april 26, 2024

Okarche voert TOC uit op Nederlandse, Spartaanse cirkelzagen

Okarche-coach Haley Mitchell wist dat het een grote opgave was om Bixby, de tweede plaats van 6A, te verslaan in de openingsronde van het 57e jaarlijkse Tournament of Champions.

De manier waarop de Lady Spartans de bal schoten maakte het bijna onmogelijk.

Bixby maakte woensdag 13 driepunters – verschillende tijdens een dominant tweede kwartaal – om de Lady Warriors naar een overwinning van 78-49 te leiden in Tulsa’s BOK Center.

“Ze zijn een geweldig team met geweldige schutters en ze waren onwerkelijk vanavond”, zei Mitchell.

Bixby ging 9 van de 14 (64,3 procent) van buiten de boog in de eerste helft. Dat is wanneer de Lady Spartans een run van 27-10 gebruikten om een ​​achterstand van zes punten te doorbreken.

Over het algemeen is Bixby 54,2 procent van lange afstand.

“Het was heel indrukwekkend, maar we hadden beter hun schutters moeten vinden”, zei Mitchell.

De hoofdschuldige is Gracie Wernley.

Hij ging 7 van de 11 op weg naar 31 punten en acht rebounds.

Gentry Baldwin maakte 4 van de 6 driepunters en scoorde 21.

Bixby versloeg Ogarchev met 44-21.

Bixby, vorig jaar tweede in de 6A-stand, leed drie nederlagen in vier wedstrijden op het nationale toernooi in Phoenix, Ariz., een week geleden.

Okarche, negende in Klasse A, brak zijn winning streak van vijf wedstrijden.

De Lady Warriors werden aangevoerd door Tyson Endrus’ 16 punten. Ze was 8 van de 12 van het veld.

Emma Stover scoorde 10 en pakte een team-high five rebounds.

Jolly Rother voegde negen punten en vier assists toe.

De Lady Warriors brachten het grootste deel van het eerste kwartaal door met het verslaan van Bixby met 16-10.

READ  Minister van Defensie doet oproep aan oorlogsveteranen in Kiev

Niet op de tweede plaats geëindigd.

Okarche was al vroeg 0 van 8 en 2 van 13 vanaf een 3-punts bereik.

••• Okarche zette de trend voort om het als tweede geplaatste team uit een grotere klasse op te nemen in de halve finales van de troost op donderdagochtend.

De Lady Warriors namen het op tegen de Holland Hall van klasse 4A, die sterk begon en op weg was naar een overwinning van 69-57.

Door het verlies staat Ogarche vrijdagochtend op de zevende plaats tegen Bokola en Norman. ( Ed. Opmerking: De wedstrijden vonden plaats op vrijdag na het ter perse gaan van deze vroege gedrukte editie.) schieten.

“Ik dacht dat Drake en Maddox (Mecklenburg) het geweldig deden om hem te bewaken,” zei Reese. “We hebben een aantal dingen gedaan om hem uit het veld te slaan, maar ze moesten veel werk verzetten en ze lieten hem heel hard werken.”

Adi Ayyappan scoorde 12 punten voor de Bruins.

Hij scoorde acht van Bartlesville’s negen punten in het derde kwartaal toen de Jackets de wedstrijd wegnamen.

Sternberger scoorde vijf van zijn acht punten in dat beslissende derde kwart. Hij had vier rebounds en twee grote blokken.

“Hij heeft veel dingen voor ons kunnen doen”, voegde Reese eraan toe.

Het was absoluut een verhaal van twee helften voor KHS.

De Jackets waren slechts 9 van de 24 van het veld in de eerste twee kwartalen. Dat omvatte 3 van de 10 vanaf lange afstand, en ze probeerden niet eens een vrije worp.

In de tweede helft werd KHS overtroffen toen het 9 van de 11 ging en alle vier de driepuntspogingen deed. Vrije worpen in het vierde kwart waren hun enige spel.

READ  Nederlandse leider verontschuldigt zich voor Nederlandse rol in slavenhandel: NPR

Bartlesville was beperkt tot 6-van-19 schieten in de tweede helft, aangezien het met 31-20 werd overtroffen.

Xavier Ridenour scoorde zeven keer en Friesen ging uit op een foutbal met zes.

Judd Birwell scoorde vier punten om mee te gaan met vijf rebounds en Cash Slesicki scoorde vier punten terwijl hij drie assists uitdeelde.

Mecklenburg scoorde twee goals en had drie assists.

“Als je het opmerkte, bedachten ze elk een groot toneelstuk – of meer – op verschillende tijdstippen”, zei Reese over zijn senioren. “Of het nu een grote emmer was, een blok, een pass, belangrijke vrije worpen… ze kwamen allemaal naar voren wanneer dat nodig was.”

Door de winst verbeterde Kingfisher naar 5-0.

Memorial kwam achter tijdens de wedstrijd in de eerste ronde voordat hij naar een 44-38 overwinning denderde.

Dit is de tweede keer dat KHS doorgaat naar de TOC halve finales.

De Jackets versloegen Kingston in de eerste ronde van 2018 voordat ze vielen op titelverdediger Booker D. Verloren van Washington.