juni 20, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dale Obermark en Caitlin Sams van Escape to Margaritaville in het Dutch Apple Dinner Theatre

Dale Obermark en Caitlin Sams van Escape to Margaritaville in het Dutch Apple Dinner Theatre

Ontsnap naar Margaritaville Voor het eerst geopend op Broadway in 2018 door Greg Garcia en Mike O’Mallery. Met nummers van tropische rocklegende Jimmy Buffett is de show puur en simpel en kan het publiek deze van 22 september tot 11 november bijwonen in het Dutch Apple Dinner Theatre. Dale Obermark als Dally en Caitlin Sams als Rachel delen hun ervaringen. Ontsnap naar Margaritaville.

BWW: Vertel iets over jezelf en hoe je in het theater terecht bent gekomen.

Caitlin: Ik ben opgegroeid in Michigan en begon, zoals veel artiesten, al heel jong danslessen te volgen, zong in het kerkkoor en speelde op elk schooltoneelstuk. Op de middelbare school was het mijn grote droom om een ​​beroemde singer-songwriter te worden, maar dat kun je niet studeren op de universiteit, dus besloot ik auditie te doen voor muziektheaterprogramma’s en een BFA te halen aan de Western Michigan University. Na mijn afstuderen verhuisde ik naar New York City en ben daar sindsdien gebleven.

Dal: Ik ben geboren en getogen in Washington, Missouri, ongeveer een uur ten westen van St. Louis. Mijn kennismaking met de theaterwereld was mijn tweede jaar op de middelbare school. Een vriendin van mij vertelde me dat ik auditie moest doen voor haar voorjaarsconcert, dus deed ik het in een opwelling. Het gaf me de fout en hier ben ik vandaag! Maar ik heb geen drama gestudeerd op de universiteit. Ik ben afgestudeerd met een graad in stemonderwijs en heb drie jaar professioneel lesgegeven. Vroeger werkte ik zo goed als ik kon aan de kant, maar in 2019 besloot ik de grote stap naar New York te maken en het als een fulltime carrière na te streven. Ik kan stiekem zeggen dat het de perfecte keuze was!

READ  Second Las Cruces Dutch Bros heeft een geweldige start deze week

BWW: Als je er één zou moeten kiezen, wat zou dan het enige personage zijn dat je zo graag wilde spelen, maar waar je nog niet de kans voor hebt gehad?

Caitlin: Jenna speelt mijn bucketlist-rol Medewerker.

Dal: Voorlopig is mijn droompersonage Jezus Jezus Christus superster.

BWW: Wat is je favoriete onderdeel van acteren/zingen?

Caitlin: Mijn favoriete onderdeel is het repetitieproces. Ik hou van een kamer vol acteurs die samen de show maken en ‘de code breken’ van hoe je de show uitvoert. Het is als een puzzel, en terwijl je ontdekkingen doet, kun je op je medesterren stuiteren en de show echt tot leven brengen.

Dal: Acteren geeft mij enorme voldoening. Het geeft me het gevoel dat ik op de juiste plek ben en de gaven die ik heb gekregen, gebruik om iets zinvols te doen. Ik hou ook van het samenwerkingsaspect van het stuk. Je krijgt een kamer vol mensen (bijvoorbeeld cast, crew en creatief team) die allemaal samenwerken om een ​​echte en significante impact op het publiek te maken. Het mooie van theater is dat het universeel is. Het maakt niet uit of u zich in een klein stadje in Amerika of in een grote stad bevindt, bezoekers zullen nog steeds vertrekken gevoeld Iets, of het nu geluk, woede, verdriet, ontevredenheid is. Het is echt iets moois.

BWW: Ik begrijp dat jullie allebei theater deden. Wil je iets van dat verhaal met ons delen?

Beide: Ja! Deze perfecte rollen hebben we begin vorig jaar ontmoet. Snel vooruit en nu is dit ons derde product Ontsnap naar Margaritaville Samen. Soms imiteert het leven echt kunst.

