april 30, 2024

Nederlands damesvoetbalteam boekt negende shutout

CEDAR RAPIDS – Het damesvoetbalteam van Central College brak de wedstrijd open met een paar doelpunten in de tweede helft en boekte woensdagavond een 3-0 overwinning op Coe College.

De Nederlanders (8-3-4, 3-2-1 American Rivers Conference) versloegen in Cedar Rapids voor het eerst sinds 2016 de Cohawks (6-7-2, 1-4-1 Conference) en voltooiden daarmee een drie-game vegen. Mislukking van de tempelserie.

“We hebben een manier gevonden om nog drie punten te pakken tegen een goede Go-ploeg”, zei de coach Mike Kopilinski gezegd. “Het is een heel harde ondergrond om op te spelen en het is een klein veld, maar we hebben een manier gevonden.”

De Nederlandse verdediging boekte zijn negende shutout van het seizoen. Doelman Joey Sizemore (Eerstejaarsstudent, Omaha, Neb., Mercy HS) Vier reddingen gemaakt.

“Joey maakte in de tweede helft ook twee of drie zeer goede reddingen”, zei Kopilinski. “Ze komt echt tot haar recht.”

Amber Santana (Jr., Ind., Californië, Shadow Hills HS) Hij scoorde als eerste voor Central in de 16e minuut. Nicole Sinclair (Tweedejaars, Arvada, Colorado, Jefferson Academy) En Grace-jassen (Junior, Marion) De punten werden respectievelijk in de 70e en 79e minuut opgeteld.

“De finish van Amber was subliem”, zei Kopilinski. Nicole maakte een gierende aanloop naar voren en sloeg hem in het zijnet. Grace dekte hem af met een ontsnapping en krulde hem in het zijnet.”

Coates kreeg een assist op zijn naam bij het doel van Santana. Pijper Aimee (Eerstejaarsstudent, Briarwood Christian HS, Birmingham, Ala.) Assisteerde Coates’ laatste doelpunt.

READ  Na de eerste weken onder Louis van Gaal keren de tekenen van leven terug in het Nederlandse voetbal

De overwinning leverde Nederland een plek op in de postseason-competitie van de competitie als een van de zes beste teams van de conferentie. De plaatsing ligt voor het oprapen en Central heeft een kans om een ​​thuiswedstrijd te spelen in afwachting van de resultaten van de laatste twee wedstrijden in de openingsweek. De eerste is een wegwedstrijd op de Nebraska Wesleyan University op zaterdag om 13.00 uur

“We hebben onszelf goed gepositioneerd”, zei Kopilinski. “We wisten dat we de laatste twee wedstrijden meer moesten schieten.”