mei 23, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat ik leuk en niet leuk vind aan de iPhone 15 Pro als Android-gebruiker

Wat ik leuk en niet leuk vind aan de iPhone 15 Pro als Android-gebruiker

De afgelopen tien jaar ben ik een doorgewinterde Android-gebruiker geweest, en het enige iOS-apparaat in mijn persoonlijke verzameling was de iPad Pro. Maar deze week ontving ik de iPhone 15 Pro, en na een dag gebruik had ik… nou ja, een heleboel gedachten.

En om de olifant in de kamer aan te spreken: ik heb geen plannen om over te stappen op een iPhone. Maar als iemand die over Android praat en nieuwe apparaten beoordeelt voor de kost, denk ik dat het belangrijk is om aan beide kanten een bepaald perspectief te hebben, dus ik probeer altijd bij de iPhone te blijven. Mijn laatste iPhone-aankoop was een iPhone uit 2017 Dus nu USB-C er eindelijk is, dacht ik dat dit een goed moment was om nog eens een kijkje te nemen in de ommuurde tuin van Apple.

Een dag later had ik mijn iPhone opnieuw ingesteld en kon ik wat tijd besteden aan het verkennen van iOS 17, het instellen van mijn apps en het duiken in een beetje iMessage. Dus hier zijn enkele dingen die ik leuk vond, en enkele dingen die ik niet leuk vond Houdt niet van Over de iPhone 15 Pro.

Wat ik leuk vond

Eerst en vooral USB-C.

Eindelijk.

Een van mijn grootste zorgen door de jaren heen met betrekking tot het meenemen van iOS-apparaten naar mijn cursus was het gedoe om een ​​ander type kabel mee te nemen. Ik heb altijd te veel kabels in mijn tas, maar nu de iPhone 15 eindelijk USB-C krijgt, hoef ik geen verlichtingskabel mee te nemen. Het heeft mij met grote vreugde vervuld dat ik gisteravond mijn iPhone kon opladen met dezelfde USB-C-kabel die ik in mijn woonkamer heb voor al mijn Android-telefoons.

Er is ook een actieknop.

Apple’s grote nieuwe “Pro” -functie op hardwareniveau is de nieuwe actieknop, die de mute-schakelaar vervangt. En ik ben er helemaal dol op! Eerlijk gezegd ben ik geschokt dat dit niet iets is dat meer Android-makers in de loop der jaren hebben gedaan, want dat is het wel Gevoel Zoals iets dat Android zou doen. Het aanpassingsniveau dat beschikbaar is, is verrassend voor een Apple-product, maar eigenlijk gebruik ik het alleen om de camera te openen, omdat Apple het dubbeltikgebaar op de aan/uit-knop om de camera te openen nog steeds niet ondersteunt, wat zo natuurlijk en nuttig aanvoelt op Android.

READ  Jabra Elite 85t ruisonderdrukkingsapparaat is te koop voor de beste prijs tot nu toe

Apple-apparaten zijn ook leuk. Het nieuwe blauwe titanium ziet er natuurlijk geweldig uit, totdat het vingerafdrukken tegenkomt. Maar tot die tijd ben ik fan. Deze apparaten zijn over de hele linie goed uitgevoerd.

Er waren ook enkele onderdelen van het programma waar ik helemaal blij van werd. De nieuwe meldingsgeluiden van iOS 17 zijn geweldig, en iMessage is inderdaad een geweldige berichten-app. Iemand reageerde op mijn bericht met een “haha” en het meldingsgeluid was een beetje “haha”. dit is leuk!

Apple moet RCS nog doen.

Maar goed, terug naar de goede dingen. Het voelde alsof apps met een onmogelijke snelheid vanuit de App Store werden geïnstalleerd, zelfs op hetzelfde netwerk waarop ik de Android-telefoons gebruikte. Ik weet niet echt waarom, maar het was onverwacht en vreemd genoeg bevredigend.

Het automatisch aanvullen van wachtwoorden van Apple is dramatisch beter dan die van Android. Mijn slagingspercentage bij het inschakelen van apps om automatisch aanvullen in te schakelen was ongeveer 90%, tegenover ongeveer 75% dat ik meestal op Android zie. De handmatige trigger voor automatisch aanvullen van Apple is ook betrouwbaarder dan die van Android.

Ik ben ook dol op het moderne iOS-vergrendelscherm. Ik heb me nog niet verdiept in de verschillende instellingen, maar het is al leuk om alleen al een paar widgets te hebben en de wijzerplaat aan te passen om in te duiken. Android 14 brengt hier enkele verbeteringen aan, maar ik denk dat Apple momenteel nog steeds de leiding heeft.

Ik haatte het niet

Maar hoewel er enkele hoogtepunten waren, demonstreerde en bevestigde mijn eerste dag ook veel dingen die ik haat aan iOS en de iPhone.

En ja, dat begint met het startscherm.

Ik haat het startscherm van de iPhone nog steeds met passie. Het is in de loop der jaren zeker verbeterd, met de mogelijkheid om widgets toe te voegen, maar ook met de “App-bibliotheek”, de poging van Apple om de app-lade van Android te overtreffen omdat het toegaf dat het er een nodig had, maar een te groot ego had om toe te geven aan die van Android minimalistische benadering, hij is de beste. Maar toch kan ik er niet tegen. Hier zijn enkele redenen hiervoor.

