mei 3, 2024

De verdediging blinkt uit, en de aanval speelt niet zozeer een rol in de 14-0 overwinning van BYU op Sam Houston

Geschatte leestijd: 6-7 minuten

PROVO – De aanval van BYU bij het openen van de eerste game in het Big 12-tijdperk was meer Picasso dan Van Gogh, en misschien wel een van de meest indrukwekkende spelers op het veld was gokker Ryan Riccocco (op één actie na, maar daar komen we nog op terug ).

Maar de verdediging maakte alles goed en leverde de eerste shutout van het programma op sinds een 64-0 overwinning op Savannah State in 2014 en de eerste nul tegen een FBS-tegenstander sinds een 47-0 overwinning op Hawaï in 2012.

Quarterback Kidon Sloves scoorde twee snelle touchdowns, en Jacob Robinson had een paar onderscheppingen in de tweede helft toen BYU 2023 opende met een 14-0 overwinning op FBS-nieuwkomer Sam Houston voor een gerapporteerde menigte van 59.006 fans in het Lavell Edwards Stadium.

Slovis voltooide 20 van de 33 passes voor 145 yards, eerstejaars LJ Martin voegde 91 yards toe op 16 carry’s in zijn collegiale debuut bij BYU (1-0), en schopte negen keer voor 479 yards, met zeven trappen van 50 yards of meer tegen de in totaal 50 yards 257 yards in 67 spelen.

Dit is de laagste aanvallende productie in een seizoensopener sinds BYU slechts 225 yards won tegen nummer 1 Florida State in 2000, een verlies van 29-3 waarmee Sitake’s eerste seizoen als speler werd geopend.

“Het is frustrerend”, gaf Slovice toe. “Je moet positief blijven; een overwinning is een overwinning, en we wonnen met 14 punten verschil. We hadden geen omzet. Maar als aanval hebben we hogere verwachtingen dan vanavond. … We weten dat we beter zijn dan dat, en we zullen in de toekomst beter terugkomen.”

Maar het verhaal van de avond ging over defensie, zelfs zonder veiligheid Mika Harper (knie) en zijn vervanger Talan Alfre (schouder). Ben Bywater en Max Tully hadden elk negen tackles, Eddie Higgard had een onderschepping, Tyler Batey had een zak en de Cougars lieten Sam Houston (0-1) slechts één keer voorbij het middenveld toe in de eerste acht carry’s van de wedstrijd van de Bearcats onderweg. tot 185 meter toegestaan.

READ  Avalanche ruilde Alex Newhook in voor Canadiens voor 2023 NHL-conceptkeuzes, speler: waarom liet hij Newhook gaan?

Na een periode van continuïteit in de aanvallende staf met zorgvuldig uitgekozen transfers om het systeem van Aaron Roderick aan te sturen, waaronder Slovis, running back Aidan Robbins en nieuwe aanvallende linemen Paul Miley, Willyn Lapuahoe, Ian Fitzgerald en Caleb Etienne, werd de eerstejaarscarrière van de verdediging aangewakkerd door de Weber State-coach, waarvan de voormalige Jay Hill misschien wel de meest indrukwekkende is.

“Blij om te winnen”, zei BYU-coach Kalani Setaki. “Ik ben erg blij met de groep jongens die vanavond speelden, en over het algemeen blij dat we de overwinning behaalden.” “We hadden veel lange gezichten in de kleedkamer… Ze vonden duidelijk dat we niet op ons best speelden, en dat is goed. We gaan het oplossen; dat is mijn taak als hoofdtrainer.”

“Geef Sam Houston veel lof. Ik dacht dat ze klaar waren om te spelen. Ik heb (Sam Houston-coach KC Keeler) geprezen. … Hij is een van de beste coaches in het universiteitsvoetbal. Ik ben blij dat we waren in staat om meer toneelstukken te maken en te sluiten.”

Nadat Patty het duel opende met zijn zak voor een drievoudige touchdown, sloot BYU het eerste balbezit af na een aanval met een haastige touchdown van Slovis. De voormalige USC-quarterback en Pitt leidden een acht-play, 50-yard drive in iets minder dan drie minuten, met een 5-yard rush die de Cougars op een 7-0 voorsprong zette achter een belangrijk blok van Mata’ava Ta’ase.

