mei 3, 2024

Club RKC Waalwijk zegt dat de Nederlandse doelman zijn herstel voortzet

Er werden schermen rond Etienne Wessen geplaatst terwijl hij door de medische staf op het veld werd verzorgd.

RKC Waalwijk zegt dat hun doelman Etienne Wessen een “goede nacht heeft gehad en dat hij hersteld is” nadat hij tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen Ajax in elkaar zakte.

De De wedstrijd werd in de 84e minuut gestaakt De Nederlander, 28, na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

Hij lag roerloos terwijl hij op het veld werd behandeld, maar kwam weer bij bewustzijn toen hij op een brancard werd afgevoerd.

“We hopen hem snel weer bij de club te zien”, aldus RKC Waalwijk.

“Voor Etienne is het nu zaak om de komende uren en dagen comfortabel te herstellen”, aldus de Eredivisie-club. Schreef in XVoorheen bekend als Twitter.

“Daarom verzoeken wij hem en zijn familie om hem hiervoor de tijd en rust te gunnen.

“Namens iedereen bij RKC Waalwijk wensen wij Etienne en iedereen om hem heen veel sterkte.”

Spelers riepen verwoed om hulp en de medische staf barstte in tranen uit terwijl ze hem op het veld verzorgden met schermen om hem heen.

De Nederlandse topwedstrijd werd gestaakt met nog maar zes minuten normale tijd te gaan en bezoekers Ajax met 3-2 voor te staan.

Een stadionomroeper legde uit dat verschillende spelers “te geblesseerd waren om verder te spelen”.

Ajax schreef later op X: “Het is meer dan voetbal. Ik bid dat het goed met je gaat, Eddie.”

RKC bevestigde na de wedstrijd dat Vasan voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht.

READ  Heineken verlaat Rusland: Nederlandse brouwer sluit activiteiten met Rs. 90, een verlies van Rs.2.600 crore