juli 24, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geweldige boeken, liedjes en shows voor de zomer

Geweldige boeken, liedjes en shows voor de zomer

Het afgelopen decennium heb ik geweldige boeken aanbevolen om elke zomer te lezen. Dit jaar heb ik besloten om het te mixen en iets anders te proberen. Ik raad slechts twee boeken aan – een roman en een non-fictie – plus een mix van andere dingen waar ik de laatste tijd van heb genoten, waaronder een tv-serie die zich afspeelt in Denemarken en een paar dozijn nummers die voor mij regelmatig draaien. Wat je zomerplannen ook zijn, ik hoop dat je hier iets vindt om er het beste van te maken.

boeken

Morgen, morgen, morgen door Gabriël Zeven. Deze prachtige roman vertelt het verhaal van twee vrienden die opgroeien met een band Super Mario Bros. En dan, op de universiteit, beginnen ze samen hun eigen spellen te maken. Ik had veel met het verhaal te maken – het deed me zelfs veel denken aan mijn relatie met Paul Allen en onze samenwerking bij Microsoft. morgen Het was een van de grootste boeken van het afgelopen jaar, en het is gemakkelijk in te zien waarom. Zeven is een geweldige schrijver die ervoor zorgt dat je veel om haar personages geeft.

Geboren in het donkerdoor Howard Frans. Ik ben een student uit Afrika, maar ik heb nog steeds veel geleerd van dit goed onderbouwde boek. Frans, journalist van Afrikaanse afkomst, die standaard westerse verslagen van de geschiedenis van het continent in twijfel trekt. Toen de Europeanen arriveerden, was het verre van staatloos en primitief. Sterker nog, legt hij uit, creëerden veel Afrikaanse koninkrijken stadstaten die Europa wedijverden op het gebied van politieke organisatie, militaire macht, handel, kunst en verkenning. Ik bedoel, het is een compliment als ik dat zeg Geboren in het donker Laat me meer weten.

READ  Jimmy Kimmel van ABC presenteert The Hollywood Reporter

televisie

Borgen (Beschikbaar op Netflix in de VS). Ik verdiepte me in de vier seizoenen van dit Deense politieke drama. Vernoemd naar het paleis in Kopenhagen waar de Deense regering is gevestigd, volgt het de eerste (fictieve) vrouwelijke premier van het land terwijl ze door een complex politiek landschap navigeert. Ik ben gefascineerd door hoe politieke coalities samenkomen en bij elkaar blijven, en vond het geweldig om te zien hoe de premier, Birgit Nyborg, aan alles dacht. Ze is een principiële en getalenteerde leider die ook feilbaar en soms misleidend is. Borgen Het is vooral leuk, maar ik heb ook veel geleerd door ernaar te kijken.

Mijn zomerplaylist

Hier is een Spotify-afspeellijst met veel van mijn favoriete nummers – nieuwere en oudere nummers die me door de jaren heen zijn bijgebleven. Je vindt er alles van Billie Holiday, Nat King Cole en de Beatles tot Vampire Weekend, Adele en U2.