april 28, 2024

Nederlandse aanvaller Schalke opent account terwijl Reds streak zich verlengt

De Nederlandse aanvaller Alex Schalk scoorde op zijn debuut in de J-League in de eerste divisie en hielp Urawa Reds vrijdag met 3-0 te winnen van Kashiwa Reisol.

De ervaren aanvaller Shinzo Koroki opende de score voordat Schalke en Takahiro Akimoto de aankomstgegevens van manager Maciej Scorza vonden toen ze tijdelijk naar de tweede plaats klommen met een vierde overwinning op rij.

Alex Schalk (17) scoort voor Urawa Reds tijdens de tweede helft van hun J-League First-Division-wedstrijd tegen Kashiwa Reisol in het Sankyo Frontier Stadium in Kashiwa, Oost-Japan op 31 maart 2023. (Kioto)

Ondertussen blijft Reysol van Nelsinho zoeken naar antwoorden en een eerste J1-overwinning tilt hem van de onderste twee.

Consadol keerde terug met Urawa na een jaar lang uitgeleend te zijn aan Sapporo, en Koroki toonde in de 44e minuut van dichtbij een goede controle over het net nadat Marius Hoibreton een aanval op gang bracht met zijn lange bal in het Sangio Frontier Stadium.

Schalke kwam in de 72e minuut van de bank en verdubbelde snel de voorsprong nadat een afgebogen steekpass van Tomoki Okubo hem in het strafschopgebied vond.

De 30-jarige Nederlander bezorgde Akimoto in de 82e minuut een voorzet voor Urawa’s derde doelpunt.

“De coach haalde me binnen om indruk te maken en ik was erg blij om vandaag beslissend te zijn”, zei Schalk. “We staan ​​weer aan de top van de tafel waar we willen zijn en we kunnen alleen maar vooruit.”

Eerstejaars manager Scorza prees nieuwkomers van het Zwitserse Servette FC, Schalke, voor het omdraaien van een zware uitwedstrijd in het voordeel van de bezoekers.

READ  Lenox Herald helpt Nederlandse historicus bij het opsporen van slachtoffers van de familieoorlog Bonhill

“Het was een heel positieve situatie. Toen Schalke vandaag de kans kreeg, greep hij die op de juiste manier aan”, aldus Scorza. “Het is een goed moment voor ons team. We moeten realistisch zijn, nadenken over de volgende dag, de volgende wedstrijd en heel hard werken.”