mei 21, 2024

Caeleb Dressel gaat naar finale A terwijl Ryan Murphy 100 vliegt bij US Nationals

2023 Amerikaans Nationaal Kampioenschap

Olympisch gouden medaillewinnaar en tweevoudig wereldkampioen 100 vliegen Kaleb Dressel Hij zwemt al de laatste “A” van het evenement bij de Amerikaanse nationale kampioenschappen, maar hij had wat hulp nodig om daar te komen.

Dressel eindigde vanochtend als negende in de proloog met een tijd van 51,95, maar klom na een scratch in de top acht voor de sessie van vanavond Ryan Murphydie tweede werd in een belangrijk persoonlijk record van 51,35.

Merk op dat de scratch is bevestigd op Meet Mobile, maar nog niet is gepubliceerd op Omega.

Hoewel de 100 vliegen altijd een “plus” -evenement was voor Murphy en hij er nooit teveel aandacht aan leek te schenken, zouden de halve finales, als hij zich uiteindelijk zou kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen zwemmen, vóór de finale van het 200 percentiel komen.

Voordat Murphy werd bekrast, leek het erop dat de twee Amerikaanse kwalificatiewedstrijden in de heren 100 van de Wereldkampioenschappen 2022 niet eens de kans zouden krijgen om te strijden voor een plek dit jaar, aangezien Dressel negende en laatste was. Michaël Andreasdie vorig jaar zesde werd op de wereldranglijst en vierde in Boedapest, is terug op de 13e plaats (52,47).

Dressel was de snelste man van het evenement in 2022, nadat hij een 50.01 had neergezet in de voorbereidende wedstrijden op World Trials, brak Andrew ook 51 seconden (50.88) terwijl hij 50.06 deelde in de 400 wisselslag op Worlds waar de VS het zilver wonnen.

Hoewel het niet uitgesloten was, werd niet noodzakelijkerwijs verwacht dat Dressel zich gemakkelijk zou plaatsen voor de ‘A’ Finale. Na zijn vroege terugtrekking uit de Wereldkampioenschappen van 2022, nam Dressel een aantal maanden een pauze van de sport en begon pas onlangs weer met racen. In zijn eerste evenement van de week was hij ver verwijderd van de kampioensfinale op de 100 meter vrije slag voor heren, met 49,42 voor de 29e overall in de prelims. Vanwege wat schaafwonden reed hij opnieuw in de “C” -finale en eindigde in 49,64.

READ  Dallas Seavey overwint de Moose-straf en wint Iditarod

De 26-jarige kaatste terug en had woensdag een sterke fly 50 show, hij eindigde als derde in 23.35, precies een seconde langzamer dan zijn Amerikaans record en slechts 0.15 seconde langzamer dan Durf Roos23.20 uur voor de tweede plaats.

Andrew won het evenement in 23.11, wat hem een ​​plek in het Team van Wereldkampioenen zou opleveren, ervan uitgaande dat hij de lijstlimiet van 26 niet overschreed voordat hij aan het evenement werd toegevoegd.

Tenzij Dressel vanavond wat rook buiten kan produceren, zou de VS uiteindelijk nieuwsmannen 100-klasse zwemmers naar de Wereldkampioenschappen kunnen sturen.

Dressel en Andrew zijn de enige twee mannen die nog steeds actief racen en die de sterren en strepen op het evenement hebben vertegenwoordigd, net als andere eerdere deelnemers, zoals Jack kongerEn Tom SchildenEn Tim Phillips ze zijn moe. Veel van de mannen die in de finale zullen zwemmen, hebben echter ervaring met racen op de Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, waaronder Shane CasasEn Zak HartingEn Trent Julian. Andere deelnemers zijn onder meer een jonge ster Thomas HillmanEn Gabriël JetEn Luke Milleren het beste zaad Dare Rose.

Rose was de enige man met een voorsprong van 51 seconden terwijl de andere acht lopers tussen 51.37 (Casas) en 51.95 (Dressel) zwommen. Deze zeven mannen zaten allemaal onder de FINA ‘A’-grenswaarde van 51,96 en raakten elkaar binnen een tijdsbestek van 0,58 seconden. Dressel werd aanvankelijk misschien uitgeschakeld in de finale, maar nu heeft hij buitengebied en dus een kans.

Stem vanavond af om te zien of de regerend Olympisch kampioen weer in zijn ritme komt en zich bij het team voegt.

READ  Een slecht understatement van de voorbijganger zorgt ervoor dat de 49ers-Seahawks geen uitbarsting worden