april 28, 2024

Six Nations 2024: Frankrijk 13-13 Italië – Paolo Garbisi mist een blessuretijdstraf en bezegelt een historische overwinning voor Italië

Poging: Capuzzo Pennen: Grote Rilo, Garbisie Bedriegen: Jarbisi

De blessuretijdstraf van Paolo Garbisi belandde op de paal toen Italië hun eerste Six Nations-overwinning in Frankrijk werd ontzegd.

De fly-half leek klaar voor de historische overwinning totdat de bal van de tee viel, wat resulteerde in een overhaaste poging vanwege de schotklok.

De late poging van Ange Capuzzo en de moeilijke conversie van Garbisi zorgden ervoor dat Italië gelijk maakte tegen de 14-koppige thuisploeg.

Centrum Jonathan Dante zag zijn hoge tackle tijdens een beoordeling in de eerste helft opwaarderen tot een rode kaart.

De 31-jarige kwam frontaal in botsing met Juan Ignacio Brix in een straight tackle aan het einde van een frustrerende eerste helft voor de Fransen.

De thuisploeg nam al vroeg de controle over en scoorde de openingspoging via Charles Olivon, maar het ontbrak de hele tijd aan nauwkeurigheid.

De Azzurri, die Frankrijk twee keer versloegen in Rome tijdens de Six Nations, bleven in contact dankzij strafschoppen van Martin Paige Rilo en Garbesi.

Ondanks dat Italië de hele tweede helft een extra man had, vormde Italië geen bedreiging tot de slotfase, toen de geschiedenis in zicht was.

Door het gelijkspel blijft de overwinning van Italië in Cardiff van twee jaar geleden de enige overwinning in het toernooi in de laatste 45 pogingen.

De Franse strijd gaat door

Frankrijk moet de vorm van vóór het WK nog herwinnen, waarvan velen dachten dat ze de Webb Ellis Cup op eigen bodem zouden winnen.

Ondanks een controversiële overwinning op Murrayfield heeft Frankrijk moeite gehad met enige aanvalsstroom, terwijl de mislukking van het WK op eigen bodem voortduurde.

Het leek erop dat de gastheren alles achter zich hadden gelaten toen Olivon de bal wegspeelde voordat hij een vroege poging binnenspeelde.

Het dak van Stade Pierre-Mauroy werd gesloten om een ​​elektrische sfeer in Lille te creëren, waarbij de 19 jaar oude sluis Posolo Tuilagi de energie combineerde met sterke campagnes bij zijn debuut.

De Grand Slam-kampioen van 2022 moest in de tweede helft een aanpassing doorvoeren in de achterlijn nadat Dante van het veld werd gestuurd en middenvelder Mathieu Jalibert geblesseerd raakte.

Het resultaat was een ongeorganiseerde laatste veertig minuten, die tot leven kwam toen Italië scherpe handen toonde om hun sterspeler Capuzzo los te laten en over de hoek te springen.

Garbesi's vertrouwen in het nemen van de extra's suggereerde dat hij misschien de veel gemakkelijkere penalty had kunnen nemen om de wedstrijd te winnen.

Echter, nadat de bal moest worden vervangen en de tijd begon te dringen, was de trap van de fly-half niet zo zuiver als hij had kunnen zijn.

Italië blijft onderaan het klassement staan ​​en is op 9 maart gastheer van Schotland, terwijl Frankrijk – op de vierde plaats – op 10 maart naar Cardiff afreist om tegen Wales te spelen.

Frankrijk: Ramos; Benaud, Vico, Dante, Lebel, Jalibert, Loco; Bailly, Mufaka, Atonio, Woke, Tuilagi, Bodhint, Olivon (kapitein), Kroos.

Vervangingen: Marchand, Taufifnua, Daghiri, Taufifnua, Romat, Abadi, Le Garric, Moivana.

Italië: Capuzzo. Minoncello, Brix, Mori, Ewan, Garbisi, Grote Rilo; Fischetti, Nicotera, Zielucci, Canone, Rosa, Favretto, Lamaro (kapitein), Vincent.

Vervangingen: Lucchesi, Spagnuolo, Ferrari, Canali, Zambonen, Zuliani, Varni, Marin.

heersen: Christoph Ridley (Engeland)

READ  De Warriors lieten een potentiële overwinning in Minnesota wegglippen terwijl Steph Curry uitrust in cruciale tijd