maart 2, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politiebureaus en nieuwssites verspreiden verkeerde informatie over hoe de NameDrop-functie van iOS 17 werkt

Politiebureaus en nieuwssites verspreiden verkeerde informatie over hoe de NameDrop-functie van iOS 17 werkt

Met iOS 17.1 en watchOS 10.1 introduceerde Apple een nieuwe NameDrop-functie waarmee gebruikers Apple-apparaten dicht bij elkaar kunnen plaatsen om snel contactgegevens uit te wisselen. Contactgegevens worden gedeeld met de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker, maar sommige nieuwsorganisaties en politiediensten verspreiden verkeerde informatie over hoe ze dit moeten doen.


Zoals hij opmerkte Washington PostEr zijn waarschuwingen geweest over het verschijnen van NameDrop op FaceTime. Politiediensten in Pennsylvania, Oklahoma, Ohio en andere staten suggereren dat contactgegevens kunnen worden gedeeld ‘gewoon door je telefoons dicht bij elkaar te houden’. van Politie van Chester In Ohio:

Belangrijke privacy-update: als je een iPhone hebt en de nieuwste update naar iOS 17 hebt uitgevoerd, hebben ze een nieuwe functie met de naam NameDrop standaard ingesteld. Met deze functie kunt u uw contactgegevens delen door uw telefoons dicht bij elkaar te houden. Om dit uit te schakelen, ga naar Instellingen, Algemeen, AirDrop, Apparaten samen groeperen. Schakel over naar uit.

Hoewel NameDrop standaard is ingeschakeld, is de manier waarop het werkt subtieler dan simpelweg twee iPhones bij elkaar plaatsen.

NameDrop werkt wanneer twee iPhones met iOS 17.1 of een iPhone met iOS 17.1 en een Apple Watch met watchOS 10.1 naast elkaar worden geplaatst, bijna alsof ze elkaar aanraken. Wanneer de twee apparaten nauw contact hebben en ontgrendeld zijn, verschijnt er een pop-upvenster waarin gebruikers worden gevraagd contactgegevens of een foto te delen.

Contactgegevens worden niet automatisch gedeeld, het is een door de gebruiker geïnitieerd proces waarbij beide mensen informatie moeten uitwisselen om de overdracht te accepteren. Hoewel er een onbedoelde uitwisseling kan plaatsvinden, moet de gebruiker hiervoor zijn apparaat ontgrendelen en de deelprompt accepteren.

READ  De nieuwe Macs en iPads die net in oktober zijn gelanceerd - Dit zijn de zes nieuwe Apple-producten

Verschillende politiediensten plaatsten bovenstaande waarschuwing, die breed werd gedeeld op Facebook en andere sociale medianetwerken. Een bericht van het Noble County Sheriff’s Office in Ohio werd bijvoorbeeld ruim 70.000 keer gedeeld, terwijl een waarschuwing van de politie van Dewey in Pennsylvania 11.000 keer werd gedeeld. Na kritiek van enkele commentatoren heeft Noble County zijn bericht aangepast om duidelijk te maken dat er een pop-up was om de inhoud te verplaatsen, en Dewey County zei dat het probeert “ouders bij hun kinderen te betrekken”, maar veel mensen die het originele bericht hebben gezien, kunnen zie de updates niet.

Het doel van dit bericht was om ouders te betrekken bij hun kinderen en wat ze op hun apparaten doen, en niet om angst te zaaien, zoals wordt gesuggereerd. We raden iedereen aan nieuwe technologie en updates te onderzoeken om meer te weten te komen over wat er allemaal beschikbaar is, vooral voor kinderen

Verschillende lokale nieuwsverhalen deelden ook soortgelijke twijfelachtige informatie over NameDrop. KDKA-TV in PittsburghHij interviewde bijvoorbeeld verschillende mensen en voegde citaten toe die suggereerden dat NameDrop automatisch gebeurt.

“Daarom heb ik het uitgeschakeld, omdat ik er geen enkel nut voor heb. Ik heb mijn telefoon niet eens op het werk, dus ik heb er eigenlijk geen nut voor. Maar ik denk dat de standaardinstelling misschien een weinig controversieel, alleen maar omdat ik denk dat het blootstellen van de contactpersoon “Uw beslissing een bewuste beslissing moet zijn en niet iets dat per ongeluk kan gebeuren.”

“Dit is een beetje zorgwekkend, en ik denk dat het een optionele functie zou moeten zijn in plaats van automatisch te gebeuren,” zei Liz Jones.

NameDrop kan in ieder geval eerder vervelend dan gevaarlijk zijn, simpelweg omdat het waarschijnlijk wordt geactiveerd wanneer uw telefoon zich naast de telefoon van iemand anders bevindt en ontgrendeld is, in een situatie zoals een diner of een vergadering. Vanwege negatieve feedback kan Apple in een toekomstige update NameDrop standaard uitschakelen, maar degenen die dit nu willen uitschakelen, kunnen dit doen door de app Instellingen te openen, naar AirDrop te gaan en Bringing Devices Together uit te schakelen.

READ  De opvouwbare Google Pixel krijgt een 5,8 inch extern scherm