READ  Nederlandse NMi certificeert 100% waterstofmeter door SIT in Italië

BWW: Veel van onze lezers zijn misschien bekend met de muziek van Jimmy Buffett, maar niet zozeer met deze show. Beschrijf kort je karakter.

Beide: We spelen Tully en Rachel als niet-overeenkomende liefdesbelangen. Tully is een zorgeloze zanger in een strandbar die wil profiteren van zijn vrijgezellenstatus. Rachel is een wetenschappelijke nerd, milieuactivist en niet geïnteresseerd in inkrimping. Wat begint als een vakantiereis stuurt ze op verschillende paden in hun leven en carrière, maar maak je geen zorgen, er is een happy end.

BWW: Denk je dat je eigenschappen deelt met je personages?

Caitlin: Absoluut. Ik ben zeer gedreven, gefascineerd door wetenschappelijke gegevens, diep bezorgd over het milieu en praktisch tot op het bot. Rachel is een harde noot om te kraken, en ik ook.

Dal: In sommige opzichten wel. Eerlijk gezegd zijn we allebei gitaristen die van muziek houden. Maar ook op een dieper niveau bestaat er een overeenkomst. Naarmate de show vordert, zien we Tully evolueren van een zorgeloze, gemakkelijke energie naar een door passie gedreven workaholic. Hij heeft een nieuw doel voor ogen dat hij wil bereiken en hij doet er alles aan om dat te verwezenlijken. Ik heb het gevoel dat ik op die manier met hem kan omgaan. Als ik ergens gepassioneerd over ben, steek ik er 110% in.

BWW: Wat is je favoriete Jimmy Buffett-nummer – het hoeft niet een nummer uit de show te zijn – en waarom is het je favoriet?

Beide: We houden allebei van “Kom op maandag.” Het is een geweldig voorbeeld van Jimmy’s vermogen om emotie vast te leggen in een nummer dat zo’n bevredigende melodie heeft en een verhaal vertelt met prachtige eenvoud.

READ  De Nederlandse centrale bank noemt de inflatie ondanks de dalende energieprijzen nog steeds "zorgwekkend".

BWW: Zou je jezelf een papegaai hebben genoemd voordat je deze show deed?

Beide: Eerlijk gezegd Nee. Door deze show te doen, kreeg ik een nieuwe waardering voor zijn muziek.

BWW: Wat denk je dat het publiek het meest zal waarderen aan deze productie?

Beide: Je zult veel hits van Jimmy Buffett horen die iedereen kent en waar hij van houdt. Als bonus krijg je veel lol van een aantal eigenzinnige personages, geniet je van energieke danssequenties en beleef je over het algemeen een leuke avond in het theater. Twee uur lang kun je ontspannen en op het eiland zijn.

BWW: Natuurlijk komt het nieuwste product van Jimmy Buffett zeer actueel. Welke invloed had het nieuws van zijn dood op jou toen je je voorbereidde om zijn muziek te spelen?

Beide: Nadat ik deze show zo vaak had opgevoerd, kon ik uit de eerste hand zien hoeveel zijn muziek voor zijn fans betekent. We hopen dat we hulde kunnen brengen aan zijn muziek en zijn nalatenschap.

BWW: De show wordt genoemd Ontsnap naar Margaritaville. Als je ergens zou kunnen ontsnappen, waar zou je dan heen gaan?

Beide: We hebben een lange lijst met plaatsen waar we naartoe willen reizen, waaronder Aruba, Italië, Japan en Nieuw-Zeeland. Misschien moeten we Jimmy’s watervliegtuig lenen…

Voor een avond vol plezier en ontspanning, Ontsnap naar Margaritaville Met cast en crew in het Dutch Apple Dinner Theater. aankomst Klik hier Voor informatie en kaartjes!