april 27, 2024

March Madness: UConn overweldigt SDSU op het gebied van verdediging en glas in een nieuwe dominante toernooipoging

Een tijdlang hield de verdediging van de staat San Diego het dichtbij in de Sweet 16-wedstrijd van donderdag tegen UConn.

Maar de best geplaatste Huskies – die tegenstanders op veel verschillende manieren kunnen verslaan – waren uiteindelijk op weg naar een overwinning van 82-52. UConn domineerde het glas en vertrouwde op zijn gierige verdediging om een ​​enorme overwinning te behalen in een rematch van de nationale titelwedstrijd van vorig seizoen tegen de als vijfde geplaatste Aztecs. UConn's All-Big East verdedigingsduo Cam Spencer en Tristen Newton klaarde de klus in de aanval, samen met de opvallende eerstejaars Stephon Castle.

Jaedon LeDee hield SDSU vroeg overeind met zeven punten in de eerste vier minuten van de wedstrijd op weg naar een eerste helft van 15 punten. Hij had bijna de helft van de SDSU-punten toen UConn bij rust met 40-31 voor stond. Maar de Huskies hielden het puntloos gedurende de eerste 7:36 van de tweede helft, terwijl ze hun voorsprong uitbreidden naar dubbele cijfers.

Tegen die tijd leidde UConn met 53-39. De Azteken hadden moeite om een ​​tweede scoringsmogelijkheid te vinden, en de wedstrijd was zo goed als voorbij. Leddy eindigde met 18 punten.

Cam Spencer leidde UConn in het scoren in opnieuw een dominante overwinning in het NCAA-toernooi.  (AP-foto/Michael Dwyer)

Cam Spencer leidde UConn in het scoren in opnieuw een dominante overwinning in het NCAA-toernooi. (AP-foto/Michael Dwyer)

Net als een verrassende nationale finalist vorig seizoen bereikte San Diego State de Sweet 16 dankzij een gierige verdediging die donderdag aan de wedstrijd deelnam Staat op de tiende plaats van het land In de aangepaste defensieve efficiëntie van KenPom. Hij bracht UConn vroeg in de war en hield de Huskies in de eerste helft op 39,5% schieten. Maar toen dat gebeurde, schoot UConn 46,2% voor de game.

READ  Christian Javier en Astros gooien de tweede onschadelijke in de geschiedenis van de World Series

Toen UConn een fout maakte, kon SDSU het glas niet schoonmaken. De Huskies registreerden 21 aanvallende rebounds op 35 gemiste schoten. Ze hadden een rebound-voordeel van 50-28 in een dominante poging op het glas die uiteindelijk de uitkomst van de wedstrijd bepaalde.

En ze maakten het SDSU moeilijk toen de Azteken de bal hadden. SDSU schoot 36,2% vanuit het veld en 22,7% vanuit een driepuntsbereik tegen een UConn-verdediging die op de achtste plaats stond wat betreft aangepaste defensieve efficiëntie. Toen UConn zijn voorsprong uitbreidde naar dubbele cijfers, was er weinig hoop dat SDSU zich zou herstellen.

In de aanval keek UConn naar een trio van de verdedigingshelft bestaande uit Spencer, Newton en Castle. Spencer had 18 punten, vijf rebounds, drie assists en drie steals. Spencer is een transfer van Rutgers die vorig jaar niet in het nationale titelteam speelde en is naar voren gekomen als een van UConn's beste spelers in 2024.

Castle, een potentiële loterijkeuze, eindigde met 16 punten en 11 rebounds. Newton had 17 punten, zeven rebounds en vier assists. UConn gaat door naar zaterdag om het op te nemen tegen de winnaar tussen nr. 2 reekshoofd Iowa State en nr. 3 reekshoofd Illinois in de East Regional-finale.