Chisago Meren (22-7) vs. [2] Mankato Oost (26-2) is een work in progress

Minneapolis Zuid (21-5) vs. [3] Alexandrië (5-24), om 16.00 uur

Waseca (20-10) tegen… [1] Baksteen (28-1), 18.00 uur

[5] Minhaha Academie (14-14) vs. [4] Pequot-meren (26-4), 20.00 uur

Jackson County Central (21-7) vs. [2] Al-Albani (28-2), 6 n.Chr

[3] Lake City (24-5) vs. Pelican Rapids (24-5) om 20.00 uur

13:51 uur

Cretin-Derham Hall verslaat Farmington met een late driepunter

Cretin-Derham Hall versloeg Farmington met 57-56 in de kwartfinales van Class 4A Division II woensdag in Target Center.

De 3-pointer van Myles Bollinger met nog 40 seconden te gaan, zorgde ervoor dat de Raiders de leiding niet uit handen gaven.

De twijfelachtige schotselectie droeg bij aan de ellende van Cretin-Derham Hall in de loop van het traject, en Bollingers trend van mislukte gedwongen schoten leek zich waarschijnlijk voort te zetten. Hij aarzelde toen hij werd vrijgelaten.

“Ik viel een beetje naar links, maar ik zat in een ritme en ik voelde het een beetje, dus ik liet het los”, zei Bollinger.

Een defensieve stop bezegelde de overwinning.

“We zijn op de proef gesteld omdat we in veel van dit soort games hebben gespeeld”, zei Bollinger. “Wij waren aan het verdedigen terwijl onze jongens zich aan het ingraven waren.”

Nummer 5 zaad Cretin-Derham Hall (25-4) gaat donderdag om 18.00 uur door naar de halve finales in de Williams Arena en zal het opnemen tegen Wayzata, de verdedigende Klasse 4A-kampioen.

Cretin Derham Hall stond bij rust met 31-28 voor. Nr. 4 reekshoofd Farmington (23-7), voor het eerst sinds 1937 in het staatstoernooi, leidde met 52-51 met nog 3:44 over in de tweede helft.

READ  Leah Thomas van Pence krijgt steun van voormalig recordhouder na Ivy Championship

Joseph Mitchell III, een Star Tribune All-Metro derde teamselectie van de Raiders, maakte een fout met 1:10 resterend en een game-high van 23 punten.

David La Vac

13:29 uur

De eerstejaars duwt DeLaSalle verder dan Orono

Jaeden Udean van DeLaSalle is een eerstejaars. Zo speelt hij niet.

De 6-2 bewaker ging naar buiten en begroef een driepunter tussen de driepuntslijn van het college en de grote “M” op de middenhelft met nog 6 minuten en 14 seconden te gaan. En dat vierde hij niet. Hij rende kalm naar een defensieve positie, hoewel niet ver.

Udean's 23 punten brachten nummer 5-geplaatste DeLaSalle woensdag naar een 70-64 overwinning op Orono in de kwartfinales van klasse 3A in de Williams Arena.

“Hij maakte een paar schoten die het vuur onder ons aanstaken”, zei DeLaSalle-coach Todd Anderson. 'Zijn drieën zijn als dunks. Ze gaan naar binnen.'

Udean eindigde 5-uit-8 van buiten de boog.

Junior guard Richard Abiajeyi voegde 10 punten toe voor de Islanders (21-9). Vijf andere teamgenoten scoorden tussen de zes en acht punten.

“We delen graag de bal”, zei Islander-senior Ray James Jr., die eindigde met zes punten, negen rebounds, vijf assists en vier steals. “Als de ene persoon kalmeert, komt een andere speler naar voren.”

Daar hoefden de Islanders zich bij de vrije worplijn geen zorgen over te maken. Ze sloegen 16-uit-17, op één na allemaal in de tweede helft.

“Ze sloegen op het einde een paar grote vrije worpen”, zei Orono-coach Barry Fuller.

Junior guard Nolan Groves scoorde 18 punten tegen de steeds veranderende man-tegen-man-verdediging van de Islanders en versloeg vier Spartanen (19-11) met dubbele cijfers.

“We hebben een aantal foto’s gemist die we normaal gesproken zouden maken”, zei Fuller. “In de tweede helft kregen we een aantal goede kansen die we misten. We kwamen te kort, maar dat was niet door gebrek aan inzet.”

