Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Virgil van Dijk zal de reis van Liverpool naar Chelsea missen wegens ziekte

Virgil van Dijk moest wegens ziekte de trip van Liverpool naar Chelsea afzeggen.

De 31-jarige miste training in de aanloop naar de wedstrijd op Stamford Bridge, waardoor hij vervolgens werd uitgesloten van de competitie.

Van Dijk is altijd aanwezig als hij dit seizoen fit is geweest voor Liverpool en miste in januari en februari slechts zeven wedstrijden met een hamstringblessure.

Jurgen Klopp voerde zes wijzigingen door in zijn basisopstelling van het team dat met 4-1 verloor van Manchester City, waarbij Van Dijk zich terugtrok samen met Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Harvey Elliott, Kody Gakow en Mohamed Salah.

Joe Gomez, Joel Matip, Kostas Tsimikas, Roberto Firmino, Darwin Nunez en Curtis Jones doen mee. Dat laatste is zijn eerste Premier League-start sinds de nederlaag van Liverpool bij Nottingham Forest in oktober.

Liverpool gaat de wedstrijd in de hoofdstad in op de rug van drie nederlagen op rij.

Van Dijk zei zaterdag na de laatste wedstrijd van Liverpool tegen City dat er “serieus gepraat” zou worden in de kleedkamer.

“(Het was) frustrerend”, voegde Van Dijk eraan toe. “Ik denk dat de eerste helft redelijk gelijk was, natuurlijk een geweldig doelpunt van Mohamed Salah, en daarna scoorden ze ook nog eens een heel goed doelpunt.

“De 2-1 tweede helft was een enorme klap en een zeer teleurstellende tweede helft.”

Klopp voegde eraan toe dat “ongeveer vier optredens goed waren” tegen City, en noemde Fabinho, Jordan Henderson, Cody Gacbo en Alisson.

Het gastteam kwam in de 17e minuut op voorsprong via Mohamed Salah, voordat Julian Alvarez tien minuten later gelijk maakte. Kevin De Bruyne zette City vlak na rust op voorsprong, waarbij ook Ilkay Gundogan en Jack Grealish scoorden.

READ  Eagles laten twee DB's vallen tegen de best gerangschikte Dolphins-aanval - NBC Sports Philadelphia

Van Dijk speelde dit seizoen 32 keer voor Liverpool, waarbij hij elke keer dat hij verscheen, begon.

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Fabinho, Henderson, Jones, Jota, Nunez, Firmino.

Onderzeeërs: Kelleher, Milner, Salah, Gakbo, Robertson, Carvalho, Arthur, Phillips, Alexander Arnold.