mei 3, 2024

Arsenal vs Chelsea live: Premier League-resultaat en reactie op de rellen van de Gunners na de doelpunten van White en Havertz

'We gaan het echt proberen' – Arteta in titelgevecht voor Chelsea dinsdag

Arsenal breidde zijn voorsprong in het klassement van de Engelse Premier League uit met drie punten op Liverpool, nadat Chelsea in het Emirates Stadium met 5-0 werd verslagen.

De mannen van Mikel Arteta domineerden vanaf het begin, maar konden ondanks de voorsprong van Leandro Trossard in de vierde minuut niet optimaal profiteren van een gecontroleerde eerste 45 minuten. Hij kreeg de bal van Declan Rice en rookte de bal vervolgens naar de eerste paal.

Na de pauze verhoogde Arsenal de spanning van de wedstrijd, toen Ben White een afgeweken schot van Rice schoot, waarna Kai Havertz een prachtig schot over de doelman schoot om Arsenal op voorsprong te zetten. Havertz voegde vervolgens het vierde doelpunt toe met een schot recht in de benedenhoek voordat White een prachtige pass van Martin Odegaard in de bovenhoek krulde.

Voor Chelsea was het een avond om snel te vergeten, maar Arsenal profiteerde ervan deze week als eerste te spelen, en nu moeten Liverpool en Manchester City reageren als ze hopen puntenverlies in de titelrace te voorkomen.

Herbeleef updates van Arsenal vs Chelsea in het liveblog van vanavond hieronder en ontvang de laatste wedstrijdkansen en tips. hier

1713905796

Mike Jones23 april 2024 om 21:56

1713905409

Arsenal 5-0 Chelsea

Minuut 90+3: Arsenal doet er alles aan om de nul te houden, maar Chelsea bedreigt ondanks hun balcontrole niet echt het doel.

Het lijkt erop dat beide teams het einde naderen.

Mike Jones23 april 2024 om 21:50 uur

1713905244

90 minuten: Er zijn zeven minuten extra speeltijd! Chelsea zal hier niet blij mee zijn.

Mike Jones23 april 2024 om 21:47

1713904975

85e minuut: Chelsea is goed aan de bal, misschien omdat Arsenal wel eens wat verdediging wil. Een voorzet reikt vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, maar reikt rechtstreeks in de hand van David Raya.

Mike Jones23 april 2024 om 21:42

1713904909

Minuut 82: Pochettino brengt Thiago Silva in voor Alfie Gilchrist en Cesar Casadei voor Noni Madueke.

Mike Jones23 april 2024 om 21:41

1713904614

Minuut 79: Chelsea schakelde 10 minuten voor het einde van de wedstrijd over op een vijflijnsverdediging. Mauricio Pochettino probeert nu de schade te beperken.

Elke keer dat Chelsea een stap vooruit lijkt te doen, doen ze een stap terug.

Mike Jones23 april 2024 om 21:36

1713904414

Mike Jones23 april 2024 om 21:33

1713904192

73 min: Tijd om enkele wijzigingen aan te brengen. Mikel Arteta zal Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus, Jorginho en Oleksandr Zinchenko inzetten ter vervanging van Kai Havertz, Leandro Trossard, Takehiro Tomiyasu en Thomas Partey.

Mike Jones23 april 2024 om 21:29

1713904089

Doel! Arsenal 5-0 Chelsea (wit. 70')⚽️

Bukayo Saka stuurt de bal vanaf de rechterkant richting Martin Odegaard. Hij gooide de bal over de bovenkant terwijl Ben White het strafschopgebied binnenstormde.

Hij schiet de bal direct over het doel en mist hem. In plaats daarvan vliegt de bal in de verre bovenhoek!

Mike Jones23 april 2024 om 21:28

1713904000

Arsenal 4-0 Chelsea

68 min: Raheem Sterling, die net is binnengekomen voor Chelsea, neemt een vrije trap en stuurt deze rechtstreeks in de handen van David Raya.

Mike Jones23 april 2024 om 21:26