Area roundup: Nederlands jongensvoetbal begint met shutout-zege |  Bella

Area roundup: Nederlands jongensvoetbal begint met shutout-zege | Bella

Voetbal voor jongens

Bella 6, Winterset 0

Winterset – Oranje opende hun campagne van 2023 donderdag met een 6-0 overwinning op Winterset.

Senior aanvaller / middenvelder Logan Solomon scoorde vier doelpunten voor Oranje om Bella na de eerste helft met 4-0 te helpen leiden. Hierdoor konden ze in de tweede helft verschillende formaties en formaties uitproberen toen Isaac Kalkwarf zich terugtrok en een eigen doelpunt van Winterset bijdroeg aan de 6-0 eindstand.

Teddy Apostolopoulos had twee assists in de wedstrijd en Austin Bone had er ook één. De tijd van de doelman werd verdeeld tussen Isaac Paulavong en Tristan Hugstep, die samen een shutout van drie saves opleverden.

Bella (1-0) staat dinsdag om 19:45 uur tegenover Norwalk (0-2).

Ottumwa 4, Oskaloosa 0

Ottumwa — De Indians openen donderdag hun seizoen op de weg in Ottumwa en komen uit een shutout-nederlaag.

De Bulldogs zijn al jaren een zware wedstrijd voor Oskaloosa, en de nederlaag van donderdag bracht hun record terug naar 0-11 in de reeks sinds 2011, waarbij vier van die nederlagen met één doelpunt verschil kwamen.

Oski stond halverwege met 1-0 achter voordat Otumwa in de tweede helft nog drie doelpunten scoorde. Junior Jose Pineda Fernandez had twee doelpunten en een assist voor de Bulldogs, terwijl Oskie-keeper Omar Garcia 12 reddingen had op de avond.

Oskaloosa (0-1) ontvangt Knoxville (0-0) in hun thuisopener op maandag om 17.30 uur.

Bella Christian 2, PCM 0

MONROE – De Eagles behaalden donderdag een krappe seizoensopenende overwinning op de weg.

De twee teams stonden met 0-0 gelijk voordat PC de gelijke stand brak acht minuten in de tweede helft toen Aiden Stoltz Trevon Parker voor het net vond voor hun eerste doelpunt. Minuten later creëerde Stoltz opnieuw een grote kans en kopte een hoge voorzet voor Ethan van Arendt binnen om de 2-0 te maken. Die stand zou standhouden, aangezien PC-keeper Caleb Bogani slechts twee reddingen nodig had om zijn shutout veilig te stellen.

READ  De volledige Nederlandse versie van China's Dream of the Red Chamber 'in de schappen'

Bella Christian (1-0) reist dinsdag om 17.30 uur af naar Newton (1-1).

Spoor en veld

De Bella-jongens krijgen nog drie Drake-kwalificatiewedstrijden bij Waukee

WAUKEE – Het Bella Boys Track Team was donderdag in Waukee en ze hebben weer een sterke avond neergezet met de Drake Relays Blue Standard met drie evenementen.

In het veld gooide Brandon Fischer de discus 55 meter en was negen centimeter verlegen om het schoolrecord te breken, dat nu heel Iowa aanvoert in het vroege seizoen. Vervolgens voegde hij een kogelstootworp van 55-7 toe, die de blauwe standaardmarkering zou passeren om hem in beide evenementen naar Drake te sturen.

Bij Fischer op de veilingavond was Bella’s C.J. Shetterly was de afstandswisselslag van Quinn Gruver, Trey Van Houn en Chase Lawman, die een tijd van 3:34.88 liepen om aan de blauwe standaard te voldoen.

Bella behaalde die avond nog twee andere overwinningen, waaronder Luke Fairchild in de 110 horden (16.12), Nathan VanderWaal in de 3200 (10:22.55) en de sprint wisselslag (1:38.08).

Bella reist zaterdag af naar Dallas Center-Grimes.

Bella Christian concurreert in Ogden

OGDEN – Beide atletiekteams van Bella Christian waren donderdag in actie in Ogden tijdens de Ogden Early Bird Co-ed Meet. De meisjes eindigen als vierde met 71 punten en de jongens als vijfde met 82 punten.

Bailey Voss verdiende PC’s enige eerste plaats van de meet door de 400 te winnen met een tijd van 1: 03.45. De Eagles hadden vijf tweede plaatsen, waaronder Voss in de 800 (2:34.22), Kara Veenstra (4-10) in het hoogspringen en Meredith Van Wyk in de 100 (13.86). PC’s 4×400 (4:27.57) en sprint medley (2:00.74) eindigden als tweede.

READ  Hollandse kachel nodig?

Bij de jongens won Trevor Veenstra beide onderdelen met een worp van 56-5.25 bij het kogelstoten en 163-4 bij het discuswerpen. Luke Nickel won de 100 meter (12.02) terwijl hij tweede werd bij het verspringen (19-7.5). Andere tweede plaatsen waren Eli Cadwell’s 800 (2:16.59) en PC’s 4×400 (3:55.35).

Bella Christian komt dinsdag weer in actie in Daviess County.

Jongenstennis

Nee. 1 Bella 11, nee. 7 Ballard 0

BALLARD – Het was een Nederlandse sweep, want ze versloegen deze week hun tweede top 10-team in een dominante 11-0 sweep.

Jack Briggs haalt de tiebreak uit met 6-1, 3-6, 1-0 (4), terwijl Bella’s andere singles Joshua Roosboom (6-1, 6-0) en Cameron Rowe (6-1, 6) zijn. -1), Kation Thompson (6-1, 6-1), Beau Bush (6-0, 6-0) en Ben Van Korb (6-1, 6-1) wonnen.

In het dubbelspel completeerde Oranje de sweep met Briggs/Rooseboom (6-1, 6-0), Rowe/Thompson (6-1, 6-0) en Busch/Van Korb (2-6, 6-2, 1 ). -0 (9)), Hayden Rosenboom/Nile Rooseboom 6-3, 6-4 en Noah Zobel/Jameson Visser (6-0, 6-4) wonnen.

Nee. 1 Bella (2-0) maakt dinsdag om 16.15 uur een korte trip naar Bella Christian (1-0).

Damesgolf

The Lady Dutch won de eerste ontmoeting in Linville-Sully

LINVILLE – De Nederlandse golfers van Bella Lady voerden donderdag Linville-Sully en PCM aan in een driehoek op Diamond Trail Golf Course in Sully, waarbij de meisjes op de green als eerste eindigden met een score van 206.

Lady Dutch, Garcin Lyons eindigde als eerste met een ronde van 44, gevolgd door Ellie Vogen met een 51. Olivia Hood (52) en Landre Ells (59) zouden de score afronden.

READ  Een Nederlandse rechter oordeelde dat huisvesting voor asielzoekers in Nederland ontoereikend was

Aanstaande donderdag gaat Bella naar Newton.