mei 15, 2024

Steenbergen verovert 50 vrij/100 vlieg goud om Nederlandse kampioenschappen te beëindigen

2023 Nederlandse Kampioenschappen Lange Baan

De Nederlandse kampioenschappen langebaan 2023 werden vanavond afgesloten vanuit Amersford, met twee zwemmers die hun trifecta van overwinningen in hun respectievelijke disciplines behaalden.

goed bezig Marit Steenbergen Heeft tijdens het evenement al nieuwe levensrecords gevestigd op weg naar goud op de 100 meter vrij (52,98) en 200 meter vrij (1:55,58) voor dames. Hij won de 50 meter vrij met een tijd van 24.82 en stond daarmee opnieuw bovenaan het podium.

Steenbergen was dit seizoen al snel in de Splash n’ Dash, met een beste seizoen van 24.42 tijdens de kwalificatiewedstrijd in Eindhoven afgelopen april. Dat leverde Fukuoka een bod op het wereldkampioenschap op, waarmee hij onder de ‘A’-standaard van 25,04 voor Fukuoka dook.

Steenbergen verdubbelde vanavond goud en won daarmee de eerste prijs op de 100m. Hij klokte een finish van 58,55 en was daarmee de enige zwemmer onder de 59 seconden-drempel in de race. Daarbij sneed hij .02 af van zijn vorige snelste tijd in de Rotterdamse kwalificatiewedstrijd van december.

Ze was net .22 verlegen van de 58.33 die nodig was om de standaard te maken voor de wereldkampioenschappen van volgende maand. Een van haar elite-tijden toont echter opnieuw de immense veelzijdigheid van Steenbergen en belooft veel goeds voor haar 200m IM. Hij heeft al 100m in 2 seconden afgelegd. Nacht 1.

De tweevoudig olympisch zilveren medaillewinnaar sloot de wedstrijd ook af met een clean sweep Arno Cumminga In geval van een borstslag.

Kamminga won eerder de 100m (59.08) en 200m (2:10.13) en de 27-jarige eindigde het evenement in 27.32 op de 50m borst.

READ  Nederlandse coach Van Gaal heeft erop aangedrongen dat ze België zullen verslaan

Kamminga klokte vorige maand 27.16 op de AB Race International meet en eindigde als 18e voor het seizoen.

Extra winnaars

• Sean Nieuwoldt Hij stond bovenaan het podium van de 100 meter vrij bij de mannen met een tijd van 49,39. Hij is met name nationaal recordhouder op de 50 meter vrije slag Kenzo Simons 50.51 uur ’s ochtends voordat hij zich terugtrekt uit de finale.
  • Lotte Hasper Ze klokte 2:13.57 en won daarmee goud op de 200 meter voor vrouwen Niels de Boer Hij won de 200 meter bij de mannen in 2:01.55 seconden.
  • 200 meter mannen IK BEN Thomas Johnson log 2:02.80 om op het podium te komen.