mei 13, 2024

Tennis, WTA – Touch Open 2023: Alexandrova tilt Chasnovich op

Ekaterina Alexandrova, het vierde reekshoofd van Rusland, ging zaterdag door naar de finale van de Dutch Open met een 6-1, 7-6 (1) overwinning op het zevende reekshoofd Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland in het Hertogenbosch in Autotron Rosmalen.

De als 26e gerangschikte Alexandrova speelt tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Russische Veronika Gutermedova en de Slowaakse Viktoria Hrunzakova, die de titel van vorig jaar wil behouden.

Alleen Tamarine Dhanasukran heeft haar titel met succes verdedigd in 2008 en 2009.

Alexandrova heeft deze week geen set laten vallen – sterker nog, ze heeft nu 18 keer op rij gewonnen in het toernooi – en haar eerste set in deze halve finale was voorbeeldig. Ze sloeg slechts één aas, maar won 63 procent van haar punten op opslag in vergelijking met de 35 procent van haar tegenstander, en verdiende alle drie haar breakpoint-kansen.

Voorafgaand aan haar overwinning wonnen de Russische Evgenia Rodina (6-3, 6-4), de Australische Kimberly Birrell (6-4, 7-6 (3)) en de Amerikaanse qualifier Emina Pektas (6-4, 6-4) van .

Sasnovich op de 71e plaats stond tegenover de Italiaan Lucrezia Stefanini (6-0, 6-3), de Belgische Greet Minnen (6-2, 4-6, 6-3), nr. 2 reekshoofd Lyudmila Samsonova (7-6) won van 4), 3-1 rust.) voor de wedstrijd.

‘s-Hertogenbosch WTA 250, overige halve einduitslag (Autotron Rosmalen, gras, USD 259.303):