mei 19, 2024

Het bizarre seizoen van de Pistons voegt nog een hoofdstuk toe met de wildste wedstrijd van het seizoen in de NBA

SALT LAKE CITY – De Detroit Pistons schoten 53 procent van het veld, 46 procent van 3 en scoorden 148 punten… en ze verloren nog steeds.

Het teleurstellende, vreemde en verbazingwekkende seizoen van Detroit werd woensdagavond, op 1.265 meter hoogte, nog teleurstellender, vreemder en verbazingwekkender, toen de Pistons en Utah Jazz een NBA All-Star-wedstrijd speelden – met nog maar één te gaan. De ster speelde wel – en het eindigde in een overwinning van 154-148 overuren voor Utah.

Het is passend dat Detroit, dat de langste verliespartij in één seizoen in de geschiedenis van de NBA kent, ook deel uitmaakte van de wildste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Er waren 11 leadwisselingen. Beide teams scoorden samen 52,4 procent vanuit het veld en 48 procent vanuit 3. Zes spelers scoorden 25 of meer punten. Verdediging leek optioneel en beide partijen kozen ervoor om niet deel te nemen.

“Dit soort wedstrijden zijn zwaar”, zei Cade Cunningham, die in 39 minuten spelen 31 punten, 12 assists, vijf rebounds en zes omzet had. “Het zou enorm voor ons zijn geweest als we dat voor elkaar hadden gekregen. Het verlies is met de wind meegegaan. Hoeveel we ook verliezen, het is een historisch verlies.”

De Pistons (3-31) leken de afgelopen vijf dagen op het punt hun winsttotaal in de eerste twee maanden van het seizoen te verdubbelen, terwijl Alec Burks en Bojan Bogdanovic uit Detroit probeerden te zien wie een betere rematch tegen hen zou kunnen krijgen. Het voormalige team, want ze scoorden allebei 23 van hun 63 punten in het vierde kwartaal.

READ  Pac-12 Performance Awards, uitgereikt door Nextiva - Voetbalweek 11

Burks '3 met nog 6 minuten en 43 seconden te gaan in de wedstrijd bezorgde de Pistons een voorsprong van zes punten. Met nog 3:38 te gaan, raakte Bogdanovic een fadeaway jumper die Detroit met vier voorsprong opleverde. Beiden voelden als grote momenten in een spel waarin er tot dan toe veel waren geweest. Geen van beiden bekraste zelfs maar het oppervlak.

Met nog 32 seconden te gaan in de reguliere speeltijd, kwam Jordan Clarkson uit Utah, die samen met Bogdanovic een game-high van 36 punten scoorde, gemakkelijk binnen drie punten, alsof het al zeven minuten in het eerste kwart was. Bodems. Bij het volgende balbezit, nadat Detroit de bal twee keer bijna teruggaf aan de Jazz, stopte Bogdanovic een 7 meter lange bal over de uitgestrekte arm van Walker Kesler. Bodems. Utah volgde dat op met een driepuntspoging van Lauri Markkanen, deze vanaf 7 meter afstand, met nog vijf seconden te gaan en de Pistons hadden geen time-out. Bodems. De Pistons kregen vervolgens de bal van Burks. Hij stak de halve baan over, maakte 2 dribbels en maakte een 3 naarmate de tijd verstreek. Bodems.

Alec Burks en zijn teamgenoten vieren zijn 3-pointer die de wedstrijd naar OT stuurde. (Rob Gray/USA vandaag)

Beide teams wilden tegelijkertijd winnen en verliezen. Het hele vierde kwart was een oefening van wereldklasse in het maken van schoten en het vermaken van de verdediging. Het creëerde dit seizoen een van de meest vermakelijke basketbalwijken in de NBA.

“Ik ben niet eens moe”, zei de 34-jarige Bogdanovic, die 42 minuten speelde, na de wedstrijd. “Ik voelde me goed. Ik wilde niet eens uitgaan. Het momentum (draagt ​​je). De arena zit vol. Het is leuk om hier te spelen.”

READ  Blue Jays verliest van Twins in AL Wild Card Game 1 van 2023

Het entertainment eindigde daar echter, want de Jazz versloeg Detroit met 16-10 in de verlenging en er was geen reëel gevaar om te verliezen in de verlenging.

Hoewel de wedstrijd schandalig en vermakelijk was, bracht het verlies grote aanhoudende problemen met de Pistons aan het licht. Om te beginnen kregen ze 154 punten tegen. Hij zei genoeg. Detroit was buiten de eerste twee weken van het seizoen regelmatig een van de slechtste verdedigingen van de competitie. Ten tweede hadden de Pistons volgens de regelgeving 16 omzet tegen de 30 punten van Utah. Detroit wordt het hele seizoen geplaagd door live balomzet. Vooral deze twee statistieken speelden en spelen nog steeds een grote rol in de gruwelijke defensieve cijfers van Detroit. Ten derde versloeg Detroit de Jazz met vijf punten in de reguliere regelgeving, maar Utah scoorde 25 tweedekanspunten.

Afgezien van de slechte verdediging – wat wederom nog erger lijkt omdat de Pistons de bal routinematig aan tegenstanders overhandigen alsof dit het doel van het spel is – overtreft Detroit zichzelf vaak. het is de waarheid. Ondanks de slechte staat van dienst van de Pistons is bijna de helft van deze verliezen te wijten aan hoge omzetcijfers die vaak ongedwongen zijn. De tweedekanspunten van tegenstanders zijn dit seizoen al een paar keer opgebruikt.

Maar het is gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat Detroit bestaat en aanklopt als een gewone slechte stad, in plaats van historisch slecht. De Pistons zijn echter de “B-Rad G” van de NBA, die zichzelf in de voet schieten, maar dat pas later beseffen.