdreven.

READ  NBA Kerstdagschema 2022-23: Lakers Mavericks, Warriors-Grizzlies tussen wedstrijden, per rapport

Irving eindigde met een game-high van 30 punten nadat hij in de eerste helft tweemaal had gescoord. Hij voegde zes rebounds, vier assists, twee steals en twee blocks toe. Hij schoot 11 van 19 uit het veld en 5 van 9 uit 3.

Doncic scoorde 28 punten, 13 assists en zeven rebounds. Op een avond waarin hij vanuit het veld worstelde (9-uit-26, 1-uit-10 uit 3), gaf hij het scoringshoogtepunt in de tweede helft over aan Irving.

Kyrie Irving en Maverick braken Game 6 vrijdag open in de tweede periode.  (Ron Jenkins/Getty Images)

Kyrie Irving en Maverick braken Game 6 vrijdag open in de tweede periode. (Ron Jenkins/Getty Images)

Een bekend postseason-verhaal voor de Clippers

Nu Kawhi Leonard buitenspel stond en zowel Paul George als James Harden buiten het veld worstelden, had Los Angeles niet de vuurkracht om te concurreren. Norman Powell leidde de Clippers in het scoren met 20 punten van de bank.

George had 18 punten, 11 rebounds en vijf assists. Hij schoot er 6 van de 18 uit het veld en maakte slechts 2 van de 10 driepuntspogingen. Harden scoorde 16 punten, had 13 assists en pakte zeven rebounds. Hij schoot er 5 van de 16 vanaf de grond en miste alle zes zijn driepuntspogingen. Russell Westbrook scoorde zes punten in negen minuten vanaf de bank.

Leonard miste vier van de zes wedstrijden van de serie met een pijnlijke knie. Hij heeft nu in vier van de laatste 19 play-offwedstrijden van de Clippers gespeeld.

De Mavericks versloegen de Clippers vanaf de vloer (48,2% tot 41,5%) en vanuit een driepuntsbereik (33,3% tot 25,8%) op een avond waarop Doncic worstelde met zijn schietpartij.

READ  Olin Kreutz werd ontslagen door een sportmedia-startup in Chicago voor het fysiek aanvallen van een collega

De Mavericks hebben nu drie dagen vrij om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd van dinsdag tegen de Thunder. Het is wachten op de toestand van reservespits Maxi Kleber, die een verstuiking aan zijn rechterschouder opliep In een sterke daling in het tweede kwartaal En hij kwam niet terug.

De Clippers gaan een nieuw seizoen van vragen tegemoet rond een met sterren bezaaide selectie die er niet in is geslaagd om voor een kampioenschap te strijden en voor het tweede seizoen op rij uit de eerste ronde van de play-offs is gevallen.