mei 3, 2024

Warriors verslaan Devils laatste wedstrijd in indrukwekkende overwinning op Lakers – NBC Sports Bay Area en Californië

SAN FRANCISCO – Dit seizoen hebben de Warriors te vaak gebogen voor hun meest hardnekkige demonen. Ze beseffen nu dat het verslaan van hen de enige manier is om een ​​legitieme kans te maken om hun doel in de reguliere competitie te bereiken.

Die Duivels kwamen donderdagavond laat in het derde kwartaal in beweging. Toen de Lakers er minder dan drie minuten over deden om een ​​achterstand van zeventien punten terug te brengen naar negen, veroorzaakte dat een golf van angst na de schok door het eliminatiepubliek (18.064) in Chase Center.

Nadat ze de Warriors hadden zien stijgen en vervolgens naar beneden glijden – wat acht dagen geleden voor het laatst gebeurde in de Chase – vreesden ze het ergste.

Deze keer niet. De krijgers sloten de deur voor het monster. Sterk genoeg en luid genoeg om een ​​overwinning van 128-110 veilig te stellen om binnen een halve wedstrijd van Los Angeles op te schuiven in het klassement van de Western Conference, en bovendien de seizoensreeks gelijk te trekken op 1-1, met nog twee wedstrijden te gaan in Los Angeles.

Het doel van Golden State, zoals coach Steve Kerr deze week verklaarde, met afstemming van de selectie, is om naar de top zes in het Westen te klimmen. Om te voorkomen dat je meedoet aan het toernooi. Ze staan ​​nu op de 10e plaats, grotendeels omdat ze zichzelf te veel overwinningen hebben gekost met vreselijke finishes.

“Hij heeft daar gisteren een geweldige toespraak over gehouden”, zei Stephen Curry over Kerr. “Zoals ik het benader, is het doel om zes zaden te krijgen, want dat garandeert je een plek in de serie. Dat is wat je wilt.”

READ  2022 British Open Leader: live verslaggeving, golfresultaten vandaag, Rory McIlroy's derde ronde record in St Andrews

“Maar de manier waarop ons seizoen is verlopen, een groot doelpunt scoren en het verpletteren, dat is waarschijnlijk de ultieme test van het 'blijf daar, win elke wedstrijd voor je, en bouw die vreugde en die energie op'.”

Curry en zijn teamgenoten willen hun focus beperkt houden, omdat ze hebben gezien wat er kan gebeuren als ze voorop lopen, vooral nadat ze op dubbele cijfers hebben gescoord. Wees slordig in de verdediging, negeer de basisprincipes, laat de aanvallende geest achter die succes bracht, en het is genoeg om de voorsprong te zien verdwijnen en het spel in de laatste vijf minuten in de categorie 'vasthouden' valt.

Met nog vijf minuten te gaan vanavond hadden de Warriors een voorsprong van vijftien punten, wat in zes wedstrijden dit seizoen niet genoeg is geweest om een ​​overwinning veilig te stellen. Met nog vier minuten te gaan maakte Kerr de bank leeg.

En dat allemaal omdat toen de Lakers dreigden, de Warriors wraak namen. Ze leidden met 11 punten (67-56) tijdens de rust, duwden het naar 17 (86-69) met nog 4:47 over in het derde kwartaal, en zagen Los Angeles stijgen naar negen (89-80) met 2:02 over – en vanaf Toen raakten de vliegtuigen.

Golden State nam hun verdediging serieus en sloot het kwart af met een 9-2 run, terwijl de Lakers slechts twee vrije worpen kregen.

Nadat hij na drie kwartalen met 98-82 had geleid, nam Andrew Wiggins het op zich om elke gedachte aan een comeback in Los Angeles uit te bannen. Nadat ze het vierde kwartaal hadden geopend door de eerste negen punten van Golden State te scoren, kwamen de Lakers nooit dichterbij dan 13 voordat ze werden uitgeschakeld.

READ  Er werd een aannemer ingehuurd om voor de race geluidslijsten te maken op de NASCAR Chicago Street Race-site

Het zien van de overname van Wiggins was niet zozeer een bemoedigend teken als wel het soort resultaat dat de Warriors vaak is ontgaan.

‘Hij ziet er comfortabeler uit,’ zei Kerr. “Hij valt meer op de rand aan. De manier waarop we spelen en de opstelling waarin hij de wedstrijd begint, geeft hem meer ruimte om aan te vallen. Hij heeft er een tijdje heel goed uitgezien.”

“De manier waarop ons team zich heeft ontwikkeld, de opstelling waarmee we spelen, het komt neer op alles wat hij goed doet. Hij speelt op een hoog niveau, hij speelt onzelfzuchtig, hij speelt simpel. Ik houd van de manier waarop de Whigs goed spelen.” nu.”

Wiggins, die eindigde met 20 punten (op 8-van-14 schieten vanuit het veld), was een van de vijf Warriors die in dubbele cijfers scoorden, aangevoerd door Curry, die probeerde de toon te zetten door 16 van zijn game-high 32 punten te scoren. in een kwartier van 10 minuten. de eerste.

Door de overwinning komen de Warriors (28-26) voor het eerst sinds 11 november twee wedstrijden boven de .500. Gezien waar ze zijn en hoe ver ze willen gaan, maakte het niet uit dat ze een Lakers-team zonder ster verpletterden. LeBron James en sleutelrotatiespelers Jared Vanderbilt en Christian Wood.

Het gaat erom dat de Warriors het afmaken. Ze hebben laat in de wedstrijd ontblote tanden laten zien die je dit seizoen vaak niet hebt gezien, waarbij ze negen van hun laatste elf wedstrijden hebben gewonnen en zichzelf reden hebben gegeven om te geloven dat ze boven het kampioensspel kunnen uitstijgen.

READ  2022 MLB Field of Dreams Game: vier dingen om te weten met Cubs, Reds ontmoeten elkaar in Iowa

“Dit is een goed venster dat we hebben”, zei Carey. Maar elke wedstrijd is belangrijk voor ons om te winnen. Ik denk dat ik gewoon probeer te genieten van wat er in elke wedstrijd gebeurt en van wat er nodig is om die specifieke wedstrijd te winnen. Het is een verheven doel, maar we weten dat we het kunnen bereiken. “

Misschien wel, maar alleen als ze kunnen voorkomen dat hun demonen de boel de laatste 28 wedstrijden verpesten.