mei 9, 2024

Sundowns zinken Nederlands topteam op Euro Tour

Mamelodi Sundowns behaalde hun eerste overwinning op hun Europese pre-season tour na het verslaan van de Nederlandse Eredivisie-kant Go Ahead Eagles.

Het was de tweede oefenwedstrijd van de Braziliaan in Nederland, waar ze met 2-2 gelijkspeelden tegen het Belgische KAA Gent.

Lees: Lees: Waarom Maseko nog steeds gelooft in de overzeese droom

Nieuwe aanwinst Lucas Ribeiro Costa was de laatste keer op schema voor de DSTV Premiership-kampioenen, terwijl Rivaldo Coetzee ook de achterkant van het net vond.

Nederland wist in de beginfase van de eerste helft een paar kansen te benutten, waarbij Sylla Chow en Willum Willemsson geen weg wisten te vinden langs Sundowns-doelman Ronwen Williams.

De Brazilianen stonden verdedigend solide voor de rest van de helft toen Chou nog een kans miste om de impasse te doorbreken net voor de rust nadat hij Dario Serra had weggestuurd.

Sundowns kreeg net na het uur de openingstreffer toen Sami Sebi uit een corner opnieuw het net vond.

De Eredivisie-ploeg kon geen weg terug vinden in de competitie toen Sundowns streden om hun eerste overwinning in Europa.

De aanklachten van Rulani Mokwena zullen woensdag hun aandacht richten op Sparta Rotterdam, voordat ze hun Europese tour tegen NAC Breda beëindigen.

Dat zou je moeten zijn Ingelogd Reacties lezen en plaatsen.