  • Het is verschrikkelijk dat Apple zelfs met de app-lade al je apps zonder logische volgorde op het startscherm dumpt. Android-fabrikanten (en u weet wie u bent), stop alstublieft ook met het kopiëren hiervan.
  • Voor een bedrijf dat zo geobsedeerd is door ’toegankelijkheid’ als Apple, is het verbijsterend dom dat je nog steeds geen apps onder aan het startscherm kunt krijgen. Heb je niet genoeg apps en gadgets om dingen op de rails te krijgen? Nou, het is daarboven, of je het nu leuk vindt of niet!
  • Ik haat het om naar de app Instellingen te gaan alleen maar om mijn achtergrond te veranderen. Dit zou zeker mogelijk moeten zijn vanuit het lang indrukken-menu dat al bestaat in iOS.
  • Sta mij toe de meldingspunten uit te schakelen. Ik hoef er niet voortdurend aan te worden herinnerd dat ik slecht ben in het beheren van mijn e-mail.
READ  Meta Quest 3: Zuckerberg onthult hybride virtual reality-headset

Buiten het startscherm houd ik ook niet van Apple’s versie van het Always On Display.

Ik begrijp waarom sommige mensen houden van de “soepelheid” van AOD-weergave in kleur, maar ik denk dat het verwarrend is als je het op tafel ziet. “Heb je mijn telefoon aan laten staan?” Het is voor mij een constante gedachte geweest. Je kunt de kleur uitschakelen, maar de standaardinstelling is volgens mij een slechte ervaring.

Het is nogal willekeurig dat ik op de iPhone mijn Capital One-kaart voor Apple Pay NFC kan instellen met alleen een beveiligingscode, maar op Android vereist Capital One dat ik de app en vaak mijn rijbewijs gebruik. om de toevoeging aan Google Wallet goed te keuren. Dit is een volledige dubbele standaard.

Iets anders dat een beetje frustrerend was tijdens de installatie, was het aantal iOS-apps dat bleef uitleggen hoe de instelling moest worden aangepast in plaats van naar de sectie zelf te deeplinken. Chrome kan u koppelen aan de standaard browserinstellingen, maar 1Password laat u niet op een knop klikken om rechtstreeks naar de pagina voor wachtwoord/automatisch aanvullen te gaan. Dit lijkt inconsistent, vervelend en vooral een slechte ervaring voor gebruikers.

Ik wilde het ook even over iCloud hebben. Ik kan niet veel verdragen van wat Apple hier doet.

Ik heb de afgelopen zes jaar twee Apple-apparaten gehad en de opslagruimte van 5 GB is helemaal vol. Apple is hiermee erg roofzuchtig geworden, en daar is geen goede reden voor (afgezien van de voor de hand liggende inkomsten uit diensten). Hoewel dit voor mij een klein ongemak is, aangezien niets dat iCloud daadwerkelijk opslaat voor mij van groot belang is, is het voor anderen een pijnlijke beperking. Deze week nog moest ik iemand helpen die niet kon achterhalen waarom haar e-mails niet werkten, alleen om haar te vertellen dat haar iCloud-account vol was en dat ze ofwel de foto’s moest verwijderen (het overgrote deel van haar 5 GB), of betaal voor meer opslagcapaciteit. Dat is gewoon wreed!

READ  Het woord van vandaag: Hier is het antwoord, hints voor 13 april

Ik heb ook een vreemde relatie met de actieknop, want hoewel het een doordachte en goed uitgevoerde toevoeging is, zou het ook zo kunnen zijn Dus Veel meer. Waarom kan ik dit maar voor één ding gebruiken? Ik zou drie acties moeten kunnen uitvoeren: één keer tikken, lang indrukken en dubbeltikken. Voeg op zijn minst een dubbelklikoptie toe, vooral als deze de mute-schakelaar vervangt. Ik hou er ook niet van om op de knop te drukken om de actie uit te voeren, ik wil gewoon op de knop klikken.

Een andere irritatie was het toetsenbord. Het standaardtoetsenbord van Apple heeft geen zichtbare interpunctie totdat je van lay-out verandert, wat vervelend is en waarschijnlijk een belangrijke reden is waarom veel mensen tegenwoordig vergeten interpunctie te gebruiken.

Hoe dan ook, dit zijn mijn verschillende gedachten over de iPhone na een dag gebruik, maar ik zal de komende weken en maanden zeker meer te zeggen hebben. Blijf kijken!


Het belangrijkste nieuws van deze week

Android 14 QPR1 is er

De eerste Android 14 QPR1-bèta is deze week live gegaan en brengt verschillende nieuwe functies met zich mee. Je kunt onze berichtgeving hieronder lezen, maar nadat ik hem sinds woensdag heb gespeeld, moet ik zeggen dat deze eerste release grote fouten bevat, dus de update zal waarschijnlijk worden uitgesteld.

Google blijft RCS pushen

Deze week lanceerde Google zijn nieuwste RCS-campagne ‘Get the Message’, waarin Apple’s afhankelijkheid van sms wordt vergeleken met de oude pager. Ondertussen heeft T-Mobile zich zwaarder op RCS gericht.

Nog meer topverhalen


Van de rest van 9 tot 5

9to5Mac: iPhone 15 Pro Max versus DSLR-foto’s: cameravergelijking in de echte wereld

9to5Speelgoed: AirPods Pro 2 met USB-C zijn al te koop voor $ 200

Elektrisch: Electrek Review: Luna’s Talaria xXx – Een superleuke e-bike die alle categorieën tart

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.