Ron Hagström

22:43 uur

Wayzata stuurt Rogers

Na snelle actie in de kwartfinales van het klasse 4A-basketbaltoernooi voor jongens op woensdag ontsnapte de best geplaatste Wayzata voor een overwinning van 77-64 op Rogers in Target Center.

Jackson McAndrew, de Star Tribune Metro Speler van het Jaar, bond Isaac Olmstead voor de teamleider met 17 punten. Olmstead had zes assists.

READ  Tara VanDerveer maakt driepuntslijnfout in NCAA damestoernooi: 'Ongerechtvaardigd en oneerlijk'

Christian Wagner-Walthall leidde Rogers (21-9) met 14 punten.

Wayzata (28-1) scoorde 59,2 procent en sloeg 29-uit-49 overall en 7-uit-16 op driepunters. De Trojanen versloegen de Royals met 32-25.

Wayzata, de verdedigende 4A-staatskampioen, leidde tijdens de rust met 38-27. De Trojanen gaan donderdag om 18.00 uur door naar de halve finales in de Williams Arena, waar ze het opnemen tegen Cretin-Derham Hall.

10:29 uur

Totino Grace maakt een late voorsprong van Stewartville

discipline. regio.

Twee woorden die voor Totino Grace problemen kunnen opleveren.

Senior Isaiah Johnson-Arrigo gebruikte zijn ervaring woensdag om de Eagles te redden. De 6-7 aanvaller scoorde zeven punten en had een assist, wat leidde tot een late run van 11 punten in zeven minuten toen de tweevoudig staatskampioen Eagles Stewartville met 57-48 versloeg in de klasse 3A-kwartfinales in de Williams Arena. .

“Toen de zaken eenmaal op orde waren, concentreerde ik me op de overwinning”, zei Johnson-Arrigo, die eindigde met 13 punten, waaronder 11 in de tweede helft. “Het was onze eerste wedstrijd. We moesten wennen aan de druk.”

De hoogst gerangschikte Eagles (25-5) stonden met 42-39 achter toen junior-doelman Chase Whatley scoorde uit een hoekschop met nog iets meer dan acht minuten te gaan. Johnson-Arrigo, een All-Metro-selectie uit het eerste elftal die tekende bij Miami (Fla.), nam het vanaf dat moment over, scoorde na een aanvallende rebound en een snelle lay-up en passeerde naar Dothan Ejadembola voor een lay-up en een vrije lay-up. Gooien voordat de run wordt beëindigd door de bal opnieuw te gooien.

“Onze verdediging veranderde in een aanval”, zei Eagles-coach Nick Carroll. “We wilden het spel sneller maken.”

De verdediging van Totino-Grace hield de Tigers (26-4) bijna 10 minuten zonder velddoelpunt, van 11:02 resterend tot 1:28 te gaan.

“We zijn in een dip terechtgekomen”, zegt Stewartville senior guard Henry Tschetter, die vijftien punten scoorde en de enige Tigers-speler in de dubbele cijfers is. “We bewogen de bal niet zoals we de hele wedstrijd deden.”

De Tigers, op de derde plaats in de staat, gebruikten een goed uitgevoerd spelplan, een gedisciplineerde aanvalsaanval en drie verdedigingen om een ​​voorsprong van 41-36 te openen op de lay-up van Tschetter met nog 11:02 te gaan. Ze wisselden af ​​tussen een 2-3 boxed area, een 3-2 zone en een man-tegen-man verdediging.

READ  Norma Hunt, de vrouw van de oprichter van de Kansas City Chiefs, is op 85-jarige leeftijd overleden

“We waren in de war”, zei Johnson Arrigo. “We zijn er tijdens de wedstrijd aan gewend geraakt.”

Watley voegde 13 punten toe en junior-aanvaller Tyler Wagner scoorde 12 punten voor de Eagles. Wagner scoorde zijn laatste acht punten in de eerste helft en sloot de wedstrijd af met een schitterend schot na een pass van Ejadimbula.

‘Deze jongens hebben het belsignaal al gehad,’ zei Carroll. “Het maakt mij niet uit of we acht of 85 punten scoren, een overwinning is een overwinning.”

Televisie en kaartjes

het hoofdstuk. Vanaf donderdag worden 45 halve finales en kampioenswedstrijden uitgezonden. De kwartfinale- en troostrondewedstrijden zijn Beschikbaar tegen betaling Op SBN. Tickets voor het evenement variëren van $ 11 tot $ 22 en zijn verkrijgbaar bij mshsl.org/tickets.