Slovis overtrof ook de grens van 10.000 meter voor zijn carrière in het eerste kwartaal, door een worp van 9 meter naar Chase Roberts te voltooien en daarmee BYU’s vierde quarterback te worden met meer dan 10.000 meeslepende werven.

READ  Blessurerapport voor de vijfde week (facturen)

Maar dat was het hoogtepunt van de rest van de helft, behalve het publiek dat genoot van de verdediging en trappen op de late avond.

De Cougars achtervolgden vijf van hun volgende zes drives – de andere was een omzet bij touchdowns met nog 2:31 te gaan in het eerste kwart – en werden de rest van de helft puntloos gehouden. BYU had na het eerste kwart een aanval van 96 yards, maar sloot de helft af met 116 yards.

Ondertussen dwong de verdediging van BYU zeven opeenvolgende schoten in de eerste helft af voordat de Bearkats een knie pakten en de helft met slechts 7-0 afsloten. Hij creëerde 10 “ravage” -spelen met zes tackles wegens verlies, een zak en drie onderscheppingen; Hij voegde zeven haastige quarterbacks toe met een mix van flops, stunts, blitzes en zelfs een 4-2-5-verdediging waarin voormalig FCS All-American cornerback Hickerd een stuiver speelde.

Higgard eindigde met twee tackles en een keuze, en Webber State-teamgenoot Camden Jarrett voegde vier tackles toe, waaronder een tackle wegens verlies. Terwijl die twee langs de perimeter patrouilleerden, zei Robinson dat hij niet verrast was toen hij een paar passes meer zag dan hij normaal krijgt, die hij moest matchen met twee onderscheppingen om mee te gaan met vijf tackles.

“Ik neem het ze niet kwalijk als ze naar mij kijken”, zei de voormalige ster van Orem High School met een glimlach. ‘Ik zal het ook aan mijn kant gooien.’

Na een rampzalige valse trappoging van Rehkow – een poging waarbij Sitake de volledige eer opeiste terwijl hij een vonk wilde geven bij een zwakke aanval – beantwoordde Robinson deze met een beslissende onderschepping binnen de rode zone van de Bearkats.

Rehkow, wiens gemiddelde van 53,2 yards per trap Lee Johnson (46,9 yards / stoten) overtrof als BYU’s carrièreleider in puntergemiddelde van 47,3 yards, verliet kort de wedstrijd na een bezoek aan de medische tent. Maar de jongere uit Spokane, Washington, kwam uiteindelijk terug om zijn run van negen trappen af ​​te maken.

READ  Centrale noten: Packers, Bucks, Cavaliers, Grant, Bulls

De Cougars vonden hun aanval uiteindelijk op een onverwachte plaats: eerstejaars running back Martin, die de startende Robins versloeg, met 36 yards op zes carry’s in de eerste drie kwartalen, inclusief een haast van 8 yards om Slovis ‘1-yard op te zetten. quarterback sluipen. om de voorsprong te verdubbelen bij 14-0 met nog 14:49 over.

Zijn touchdown-run van 21 meter in de tweede helft was de langste van de scrimmage in de wedstrijd.

“Hij is erg volwassen, zowel in de manier waarop hij handelt als in zijn kennis van het spel. Je zou niet denken dat hij een groentje is.” “Ik vind hem echt leuk. Iedereen is een beetje verrast, maar ik denk dat iedereen in het gebouw weet wat we hebben en wat voor soort speler hij is. … We hadden hoge verwachtingen van hem.”

De Robins eindigden met 23 yards op zeven carry’s, terwijl Roberts en Eastern Michigan, Darius Lassiter, de ontvangers aanvoerden met respectievelijk 42 en 43 yards, voor een BYU-team zonder twee van de beste ontvangers in Kody Epps en Keanu Hill.

Sam Houston quarterback Keegan Shoemaker gooide voor 147 yards en drie onderscheppingen, en leidende rusher John Gentry had slechts 19 van de 38 yards van het team.

“Ons doel was om ze onder de 120 te houden”, gaf Bywater toe. “We speelden goed in de voorste zeven en ook hoekschoppen werden goed afgehandeld.”