april 20, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spelersbeoordelingen VS: Christian Pulisic leidt de aanval en Greg Berhalter krijgt grote telefoontjes rechtstreeks naar het WK

Het Amerikaanse nationale herenteam heeft dinsdag de klus geklaard, door Iran met 1-0 te verslaan in hun laatste wedstrijd in de groepsfase om door te gaan naar de achtste finales van het WK. Christian Pulisic was de held Ook al kwam hij er geblesseerd uitZaterdag scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd, want de Rood-Wit-Blauw staan ​​tegenover Nederland voor een plek in de kwartfinales op het spel.

Het was opnieuw een positieve prestatie voor de Verenigde Staten, want ze bouwden voort op een gelijkspel met Engeland om de leiding te nemen voor de getalenteerde Iraniërs. De Amerikanen zijn nu uit hun poule geschoven in de laatste drie World Cups en vier van de laatste vijf.

Wil je meer WK-verslaggeving? Luister hieronder en volg Helden huisde dagelijkse voetbalpodcast van CBS Sports, biedt u eersteklas analyses, commentaar, keuzes en meer tijdens de grote wedstrijden in Qatar.

De basisopstelling van Greg Berhalter omvatte alle spelers die voor Europese clubs spelen. Het was de eerste keer in een WK-wedstrijd dat er geen MLS-speler was geselecteerd sinds de oprichting van de competitie in 1996. Shaq Moore (voor Timothy Weah), Walker Zimmerman (voor Sergino Dest) en Kelen Acosta (voor Weston McKinney) werden geïntroduceerd. De tweede helft voorkwam een ​​volledige MLS-stopzetting van deze wedstrijd.

Maar hoe speelden ze allemaal? Hier zijn onze spelersbeoordelingen – en nu je toch bezig bent, Abonneer u op de nieuwe nieuwsbrief Over het prachtige spel in al zijn glorie, inclusief dagelijkse updates over het WK, hier.

keepers

Het was niet nodig om een ​​keer te sparen. Hij was heel erg een toeschouwer, maar deed alle slimme dingen, zoals het horloge opeten wanneer hij kon. Hij was altijd klaar voor alles wat op zijn pad kwam, maar hij was vrijwel niets.

De verdedigers

koptekst afbeelding

Sergino d’Este

je bent verdrietig

evaluatie7.5

Speel de minuten82

Grotendeels een defensieve verantwoordelijkheid, zoals zo vaak het geval is, maar hij zou de eer moeten krijgen voor een geweldige kopbal over het doel om de winnaar van Pulisic te helpen. Hij blijft in de toekomst meer geven en dit was het moment waarop hij groot werd met een geweldige run.

Cameron Carter-Vickers

VS • D • #20

De verrassende start als centrale verdediger, misschien kreeg hij meer minuten met deze prestatie. Hij maakte geen enkele fout, hij speelde slim en hoewel er zorgen waren over een late penalty, kwam hij niet echt in de buurt van het maken ervan. Zelfverzekerde voorstelling.

Hij hield zijn pitch goed tegen de getalenteerde aanvallers van Iran en stuurde de beslissende volley binnen 20 minuten naast. Hij zag er ook sterk uit in de lucht. Hij hoefde ’s nachts niet eens binnen te stappen.

Antonius Robinson

Speel de minuten90

Hij ontpopt zich al tot een jonge ster in dit team. De inzet was er altijd, maar hij speelde ook enkele goede passes die niet iedereen van de andere kant kon krijgen. Hij kreeg de bal negen keer terug en was altijd kalm als het er toe deed.

middenvelders

Hij zal nooit indruk op je maken met zijn statistieken, ook al won hij alle drie de tackles die hij probeerde, maar hij is precies het soort leider dat elk team nodig heeft. Van tegen Ream zeggen dat hij hem vroeg moet vertragen tot wat tijd verspillen met een beetje een patstelling laat, hij is de leider waarop dit team kan rekenen.

Zeer krachtig, maar er was altijd de zorg dat hij het spel zou opgeven met een slechte passing. Hij kon de lijnen niet splitsen met zijn dribbels, maar de drukte en het hart waren er om de toon te zetten met deze tackles en druk.

Weston Mc Kinney

Verenigde Staten van Amerika • m

evaluatie6.5

Speel de minuten65

Stel het eerste doel op met een geweldige pass naar de achterpaal en het vinden van de lijn van Sergino Dest. Het was de perfecte pass. Hij viel vroeg in de tweede helft uit, maar het is onduidelijk of dat door een blessure kwam. De moeite waard om in de gaten te houden.

aanvallers

Jos Sargent

VS • V • #24

Aardige gameplay, maar weinig anders. Hij raakte in de tweede helft geblesseerd nadat hij op de bal stapte en het leek erop dat hij zijn enkel had geblesseerd. Status onduidelijk vanaf zaterdag.

Christian Pulisic

Mooie vroege pass op doel waar hij het had moeten nemen, maar hij verloor het uiteindelijk. Hij nam aan het einde van de helft een enorme voorsprong met een krachtige bal voor het doel om de opener te scoren. Hij is met een buikblessure naar het ziekenhuis gebracht, wat zijn positie zaterdag tegen Oranje in gevaar zou kunnen brengen. De tijd zal het leren.

Timothy Wea

Verenigde Staten van Amerika • F

evaluatie5.5

nacht wat als? Hij kreeg in de eerste helft een gouden kans op een losse bal in het strafschopgebied en kopte die met schokkend gebrul recht op de doelman. Toen verspilde hij minuten later nog een goede blik in de doos. Is er een doelpunt gefloten buitenspel? Zijn runs waren echter solide.

alternatieven

Brendan Aronson

Hij hield de bal goed vast in de tweede helft, maar kreeg nooit de kans om gevaarlijk over te komen in de aanval.

Ik kwam naar McKennie en deed genoeg. Niets flitsends, maar het was effectief.

Haji Wright

VS • V • #19

bood er geen aan. Op de counter had hij de bal naar de corner moeten brengen om tijd te verspillen.

Fout na fout na fout, van het niet luisteren naar zijn keeper om de bal door te laten tot het regelrecht teruggeven aan Iran met slordige passes.

Walker Zimmermann

Hij kwam als derde centrale verdediger binnen en kopte de bal twee keer binnen.

Coach Greg Berhalter

Hij verdient eer voor zijn tweede doelpunt. De eerste was om zich te kwalificeren voor het WK, en de tweede was om uit de groep te komen. Al het volgende is slechts de kers op de taart. Zijn wissels waren niet zo goed en blessures zijn een groot probleem in de toekomst, maar ze eindigden de groepsfase ongeslagen en met slechts één tegendoelpunt. Dat is indrukwekkend. Waardering: 7,5

READ  In het NIL-eerste tijdperk geeft de NCAA Miami een proeftijd voor een overtreding