april 26, 2024

Nederland verliest van Titans in staatsfinale |  Sport

Nederland verliest van Titans in staatsfinale | Sport

Des Moines – De poging van het Bella Boys-voetbalteam voor de tweede staatstitel in de schoolgeschiedenis eindigde zaterdag in een zwaarbevochten 3-1 nederlaag tegen Louis Central. De Titans scoorden twee punten in de tweede helft om het 2A-kampioenschap te winnen.

“Ik ben erg trots op onze teamgenoten”, zei Bella-hoofdcoach Mark Solomon. “We speelden geweldig voetbal, vooral in de eerste helft. Nadat we een vroeg doelpunt hadden toegestaan, kregen we eindelijk het laatste doelpunt en hielpen we het tempo veel te veranderen. Het eindigde niet zoals we wilden. We verloren dat tempo een beetje beetje, ik heb veel te danken aan Louis Central. De Titans waren fantastisch in de tweede helft. Het is moeilijk, maar we willen ons vooral concentreren op het dankbaar zijn dat we naar deze plek zijn gekomen, en dat we echt op zo’n hoog niveau kunnen strijden.

Binnen 24 uur na de strafschop-thrillerwedstrijd tegen Gilbert in de halve finale op vrijdag, stonden Oranje op een bewolkte en koude dag met af en toe regen op het veld van Gauni Soccer Park in Des Moines.

Teddy Apostolopulos vond de tong van Isaac Semini op een goede worp na een vrije trap en redde een goede redding van Titan-doelman Adam Miller.

Louis Central profiteerde snel van hun eerste goede kans met een steekpass door de achterlijn van Bella, schoof deze onder Bella’s Tyler Killoran en vond de benen van Brighton Shepherd om de Titans een 1-0 voorsprong te geven. Zes minuten in de wedstrijd.

Gelukkig voor de Nederlanders was dit niet de eerste keer dat ze tijdens de vlucht in die situatie zaten. Ze stonden vroeg in de kwartfinales achter en wisten de gelijkmaker te maken en verwachtten zaterdag hetzelfde resultaat.

READ  Nederlandse sterren gaan achter de schermen bij Zandvoort

Apostoloopoulos kreeg een minuut nadat Louis het centrale doelpunt maakte een goede blik. Toen raakte Preston Rowe een harde schotring vanaf de hoekpaal en de Titans sloegen een schot vanaf de lat van Bella en twee minuten later uit.

Bijna een minuut na het incasseren van het tweede doelpunt was Bella in staat een corner goed te maken, waarbij Rowe zijn hoofd erop legde, het tegen de duikende centrale keeper van Louise insloeg en het recht in het been van Semini gooide. 1-1 in de 31e minuut.

Beide teams gingen terug naar de rust, waar ze allebei gelijk aan de wedstrijd begonnen en 40 minuten instuurden om de winnaar of extra tijd te bepalen.

De Titans kwamen agressief uit de tweede helft. Killoran moest aanvankelijk scherp zijn en kwam met verschillende grote besparingen om de zaken onder controle te houden.

Luis Central brak uiteindelijk de impasse in de 50e minuut toen aanvoerder Colton Costello de hele wedstrijd een goede kans maakte en de Titans terugbracht naar een 2-1 voorsprong met een hard schot van Killoran.

Ze zullen de druk voor een groot deel van de tweede helft behouden en hun verzekeringsdoelpunt behalen door weer een goede run van snelle bowler Castello, die de harde linkervoet met 3-1 in 13 minuten beëindigde.

“Je moet een van de snelste spelers in de hele staat zijn om je hele backline tegen hen op te bouwen”, zei Solomon. “Ze hebben een keeper die de bal op veel plaatsen kan plaatsen en dan kunnen ze effectief veel verschillende blikken op de bal krijgen en Castello is een geweldige speler.”

READ  Duizenden marcheerden door Amsterdam en riepen op tot klimaatactie in de aanloop naar de Nederlandse verkiezingen

De tijd dringt voor Bella, want ze eindigen hun derde finale in schoolgeschiedenis met een tweede runner-up.

Semini, die drie doelpunten maakte en de halve finale won, zat in het team van alle teams met PK, Apostololos en Logan Solomon. Bella sloot het seizoen af ​​met een 19-3 record.

“Dit team kon hier helemaal komen en we proberen ons te concentreren op wat ons doel is”, zei Solomon. “We hebben onderweg veel tegenslagen gehad. We worstelden echt een beetje en probeerden dingen voor elkaar te krijgen en waren in staat om alles samen te stellen wanneer dat nodig was. Een van de dingen die we hier aan het eind van deze dag gaan benadrukken, denk ik, is dat senioren veel hebben om trots op te zijn.

Colin Peters U kunt 641-672-2581 per e-mail bereiken op [email protected] of Twitter @ColinPetersOH.