mei 2, 2024

Succesvolle Nederlandse vrouwen claimen FIH Hockey Pro League-overwinning, Duitse mannen marcheren door

De Nederlandse vrouwen wonnen voor de derde keer in vier seizoenen de FIH Hockey Pro League-titel met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Duitsland in Amsterdam. De overwinning brengt hun totaal op 37 punten met nog drie wedstrijden te gaan en is binnen het bereik van elk van de achtervolgende teams. Eerder bij de heren eindigde het onderlinge duel tussen Duitsland en Nieuw-Zeeland in 4-1 in het voordeel van de wereldkampioen. Dit weerspiegelt echter niet volledig de moeilijke ontmoeting.

(Mannen) Nieuw-Zeeland vs Duitsland 1-4

Het was wederom een ​​solide prestatie van de reeds geëlimineerde Black Sticks.

De Duitsers kregen in de eerste drie minuten een strafslag nadat de bal voor doel het lichaam van David Bryden raakte. Tim Herzbruch maakte geen fout en duwde het terug voor de vroege voorsprong.

Pas in het derde kwart verdubbelden de Duitsers die voorsprong – Gonzalo Peylot leverde een machtige sleep naar links uit een strafcorner. Vier minuten later vonden de Black Sticks de eerste. Sam Hiha ontving een lange luchtpas buiten de cirkel en stuurde deze naar aanvoerder Sam Lane, die hem richting doel boorde. Hiha buigde toen af ​​en was perfect geplaatst om de klauw aan een rug toe te voegen.

De Nieuw-Zeelandse coach Greg Nicol dwong zijn keeper met nog iets meer dan vijf minuten te gaan tot de gelijkmaker. Maar alles ging mis toen een looping pass Herzbrook aan het rennen vond. De doelpuntenmaker van het eerste kwart rende in een leeg net om het derde doelpunt van Duitsland te scoren. Hij scoorde zijn vierde uit een strafcorner met nog negen seconden op de klok toen de Duitsers op weg waren naar een 4-1 overwinning.

READ  Nederlandse consumenten zijn van plan om te bezuinigen op kerstcadeaus tijdens de economische crisis: onderzoek

Gonzalo Peillat werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het is zeker geen gemakkelijke wedstrijd. We speelden beter dan de vorige keer tegen hen. We begonnen goed en met een goede flow, maar in het tweede kwart speelden we niet zoals we normaal doen, het was erg moeilijk, maar uiteindelijk hebben we het resultaat behaald.

(Vrouwen) Nederland vs Duitsland 2-1

Slechts één overwinning verwijderd van de toernooititel domineerde Oranje het eerste kwart maar creëerde niet veel scoringskansen. Een meer pittige tweede periode van de Duitsers zag ze de intensiteit verhogen en zich een weg terug in de wedstrijd banen, maar geen van beide partijen zag de verbetering met een gelijkspel van 0-0 tijdens de rust.

De thuisploeg voerde de druk op in het derde kwart en werd met nog 23 seconden te gaan beloond met een strafcorner. Yippie Johnson’s vroege sleep werd gered door keeper Noel Rother, maar een ongelooflijke reflex van Bienne Saunders zorgde ervoor dat hij zijn stick terugkreeg voor een verdiend Nederlands doelpunt.

Met nog vijf minuten te gaan kwam Nederland een stap dichter bij de trofee toen Jusje Burke de bal langs Bien Dijk werkte om hem voor de doelman te knallen. De Duitsers wisten in de slotminuut nog een doelpunt binnen te knijpen toen Victoria Hoos het binnen perste uit een door de keeper bewerkte strafcorner. Maar het was niet genoeg om de dominante Nederlandse overwinning te ontkennen.

Bian Saunders werd uitgeroepen tot Man of the Match en zei: “Ik ben erg trots. Dit is ons eerste geschenk onder Paul [van Ass] We zijn er erg blij mee… Makkelijk is het niet. Het was een heel zwaar gevecht, maar uiteindelijk denk ik dat we verdienden te winnen.

READ  Britse prijzen dalen door Noorse export, Nederlandse prijzen stijgen door sterke vraag

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 26 juni 2023

Wagoner Hockey Stadion, Amstelveen (NED)

Uitslag: Heren Match 64

Nieuw-Zeeland 1-4 Duitsland

Man van de wedstrijd: Gonzalo Baylet (GER)

Scheidsrechters: Gabriel Labet (ARG), Jonas van’t Heck (NED), Xiaoying Liu (CHN-Video)

Uitslag: Dames Match 64

Nederland 2-1 Duitsland

Man van de wedstrijd: Pine Saunders (NED)

Scheidsrechters: Irene Bresenky (ARG), Annelise Rostron (RSA), Jonas van’t Heck (NED-Video)