april 26, 2024

De Nederlandse junioren, die winnen van Jung Moldavië, zijn dicht bij de kwalificatie voor het EK.

Proby scoorde tweemaal.

De jonge Nederlandse speelsters wonnen de EK-kwalificatiewedstrijd in Jong Moldavië met 3-0. Hierdoor schuift het team van Erwin van de Looi via Zwitserland naar de eerste plaats in de groep.

Hij was de snelste aanvaller voor het nationale team U23. Na een schitterende transfer van Joshua Zirksey werd Quinton Timber in de tweede minuut neergeschoten. Een kwartier later tekende Brian Proby 0-2 na een wat gelukkige pass van de Wild Guard. De goals van de eerste helft waren dus snel binnen.

Na rust was Moldavië al in staat om weer dichtbij het doel van Kgil Scherbin te scoren. Alleen Oranje won echter. Een voorzet van Mitchell Baker werd tegen zijn lijst aangestuurd, waarna de rebound voor Robbie’s voeten eindigde. Daarna kwamen de Nederlandse junioren weer onder controle en naderden via Jன்rgen Ecklencomb weer het vierde doelpunt, maar hij viel niet.

De Nederlandse junioren hebben nu een puntenvoordeel op Zwitserland. Beide landen spelen nog twee wedstrijden. En Jong Oranje speelt dinsdag in Almira tegen Gibraltar. De groepsfase van de voorrondes wordt op zaterdag 11 juni afgesloten met een overzeese wedstrijd tegen Wales. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK. Besloten als tweede in play-off wedstrijden.

Het EK 2023 wordt gehouden in Roemenië en Georgië.