juli 4, 2024

Nee.  3 Norwalk ontsnapt aan Lady Dutch, 69-67 |  Bella

Nee. 3 Norwalk ontsnapt aan Lady Dutch, 69-67 | Bella

BELA — Het was basketbal van hoog niveau toen de spelers van Bella Lady Dutch en Norwalk vrijdagavond 32 minuten lang slangendoden op het Bella-veld. Het was drukbasketbal van eind tot eind, van zijlijn tot zijlijn, over de hele vloer en niemand liep met de bal over de vloer. Toen de laatste hoorn klonk, klampten de Warriors zich vast aan een nipte overwinning van 69-67.

“Ik was erg trots op de manier waarop onze meiden vanavond aan beide kanten van het veld streden”, zei Bella-coach Blaine Forsythe. “Deze groep van veertien spelers liet zien hoe veerkrachtig ze zijn. We hebben deze week als programma een stap vooruit gezet en ik ben blij dat ik elke wedstrijd een beetje beter word. We hebben veel vrouwen die in een prachtige situatie naar voren zijn gekomen.

Norwalk sprong uit naar een 8-2 voorsprong en maakte er al snel 11-4 van voordat de Nederlanders een vliegende start kregen op de triple van Kamryn Long. Een paar vrije worpen van Kennedy Van Wark, een basket in de baan van Madi Harmon en een drie van Van Wark zorgden ervoor dat Bella de wedstrijd in evenwicht bracht op 14-14. Maar de Warriors reageerden met drie vrije worpen en namen laat in het tweede kwart een 17-16 voorsprong.

Een paar buckets inside van Tristan Gordon bezorgden de Nederlanders een krappe 20-19 voorsprong, maar die was van korte duur. Birmingham en Ava Carlson bezorgden de meedogenloze Warriors halverwege de tweede periode een voorsprong van 29-24. Bella probeerde zich achter een trey van Long en een vrije worp van Maggie Thompson te scharen, maar Norwalk had de troef in handen en ze konden de eerste helft afsluiten met een voorsprong van 34-28.

READ  ‘Bij Jantward is het nog moeilijker om in te halen’.

Alle gedachten dat de Warriors het duel open zouden breken, werden snel tot rust gebracht toen de worstelende Nederlanders in de aanval bleven. Maar de Warriors leken een antwoord te hebben voor elk Bella-salvo. Een inside basket van Jenna Oldman en een drive van Gordon brachten Bella binnen vier op 36-32, maar Norwalk antwoordde. Vervolgens combineerden Oldman en Kelsey Dack de voorsprong terug naar vier punten.

Uiteindelijk sloegen Long en Gordon triples om de achterstand terug te brengen naar 45-44. Norwalk reageerde met een 8-2-golf en nam een ​​voorsprong van 54-46. Bella sloot de derde strofe af met een run van 8-2, met een achterstand van 56-54 in de laatste acht minuten.

De Nederlanders openden het vierde kwart met Harmon die een 57-56 voorsprong voor Bella scoorde. Het gewricht sprong. De Warriors sloten de zaken af ​​met een run van 8-2 om op voorsprong te komen met 64-59. Maar de veerkrachtige Nederlanders zijn nog niet klaar om de handdoek in de ring te gooien. Katie Sheckel sloeg een driehonkslag uit de hoek en Oldman kwam twee keer naar binnen en bracht de stand in evenwicht op 64. Maar het was Norwalk die de uiteindelijke beslissing nam na een run van 5-3 en zo een spannende overwinning van 69-67 veiligstelde.

Van Vark leidde het Nederlandse trio in de dubbele cijfers met 16 punten. Gordon volgde met 11 en Harmon met 10. Long en Oldman volgden het duo met respectievelijk negen en acht punten.

Bella had een voorsprong van 25-22 bij velddoelpunten, maar de Warriors versloegen 21 vrije worpen tegen Bella’s acht.

READ  Amsterdam is opnieuw de meest aantrekkelijke stad van Nederland om in te wonen

De Nederlanders komen dinsdag weer in actie als ze Washington op hun thuisveld ontvangen voor een niet-conferentieconflict.

Norwalk 17 17 22 13 – 69

Bella 16 12 26 13 – 67

Bella Scoring (FG FTM-FTA-punten) – Kelsey Dack 2 0-1 4, Maddie Harmon 4 0-2 10, Tristan Gordon 4 2-5 11, Kennedy Van Wark 5 5-6 16, Katie Sheckel 1 0-0 3 , Camryn Long 3 0-0 9, Jenna Oldman 4 0-4 8, Maggie Thompson 2 1-2 5. Team 25 8-20. Driepuntsdoelpunten (80 – Long 3, Harmon 2, Gordon 1, Van Vark 1, Sheckel 1.

Bella Rebounds (24) – Oldman 9, Van Vark 5, Gordon 5, Harmon 3, Lang 2.

Bella Steeles (5) – Gordon 2, Oldman 2, Van Vark 1.