april 30, 2024

Nieuw-Zeelandse vrouwen verslaan Duitsland in shoot-out terwijl Nederlandse mannen doorgaan met titelzoeken

De slotdag van het Amsterdamse minitoernooi bracht 500 runsE Vrouwen uit Nieuw-Zeeland nemen het op tegen Duitsland in de FIH Hockey Pro League-wedstrijd. Ondanks de dominantie van Duitsland waren het de Black Sticks die de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 wonnen in een shoot-out. Later op de dag kon geen van beiden Nederland ervan weerhouden door te gaan met hun zoektocht naar FIH Hockey Pro League-onderscheidingen. Oranje reed naar een comfortabele 4-1 overwinning om Groot-Brittannië een stap voor te zijn in het klassement met nog twee wedstrijden te gaan. Spanje en België zijn allebei in de race voor de titel bij de mannen en zetten vrijdag een spannend mini-slottoernooi op in Antwerpen.

(Vrouwen) Nieuw-Zeeland vs Duitsland 0-0 (SO: 3-1)

Duitsland stond het grootste deel van de eerste helft bovenaan, maakte regelmatig uitstapjes naar de cirkel en schoot op doel. Maar de Nieuw-Zeelandse verdediging hield stand, vooral keeper Grace O’Hanlon, die in het tweede kwart een aantal uitstekende reddingen maakte om de stand bij rust op 0-0 te houden.

Het derde kwart bleef ondanks de Duitse druk doelpuntloos. Toen, met nog enkele seconden te spelen, kwam de Duitse keeper Julia Sondak voor het eerst in actie van betekenis. Olivia Merry kwam dicht bij het sluipen van een schokkende overwinning, maar Sontag deed er goed aan om die te vermijden. Dit bracht de wedstrijd naar een shoot-out, waar O’Hanlon opnieuw de ster bleek te zijn en zijn ploeg hielp met 3-1 te winnen.

De Chinese vrouwen zijn veilig voor uitschakeling dankzij hun superieure doelsaldo, want Nieuw-Zeeland kreeg twee punten in plaats van drie in de finale. De USA heeft nog vier wedstrijden te spelen en kan drie punten veiligstellen om hun veiligheid te waarborgen.

READ  Tennis, WTA - Dutch Open 2023: Pektas verdringt Calfi

Hope Ralph werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik ben echt trots op de meiden. We hebben gevochten tot het einde en na de laatste paar wedstrijden was het erg belangrijk voor ons om alles uit de tank te halen en dat hebben we gedaan… het was nu uit onze handen, maar we hebben vandaag ons deel gedaan. Ik hoop alleen het beste.

(Heren) Nederland vs Nieuw-Zeeland 4-1

Wat spannend snel teamwerk zag Deon Beanes en Thijs van Damme combineren om de bal naar Bijen Koen te voeren, die hem in het dak van het net schoot voor de opener van de thuisploeg. Drie minuten later werd een aanval op de linkerflank afgerond, Djeb Hodemakers schoot de bal vanaf de achterlijn en tikte Jair van der Horst binnen om de voorsprong te verdubbelen.

Een briljante redding van de Nieuw-Zeelandse keeper Leon Hayward in de eerste seconden van het derde kwart voorkwam dat zijn ploeg verder achterop raakte. In plaats daarvan trokken de Black Sticks er aan het einde van de periode een terug door naar rechts naar beneden te gaan. Nadat Sam Lane een zwaai en een misser had gemaakt om hem in de cirkel te krijgen (het werd door beoordeling niet gevaarlijk geacht) en Dylan Thomas herstelde zich goed om hem over te steken om hem te laten glijden.

Thierry Brinkmann maakte na een doelpunt zijn 150E De wedstrijd werd afgekeurd voor Nederland, waarbij Zip Janssen in de derde strafcorner van de thuisploeg schoot en die in de benen van de keeper krulde. Minuten later kreeg Oranje een strafslag na een slechte tackle tijdens een doelman, en Jasper Brinkmann boorde die in de linkerhoek om de stand op 4-1 te brengen.

READ  Dutch Expo breidt de bloemenexportmarkt in Rwanda uit | De Nieuwe Tijden

Terence Pieters werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “We begonnen goed. We stonden met 2-0 voor tijdens de rust en in het derde kwart hadden we het gevoel dat we nog een doelpunt nodig hadden om de wedstrijd te bezegelen. Nieuw-Zeeland kwam terug met 2-1, dus het was weer heel dichtbij, maar ik denk dat we uiteindelijk goed speelden en kalm bleven en de overwinning pakten.

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 28 juni 2023

Wagoner Hockey Stadion, Amstelveen (NED)

Uitslag: Dames Match 66

Nieuw-Zeeland 0-0 Duitsland (SO: 3-1)

Man van de wedstrijd: Hope Ralph (NZL)

Rechters: Xiaoying Liu (CHN), Irene Presenqui (ARG), Gabriel Labate (ARG-video)

Uitslag: Heren Match 66

Nederland 4-1 Nieuw-Zeeland

Atleet: Terence Peters (NED)

Scheidsrechters: Gabriel Labette (ARG), Annelize Rostron (RSA) Xiaoying Liu (CHN-Video)