mei 22, 2024

Blazers gegrild door Luka Doncic, Mavericks

De Portland Trail Blazers verlieten hun defensieve plan en het grootste deel van hun zelfrespect vloeide woensdagavond op de vloer na een zware nederlaag tegen de Portland Trail Blazers. Dallas Mavericks. Luka Doncic scoorde 41 punten en Kyrie Irving scoorde 29 punten en leidde de Mavericks naar een nederlaag op bezoek in Portland. Dallas scoorde 78 punten in de eerste helft en won met 126-97.

Als u het evenement heeft gemist en een hoge pijntolerantie heeft, kunt u hier onze samenvatting per kwartaal lezen. Dan zijn er nog andere factoren die een rol hebben gespeeld in de uitkomst.

Snelheid en conditie

Vanaf het begin van de competitie. De Mavericks leken erop uit de bezoekende Blazers te pesten. Ze speelden met een lichamelijkheid die de Blazers niet konden evenaren. Hij debuteerde in zware gevechten om rebounds, maar veranderde uiteindelijk in een showcase voor de Mavericks in de verf. De hele nacht absorbeerde Dallas contact, stuiterde tegen de Blazers en bleef scoren op de rand. Portland had niet zoveel geluk, stortte in en gooide herhaalde pogingen elke keer dat hun lichamen in botsing kwamen met een tegenstander.

Wat de zaken nog erger maakte. De grotere, krachtigere Mavericks versloegen ook Portland. De Blazers zijn meerdere keren overweldigd door hun oudere bewakers en aanvallers op het veld, waardoor je je afvraagt ​​wat het voordeel is van jeugd en atletisch vermogen.

Dallas eindigde met een voorsprong van 52-36 in de verf en 28-14 bij de rust. Hoe goed de Blazers ook schoten (en ze schoten niet goed), ze konden dit niet overwinnen. Als die inspanning er niet voor had gezorgd dat coach Chauncey Billups de DMX-rapklassieker in de kleedkamer had gezongen, zou er niets zijn gebeurd.

Los de kubus van Lukitch op

In de eerste twee wedstrijden van Portland tegen de Mavericks leken ze vastbesloten de bal uit de handen van Luka Doncic te krijgen. Dat lukte niet helemaal, zoals blijkt uit Luka's hattrick van 40 punten tijdens de laatste ontmoeting.

Vanavond versoepelden ze hun tactiek en kozen ervoor om Toumani Kamara te laten proberen Doncic frontaal te confronteren, een verdediger in de buurt te schaduwen om te helpen voor het geval Doncic zou rijden, en schermen te laten draaien om zijn handen in de zak te houden.

Deze aanpak was niet effectiever dan de andere. Doncic scoorde alleen al in de eerste helft 30 van zijn 41. Maar een andere kostenpost was de productie van Kyrie Irving. De ‘andere’ Dallas-doelman moest zich voeden met de verdedigers van Portland. Hij begon met gemakkelijke drieën en veranderde ze vervolgens in een aantal putts. Irving eindigde met het schieten van 10-19 en 4-8 vanaf grote afstand.

Simmons misdaad of arrestatie

De enige doelpuntenmaker die de Mavericks de hele avond respecteerden, was Anfernee Simmons. Om de een of andere reden ook… hij begon heet en haalde de Blazers al vroeg in de wedstrijd uit een droogte met een moordend schot. Maar de Mavericks gaven Simmons dezelfde behandeling als de Blazers Luka eerder gaven, waarbij ze hem voortdurend verdubbelden. Niet alleen zijn opnames droogden op, dat geldt ook voor die van Portland. Toen Simmons eenmaal uit de ring was, struikelden de Blazers over extreem moeilijke pogingen van hem, evenals schoten van bovenaf van Scott Henderson en Shedon Sharpe. Het werkte niet.

Simmons' respect voor aandacht. Wee Portland, want zij konden de verdediging zelf niet doorbreken en niemand anders kwam ook maar in de buurt van de leiding.

Simmons leidde uiteindelijk de basisopstelling van Portland met 15 punten bij 5-16 schieten. Hij schoot 1-7 van buiten de boog en Sharpe scoorde 16 punten op een veel efficiëntere 6-12, maar hij sloeg zelf slechts 1-5 van grote afstand. Henderson schoot 2-11 en scoorde 7.

Centrum problemen

De Blazers probeerden het vanavond te doen met de middentandem van Ibou Badji en Duop Reath. Ze hadden elk geïsoleerde momenten van opluchting, maar over het algemeen was het een ramp. Ze hebben moeite gehad om de verf op te vangen, laat staan ​​om te helpen bij de perimeter. Ze werden uitgeschakeld door een groot Dallas-team. Elke keer dat de centra van Portland zich binnen twee meter van een bestuurder bevonden, maakten ze daar een fout in. Het was geen mooi gezicht.

En dat was voordat Reith werd gegooid met nog 1:30 over in de tweede periode voor Flagrant 2 na een schijnbaar onbedoelde elleboogzwaai na een draai die verband hield met de neus van Josh Green.

De twee centra eindigden vanavond met 2 punten en 6 rebounds gecombineerd in in totaal 21 speelminuten.

Jabari Walker begon de tweede helft wanhopig om iets te laten werken. Hij eindigde de wedstrijd met 4 punten en 5 rebounds in 17 minuten voordat hij de wedstrijd verliet vanwege een knieblessure.

Fouten

De eerste helft van deze wedstrijd werd ontsierd door eindeloze sirenes. Sommigen van hen kwamen uit Portland, waar ze niet in positie waren, maar ik begreep sommige van hen eerlijk gezegd niet. Elke ademhaling die de wimpers van een jong kind fluistert in de buurt van een Mavericks-speler wordt als een overtreding beschouwd. Uiteindelijk werd de aanval in Dallas voortgezet en werden de overblijfselen van Portland's aanspraak op verdediging verscheurd.

Dallas scoorde uiteindelijk 41 vrije worpen in de wedstrijd. 25 daarvan kwamen in de eerste twee kwartalen.

de volgende

Het resultaat is vierkant

Of het nu goed of slecht is, de Blazers staan ​​vrijdagavond opnieuw tegenover de Mavericks, opnieuw om 17.30 uur PT.

Lees verder

READ  Eagles ruilen in, selecteer Cooper Dejean in de 2e ronde - NBC Sports Philadelphia