mei 2, 2024

Nederlandse ster Bas Tost zakt op een gruwelijk moment in elkaar op het veld nadat de wedstrijd in de Eredivisie werd gestaakt

De Nederlandse spits Bas Tost zakte zondag plotseling in elkaar in de 90e minuut van de wedstrijd van NEC Nijmegen tegen AZ Alkmaar in de Eredivisie, waardoor de wedstrijd moest worden gestaakt.

Baz Dost kwam weer bij bewustzijn en werd weggesleept(NESimages/Herman Dingler/DeFodi Images via Getty Images)

Het duel van NEC Nijmegen met AZ Alkmaar werd zondag gestaakt nadat spits Bas Tost in de tweede helft plotseling instortte.

In de 90e minuut rende Dost naar voren als onderdeel van een Nijmeegse aanval, maar viel op de grasmat binnen de middencirkel. Het spel ging enkele seconden door totdat scheidsrechter Jeroen Mansat merkte dat de voormalig Nederlands international nog op het veld stond, maar spelers van beide kanten snelden snel op hem af en medisch personeel volgde haastig.

Beide teams vormden een schild rond de 34-jarige Dost terwijl hij werd behandeld, waarbij sommige spelers baden voor zijn welzijn. In hartverwarmende scènes kwam de aanvaller weer bij bewustzijn voordat hij van de brancard werd gehaald.

Nijmegen postte op sociale media: “Bas Dost is bij bewustzijn en is van het veld gehaald. De wedstrijd is gestaakt.” Fans van beide kanten applaudisseerden in het AFAS Stadion voor de Tost Op, maar de bezoekers kwamen niet tot actie nadat het duel met 2-1 werd gedropt door Nijmegen.

Dost scoorde de openingstreffer in de Eredivisie-wedstrijd en assisteerde Magnus Madsen om na 20 minuten de voorsprong te verdubbelen. Alkmaar scoorde later in de tweede helft een doelpunt.

Na het incident feliciteerden de voormalige clubs van Dost hem. Eintracht Frankfurt tweette: “Beterschap, baas Dost. De familie Eintracht denkt aan je en wenst je een volledig herstel.”

READ  Wat is de toekomst voor de Nederlanders na de val van het kabinet?

Nederlandse kant Heerenveen postte: “Veel succes, baas!” De 34-jarige genoot van zijn lange periode bij Bundesliga-kant Wolfsburg en voegde eraan toe: “Beterschap, baas!”

De beste periode uit Tosts carrière kwam bij Sporting Lissabon, waar hij drie seizoenen lang de Portugese giganten vertegenwoordigde. De Nederlander scoorde 93 doelpunten in 127 wedstrijden.