april 28, 2024

Spelersbeoordelingen USWNT vs. Vietnam: Sophia Smith valt op

Jeff CarlisleAmerikaanse voetbalverslaggever21 juli 2023 om 23:18 uur ET4 minuten om te lezen

Hercules Gomez: Het is moeilijk om met de USWNT om te gaan na drie overwinningen

Ali Krieger en Hercules Gomez reageerden op de 3-0 overwinning van het US Women’s National Team tegen Vietnam.

Auckland, Nieuw-Zeeland – Het US Women’s National Team behaalde het resultaat dat het verwachtte, zij het niet de winstmarge die het verwachtte, namelijk een nederlaag. Vietnam 3-0 in de openingswedstrijd van het WK 2023. Sophie Smith scoorde tweemaal in de eerste helft en Lindsey Horan voegde de derde toe op een dag dat de Amerikaanse verdediging geen problemen had.

Smith scoorde als eerste in de 14e minuut en eindigde door de benen van de Vietnamese doelman Tran Thi Kim Thanh nadat hij werd tegengehouden dankzij een ontslag van Alex Morgan. Morgan had moeten toevoegen aan de Amerikaanse score, maar zijn strafschop in de 44e minuut werd gered door Tran. Het werd aan Smith overgelaten om de voorsprong van de Amerikanen uit te breiden, en ze scoorde diep in de blessuretijd van de eerste helft toen ze op doel schoot na een slechte poging van Tran.

De VS behielden hun territoriale dominantie in de tweede helft en braken uiteindelijk door in de 77e minuut toen Smith assisteerde bij het doel van Lindsey Horan.

Dit is hoe de individuele aanbiedingen zich opstapelen.

Spelersbeoordelingen (0-10; 10 = beste; 5 = gemiddeld. Spelers die na 70 minuten worden ingediend, krijgen geen beoordeling.)

Alyssa Naher, 6 – In de eerste helft raakte ze de bal vier keer aan. Dat vatte zo’n beetje een stressvrije dag samen.

Smith scoorde twee doelpunten en assisteerde bij de derde toen de VS eindigden met een 3-0 overwinning op Vietnam in de openingswedstrijd van het WK 2023.Saeed Khan/AFP via Getty Images

DF Emily Fox, 5 – Ze verdedigde haar team goed genoeg, maar moest scherper zijn op de aanvallende helft. Ik miste in de 66e minuut een mooie kans toen ik van dichtbij over de lat schoot.

DF Julie Ertz, 7 jaar oud Ze was in het begin niet zo scherp aan de bal, maar bleef in zichzelf als het op passen aankwam. Haar gebruikelijke fysieke kracht was in haar rug.

DF Naomi Girma, 8 jaar oud Briljant en vasthoudend aan de bal, ze gebruikte haar tempo goed om de weinige aanvallen die Vietnam kon uitbrengen, af te slaan. Haar lange diagonale passes zorgden voor problemen voor Vietnam, wat leidde tot een strijd voor het tweede doelpunt van Smith.

DF Kristal Dan, 6 – Hij is een factor geweest in de toekomst en dat zou hij meer moeten doen, vooral nu Smith niet altijd goed aansluit bij zijn teamgenoten.

MF Savannah Dimelo, 5 – Allegaartje. Verdedigend deed hij het goed, maar aanvallend was het een ander verhaal. Morgan schoot met een scherpe pass op doel, maar ze kreeg de bal niet genoeg en had meer impact nodig.

MF Andy Sullivan, 6 – Ze hield de aanval van de VS dichtbij en kreeg de bal terug wanneer dat nodig was. Hij leidde het team met 16 verdedigende tackles.

mf Lindsey Horan7 – Een beetje wisselvallig in de eerste helft. De zaak dwong zich vaak door het midden, maar had een hand in het hoofdartikel van Smith. Hij warmde in de tweede helft nog wat op en gooide toen de hattrick die beslissend zou kunnen zijn als het doelsaldo de set beslist.

FW Drievuldigheid Rodman, 6 – Hij wiegde een vroege slag om een ​​echte krachtpatser te zijn in de eerste helft en verdiende laat in de eerste helft een penalty. Na de rust wat vervaagd.

FW Alex Morgan, 5 – Ze toonde haar kwaliteit met een behendige aanraking die de tafel dekte voor de opening van Smith, maar slaagde er niet in een strafschop te scoren die Rodman verdiende.

FW Sophia Smith, 8 – De verwachtingen waren hooggespannen voor Smith die deelnam aan het toernooi en ze heeft haar doelen grotendeels bereikt. Hoewel ze qua koppelspel niet op haar best was, maakte ze de belangrijke acties, waaronder assisteren bij Horans beslissende derde doelpunt.

alternatieven

FW Megan Rapinoe, 5 (op Morgan, 63 inch) – Het was haar 200e optreden in een Amerikaans shirt, een geweldige mijlpaal voor een opmerkelijke speler. Hij kreeg een grote kans om het optreden te vieren met een doelpunt, maar sloeg toe in de 71e minuut.

MF Rose Lavelle, 6 (lopend voor DeMelo, 63 inch) – De aanval van de VS escaleerde na het begin van de wedstrijd en ze raakten laat op de lat, maar het beste nieuws is dat ze het veld betreden. De Verenigde Staten zullen het later nodig hebben.

FW Alyssa Thompson, N/R (rennen voor Rodman, 75 inch) – Een gedenkwaardige dag voor de 18-jarige. Ze bracht ook veel energie naar het veld.

DF Kelley O’Hara, N/R (rennen voor Dunn, 84 inch) – De veteraan kwam het veld op door een late cameo en een stevige tackle.

dr.. F. Sofia Huerta, N/R (voor Fox, 84 inch) – Ze leek te weinig snelheid te hebben in haar korte stint.