mei 17, 2024

Chelsea 2-0 Tottenham Hotspur, Premier League: reactie na de wedstrijd, kijkcijfers

Chelsea begon aan de wedstrijd en wij maakten de wedstrijd zaterdag uit, en dit keer waren wij het die binnen vijf minuten op voorsprong hadden moeten staan. Maar het schot van Nicholas Jackson werd van de doellijn gehaald nadat hij de doelman had verslagen, en Cole Palmer was niet in staat de rebound van dichtbij op doel te richten.

Onverschrokken bleef Chelsea aandringen op de openingstreffer van de wedstrijd, en gezien de recente zwakheden van de Spurs bij verdedigende spelhervattingen was het misschien niet verrassend dat het doelpunt precies op deze manier tot stand kwam. Conor Gallagher stuurde een briljante bal naar de verre paal, Mark Cucurella maakte een goede keuze en Trevoh Chalobah krulde een prachtige kopbal van Ivanovic over de uitgestoken hand van de doelman in de verre bovenhoek.

We pushten voor een snelle seconde, maar de Spurs groeiden in de wedstrijd en daarna waren we al blij dat we de rust bereikten met een voorsprong van één doelpunt.

De bezoekers bouwden na rust voort op dat momentum en drongen aan op de gelijkmaker, waarbij Chelsea graag achterover leunde en op zoek ging naar tegenaanvallen op de hoge lijn.

Dat plan wierp halverwege de periode vruchten af, toen Cucurella buiten het strafschopgebied een fout kreeg en Jackson klaar stond om de rebound in te zetten nadat Cole Palmer de onderkant van de lat raakte uit een goed getrapte vrije trap.

Chelsea handhaafde dat plan tot het einde en zorgde voor deze keer zonder al te veel problemen voor een overwinning (en een nul!)

READ  Rudy Gobert legt uit waarom hij denkt dat jazz hem heeft vervangen

Met een gerust hart.

• Een basiselftal die praktisch zichzelf koos, met geen enkele senior speler van het eerste elftal op de bank behalve de back-updoelman. Sterker nog: 6 van de 9 wisselspelers hebben nog geen optreden in het eerste elftal op hun naam staan.
  • Josh Acheampong maakte zijn debuut voor het eerste elftal en verving mede-academiejonger Gilchrist als rechtsback. Gilchrist liep hinkend op weg naar buiten, en men hoopte dat het slechts een kramp of een simpele klap was
  • Jackson scoorde dit seizoen vier van zijn elf competitiedoelpunten tegen Tottenham
  • Chelsea schoof op naar de achtste plaats, slechts twee punten achter Newcastle, dat op de zevende plaats staat, en drie punten achter Manchester United, dat op de zesde plaats staat. Voor alle vier zijn er nog vier wedstrijden te spelen.
  • Volgende wedstrijd: West Ham zondag, de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen